Hava Durumu

7 yıldızlı hastane!

Yazının Giriş Tarihi: 01.06.2019 06:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.06.2019 06:05

İl Sağlık Müdürü Özcan Akan ile birlikte Bursa Şehir Hastanesi'ni gezdik. Bir nevi yeni hastanemizi yerinde inceledim.

Doğrusu Şehir Hastanesi'nin büyüklüğünü biliyordum ama inşaat kalitesinin ve ekipmanının bu denli birinci sınıf olabileceğini tahmin etmemiştim. Alıştığımız standartların çok üzerinde bir hastaneyle karşılaşmak şaşırtıcıydı.

Bursa'daki nice 5 yıldızlı oteli geçmiş durumda Şehir Hastanesi. Sezar'ın hakkı Sezar'a...

Hele VIP ve süit odalar en üst düzey konforlarıyla fark atıyorlar 5 yıldızlı otellere.

Sağlık Müdürü Özcan Akan haliyle sevinçli ve gururlu:

"Tüm bu kalitenin bir devlet hastanesinde olduğunun altını çizelim. Burası bir devlet hastanesi. Çanakkale, Balıkesir, Yalova, Bilecik ve Bursa'da yaşayan yaklaşık 6 milyon kişiye hizmet verecek şekilde planladık. Yurt dışından da hasta getirmeyi planlıyoruz. 745 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilen Bursa Şehir Hastanesi'nde 301 yataklı genel hastane, 264 yataklı onkoloji, 197 yataklı kadın doğum ve çocuk, 275 yataklı kardiyoloji, 200 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon, 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri ve 18 yataklı psikiyatri hastanesi olmak üzere 6 tane hastaneyi bünyesinde barındıracak."

Muazzam büyüklükteki hastaneye gidip gelmek konusu sürekli gündeme getirilmişti. Herkes rahat olsun. Ulaşım hiç de sorun olmayacak. Büyükşehir Belediyesi devrede. Hem bazı noktalardan direkt otobüs seferleri düzenlenecek. Batıdan gelenler için de Özlüce'den bağlantı yolu yapılacak. 

Özcan Akan hiçbir şeyin şansa bırakılmadığının da altını çiziyor. Şu an hastanede sürekli simülasyonlar yapılıyor. Hastalar nereden giriş yapacak, nerelere nasıl yönlendirilecek, işlemler ne kadar sürecek.. Hepsi hesaplanıyor ve yol haritası belirleniyor. Tekerlekli sandalyeli 'ginger'larla da hastane içindeki nakiller sağlanacak. Tatil köylerindeki gibi ulaşım şekilleriyle karşılaşacaksınız.

Özel hastanelerdeki gibi karşılama görevlisi hostes kızlar da sürekli yardım ve refakat edecek. En ince ayrıntılar dahi düşünülmüş. Açılışa kadar sistem rayına oturacak.

Ömrünü doldurmuş, deprem riski barındıran diğer hastane binaları da güçlendirilecek. Hekimler elbette Şehir Hastanesi'ne alınacak. Devlet Hastanesi eskisi gibi 'Memleket Hastanesi' binasında hizmet verecek. Daha butik ama daha kaliteli hizmet sunacak.

Doğrusu hastane içime çok sindi. Bursa'ya yakıştı. Sağlık turizmi konusunda atılacak adımlarla birleşince şehir adına kazanım çok daha artabilir.

AK Parti Bursa Mi̇lletveki̇li̇ Mustafa Esgin, sağlık turizmi konusunda inisiyatif alıp önemli çalışmalara imza atmıştı. Şimdi o çalışmaların devamı da getirilebilir. Esgin'in, Şehir Hastanesi'nde de önemli emeği ve etkisi var. Ona da teşekkürlerimizi gönderelim.

Şehir Hastanesi yatırımıyla birlikte sağlık alanında Bursa'nın 2030'a kadar sıkıntısı olmayacak. Nüfus artışına göre yapılan analizde anca 11-12 yıl sonrası için yeni hastane gerekebilir.

Kaliteli ve tecrübeli hekimlerle birleşecek kaliteli koşullara herkesin ayak uydurması şart. Devlet hastanelerinde halihazırda yaşanan sıkıntıların hiçbiri yaşanmayacak Şehir Hastanesi'nde...

Bursa için büyük bir kazanç...


 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.