Hava Durumu

Zeytinbağı'nda piyano sesleri yankılandı

Yazının Giriş Tarihi: 10.10.2019 06:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.10.2019 06:01

Görev yaptığı her okulda fark yaratan Zeytinbağı Ortaokulu Müdürü Tayfun Şahin bu defa sadece Trilye'de değil, Bursa'da bir ilki hayata geçirdi.
Eskinin beldesi, şimdinin kırsal mahallesi olan Trilye'de bir devlet okulunda piyano resitali verildi.

Dünya başarıları olan 10 yaşındaki piyanist Arya Su Gülenç  Zeytinbağı Ortaokulu öğrencileri için çaldı...

Hem de piyano tuşları şeklinde boyanmış olan okul merdivenlerinin başında... Konseri izlemeye gelenler arasında öğrencilerin yanı sıra öğretmenler ve Trilyeliler de vardı.

Arya Su Gülenç, Mozart'ın Türk Marşı'nı ve caz versiyonunu, Chopen'den eserleri, Fazıl Say'ın Nazım Oratoryosu'ndan bölümleri bir de kendi bestelediği eseri çaldı.
Öğrenciler, akranları olan Gülenç'in konserini büyük bir ilgi ve hayranlıkla izledi...

Tayfun Şahin'e konserin öğrenciler üzerindeki etkisini sordum; "Öğrencilerle konser sonrası konuştum, geri dönüşüm aldım. Arya Su Gülenç'in başarısı ve okulumuzda konser vermesi hepsinde olumlu hisler yaratmış.  Hepsi çok etkilenmişler. Piyano çalmak istiyorlar, klasik müzik dinlemek istiyorlar. Öğrencilerimiz hayatlarında ilk kez canlı bir piyano resitali izlediler" dedi...

Bu okulun güzel yürekli öğretmenleri de var... Tayfun Şahin, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'nın açılış konserine 3 öğretmen nezaretinde istekli öğrencilerin götürüldüğünü de anlattı. Öğrenciler özellikle keman sanatçısı Alexander Markov'a hayran kalmışlar...

LEYLA ÖĞRETMEN'DEN PİYANO BAĞIŞI

Zeytinbağı Ortaokulu piyanoyu nereden bulmuştu? Sordum, Tayfun Şahin anlattı:

"Müzik öğretmenimiz Leyla Özgür kendi piyanosunu okula bağışladı. Bir de resim atölyeleri kurduk. Şövaleleri İstanbul'dan adının açıklanmasını istemeyen bir hayırsever bağışladı. Orada da çocuklarımız Van Gogh çalışıyor. Açık kütüphanemizde öğrencilerimiz kitap okuma alışkanlıklarını geliştiriyor. Matematik ve Fen bilimleri öğretmenlerimiz teneffüste bile ders başarısı için öğrencilerle ilgileniyor."

TRİLYE'DE SÜS KABAKLARI SÜSLENİYOR

Ardından da bir başka sıra dışı projeyi anlattı:

"Süs kabaklarını süslüyoruz. Özel eğitim öğrencimiz Fatma kızımızın süslediği süs kabaklarını Canan Öğretmeni ile birlikte  Kaymakamımız Faik Oktay Sözer'e ve Belediye Başkanımız Hayri Türkyılmaz'a takdim ettik, desteklerinden dolayı teşekkürlerimizi sunduk.

Önümüzdeki yıl kabak yetiştirip, süsleyip okula gelir elde etmeyi planlıyoruz. Kabak süslemeyi kursa dönüştürüp Trilye'de herkes için bir gelir kapısı oluşturacağız. Matkapla oyuyoruz, onlara da öğreteceğiz. Hep birlikte süs kabağı yetiştireceğiz. Kendileri yetiştirip, kendileri süsleyecekler."

TRİLYE MEYDANINDA OPERA

Ve bir hayalini paylaştı:

"Ankara'da oda müziği yapan arkadaşlarım var. Opera sanatçısı dostlarım var. 'Gelelim, konser verelim' diyorlar. Trilye Meydanı'nda bir klasik müzik konseri vermek istiyoruz. Azerbaycanlı besteci Üzeyir Hacıbeyov'un Arşın Mal Alan Operası'nı sahnelemek istiyoruz. En büyük hayallerimden biri de bu."

Çok da güzel olur. Tabii bunun için de Mudanya Belediye'sinin desteğine ihtiyaç var. Bir diğer hayali ise Trilye Meydanı'nda 'Tango Festivali' düzenlemek... 

Peki destekleniyor muydu?

"Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz çok ilgilendi. Kaymakamımız da öyle. Mudanya Belediyesi ilk olarak okul tuvaletlerini yaptı. Bahçe duvarını yeniledi. Büyükşehir Belediyesi okulun iç döşemesini, boyasını yaptı. Mudanya Belediyesi işçileriyle birlikte mesai saatinin dışında okulumuzu Ege esintisi taşıyan mavi beyaz renklere boyadık. Çok da güzel oldu.

Muhtarımız Süleyman Alkız da çok destek oluyor. Ne zaman ihtiyacımız olsa yanımızda yer alıyor. Geçen sene 19 Mayıs'ta çok güzel bir gösteri yaptık. Çocuklarımız da dans ettiler. Bu yılki gösteriye Trilye'de emekli öğretmenlerimizi ve velilerimizi de katacağız."

TRİLYE'NİN BEGONVİLLERİ

Ege'den, buralarda görmeye alışmadığımız bir başka esinti de getirmişti; okul kapısı girişindeki begonvilleri; sordum, anlattı:

Ege'den begonvil getirdik, 'Burada yetişmez' dediler. Yetişti, o kadar da güzel oldu ki, her gören hayran kalıyor, kök, budak istiyor. Eğer yetiştirebilirsek, Trilye'nin her yerini begonvil ile bezeyeceğiz."

ALEMDAR'DA EĞİTİM MUCİZESİ

Öğretmen Tayfun Şahin'i Alemdar'daki Nilüfer Hatun İlköğretim Okulu Müdürlüğü döneminden tanıyorum. Mahalle dar gelirli, uyuşturucunun, cemaat ve tarikatların cirit attığı bir yerdi. FETÖ o dönemde yoksul semtlerdeki başarılı öğrencileri dershaneleri aracılığıyla devşiriyordu. Okul Müdürü Tayfun Şahin, gece okulda Anadolu lisesi sınavları için ücretsiz, gönüllü eğitmenlerin ders verdiği hazırlık kursları açmıştı. Böylece öğrencileri cemaatin eline düşmekten de kurtarmıştı.

Hiç unutmuyorum, kursta ders veren bir özel okul öğretmeni 'Çalıştığımız okulda karnımızı, burada gönlümüzü doyuruyoruz" demişti. Anneler nöbetleşerek bağış olarak temin edilen malzemelerle saçta gözleme yapıp çocuklarının karnını doyurmuştu. 

Çabalar boşa gitmemiş ve okuldan Anadolu ve Fen liselerini kazanan öğrenciler çıkmıştı. O öğrencilerin bazıları şimdi doktor, bazıları mühendis, muhasebeci ve öğretmen. Keşke her okul müdürü Tayfun Şahin gibi öğrencilerine sahip çıkıp FETÖ'ye kaptırmasaydı!

Tayfun Şahin öğrencilerin akademik başarısı için çaba gösterirken;  edebiyat, müzik, tiyatro, sinema, gibi kültür etkinliklerine ve gezilerine ağırlık vererek öğrencilerin ufkunu açmış ve uyuşturucudan uzak tutmuştu...

Hiçbir başarı cezasız kalmaz!..

Nilüfer Hatun'dan önce Muradiye Ortaokulu'nda 9 yıl müdürlük yapan Tayfun Şahin, Hamzabey Ortaokulu'na gönderildi. Oradan da müdür olarak tayini Trilye'deki Zeytinbağı Ortaokulu'na çıktı.

ÇİÇEK GİBİ YAPTI

Tayfun Şahin, 3 yıl önce atandığı Zeytinbağı Ortaokulu'nun yıkık dökük halini görünce burasını "Çiçek gibi yapacağım" demişti. Sahiden de çiçek gibi bir okul oldu. Bir ara emekli olmayı düşünmüştü... Sordum, vazgeçmiş. Çok da iyi yapmış; zira bu ülkenin Tayfun Şahin gibi öğretmenlere çok ihtiyacı var...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.