Hava Durumu

Yıldırım'ın dünü, bugünü yarını

Yazının Giriş Tarihi: 02.12.2018 05:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.12.2018 05:45

İYİ Parti Yıldırım İlçe teşkilatı "Yıldırım'ın dünü, bugünü, geleceği" başlıklı panel ile yerel seçim startını verdi.

YeniDönem Gazetesi Yazarı Yüksel Baysal'ın yönettiği panele konuşmacı olarak Yıldırım Belediye Meclis üyesi Mehmet Temirtaş, inşaat mühendisi Maksut inşaat yüksek mühendisi Mustafa Gökbulut, Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi Başkanı Engin Er Kaya, Belediye Meclis üyesi Prof. Dr. Hasan Ertürk, Şehir Plancısı Bilal Toprak katıldı...

Etkinliği İyi Parti Bursa Millekvekilleri İsmail Tatlıoğlu ile Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan, İyi Parti İl Başkanı Yahya Bahadır'ın yanı sıra ok sayıda il ve ilçe yöneticisi ile partili de izledi.

İlçe Başkanı Kerim Aslan "Bu toplantıyı neden Osmangazi'de yaptığımızı soruyorlar. Barış Manço Kültür Merkezi'ne başvurduk, elektrik sorunu olduğundan 3 aydır vermediler. Başka da otel yoktu. Mecbur kaldık Osmangazi'de düzenlemeye" dedi.

Ardından söz alan İsmail Tatlıoğlu, 30 yıldır idari reformların yapılmadığına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Günümüzün bir yılında geçmişin 50 yılında yaşanan değişim oluyor. Dünyadaki değişim Kapıkule'den Türkiye'ye gelemiyor."

Tatlıoğlu, sorunların konuşulmadığı için çözümlemediğine vurgu yaparken Ahmet Kamil Erozan ise Bursa'nın dünden bugüne yeşilden betona geçiş yaptığına vurgu yaptı.  Erozan hafta başından itibaren belediye başkan adaylarının netleşeceği sinyalini de verdi.

Oturumun açılış konuşmasında Baysal geçmişte basında ve televizyonda belediye başkan adaylarının sorunlarını tartıştığını, kamuoyunun fikir sahibi olduğuna atıfta yaptı.  Ve günümüzde bu tür tartışmaların artık yapılmaz olduğuna dikkat çekti.

Engin Er, Yıldırım'ın tsumani hariç deprem, heyelan, sel gibi tüm doğal afet risklerini taşıdığını, bilimsel ve yönetmeliklere uygun çalışılmazsa doğal afetlerden etkileneceğine dikkat çekerek şunları söyledi:

"Yıldırım'da en az üç diri, katil fay var. Türkiye'de içinden 3 fay geçen ilçe yok. Yıldırım'ın yarısı yüzde 40, 50 eğimli ve heyelan riski var. Ovada Vatan, Millet mahallesinde sıvılaşma var."

Ardından Bursa'yı etkileyecek olan olası İstanbul Fayı, İznik Gölü'nden gelen ve Mudanya ile Gemlik'te çatallanan fay ile 1855'te deprem üreten Bursa fayından söz etti.

Dünyadaki liberal, neoliberal süreçlere dikkat çeken Hasan Ertürk, 1980'lerden sonra kentlerin yeni yatırım alanları olarak görüldüğünü ve konutların metalaştırma sürecinin başladığını söyledi.

Şehir Plancısı Bilal Toprak ise 0,50 emsalin yanlışlığını gündeme getirirken Türkiye'de en fazla plan değişikliği yapılan ilin Bursa olduğunu söyledi:

"Bir sabah kalktık, billboardlarda 0,50 emsali kap, inşaatı yap, yazıyordu. Ne sosyal donatı ne başka bir şey istemiyor. Öncesinde kişi başında 17,25, yeni yönetmelikte 22 m2 isteniyordu. 12 m2 yeter dendi. Sosyal donatı yok!"

Yıldırım'ın ilk Fen İşleri Müdürü olan Maksut Kaya ise eski günleri anlatarak yokluklara karşın hizmet ürettiklerini söyledi ve Kurt Sokağını selden kurtaran Gökdere kolektörünü örnek verdi. O yıllarda SİT alanlarında hisseli parsel satışlarına atıfta bulunarak "Mahkeme kararlarıyla Yıldırım talan edildi" dedi.

Mehmet Temirtaş ise Mevlana, Ulus, Yavuzselim, Arabayatağı Çınarönü. Hacıvat ve Şirinler'de Özgen Keskin tarafından Okan Üniversitesi'ne 4,5 milyon liraya etüt ve proje yaptırıldığını, sonraki dönemde ise bu projenin rafa kalktığını anlattı...

Temirtaş'ın verdiği bilgiler arasında Yavuzselim'de motokrosçular sitesi öngörüldüğü de yer aldı... 

Yıldırım Belediye Meclis Üyesi Temirtaş ise 25 yıldır Yıldırım'da yaşadığını anlatarak "Yıldırım'da 69 mahalle var. Yerleşimi düzgün, sosyal alanları, ulaşımı, parkı olan on mahalle sayamazsınız" dedi.

Temirtaş, son on yıldır milyonlarca liralık etüt proje çalışması gördüklerini ve boş vaatler duyduklarını anlatarak kentsel dönüşüm ve Vişne Caddesi için verilen sözleri örnekledi.
 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.