Hava Durumu

ABD şaşırma sabrımızı taşırma! 

Yazının Giriş Tarihi: 22.12.2019 06:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.12.2019 06:07

Yine yaptırımları imzaladı Trump... Bizi bir seviyorlar bir dövüyorlar... Ermeni tasarısında da öyle oldu... Önce geçmeyecek sandık sonra geçirdiler...

Keza yaptırım programına da alındık yine. 2020 için başımıza çorap örülmesine dair planlamaları Sarı Saçlı Yakışıklıötesi Başkan Trump da imzaladı. Oysa olmayacak sanıyorduk. Yaptırımlar artık gelmeyecek sanıyorduk. Çünkü ne istedilerse vermiştik son tahlilde. Bilge Trump müteşekkir kalmıştı.

Şimdi yine yaptırım geliyor. Yani ambargonun yumuşak hali. Isırsa da koparmıyor, ufak ısırıklarla zarar verme durumu...

ABD şaşırma sabrımızı taşırma diye celallenip karşı atağa geçme zamanı...

Bizim de elimiz armut toplamamalı artık. Ne mi yapalım? Bunları:

1 - En kısa zamanda eğitimli bir Kızılderili'ye vatandaşlık verelim. Vatandaşlık vermekle kalmayalım ve Dışişleri Bakanı yapalım. ABD'ye sürekli resmî temasa gönderelim. Kızılderilileri yanımıza alalım. ABD'de gündem yaratalım.

Dışişleri Bakanlığı yerine Washington Büyükelçiliği görevi de olur. Sürekli rahatsız etsin Coni'leri... Vallahi güzel fikir...

2- Kürecik Radar Üssü kapatılmasın ama etrafına çelikten duvar inşa edelim. Sinyal gönderip almasını engelleyelim. Sinyallerini bozalım. Faaliyetlerine çomak sokalım. Şikayet ettiklerinde 'Olayı soruşturuyoruz, gerekeni yapacağız' diyelim ama kılımızı kıpırdatmayalım. Küplere binsinler...

3- İncirlik Üssü'nün çevresini mesire alanı ilan edelim. Piknikçilerin hücum etmesinin önünü açalım. Üssü mangal kokutalım. Üzerlerine sinsin. Giriş çıkışları da mangalcıların otoparkı yapalım. Gıcık olsunlar. Üsse zor girsinler zor çıksınlar.

4- ABD'li ünlü fast food markalarına yeni yatırım yapmaları halinde teşvik vereceğimizi açıklayalım. Yatırım yapsınlar yeni yeni şubeler açsınlar ama teşviklerini vermeyelim. Bugün yarın diye diye süründürelim. Yemek yiyip hesap ödemeden kaçan timler oluşturalım. Dadansınlar, burunlarından fitil fitil getirsinler. Paket servislerine de ödeme yapmayalım. Nasılsa kuryeler de bizden. Onları da ayarlayalım.

Şubeyi kapattırana kadar bezdirelim. Teşvik vermemeye bahanemiz de olur böylece...

Akıllılar ve deliler

Bursaspor'un yeni teknik direktörü İbrahim Üzülmez oldu. Beşiktaş taraftarının 'Deli İbrahim' lakabını taktığı teknik adam sezonun kalanında hocamız olacak.

Öncelikle nice akıllı geçinenin kariyeri bomboşken, Deli İbrahim'in 2 takımı Süper Lig'e çıkarmışlığı var. 2 apoletli bir teknik adam yani.

Kaybetmeyi kabul etmeyen yapısı, hırsı ve kazanma azmi sayesinde, futbolculuk yeteneğinin sınırlı olmasına rağmen uzun yollar top koşturmuştu Üzülmez.

Karakterini oyuncularına yansıttığı taktirde taraftarla da arasında bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Beşiktaş'ı ve geçmişi bir yana bırakıp hedefe odaklanmalı.

Eğri oturup doğru konuşalım biraz da...

Bursaspor'un içinde bulunduğu ekonomik tablo ve eldeki dar kadroyla Süper Lig yürüyüşüne çıkmak akıllı adamın işi değil. Hele Bursaspor gibi zor bir camiadaki baskı altında bunları başarmak akıllılara göre değil.

Bir de Bursaspor taraftarının özlediği hırslı, saldırgan ve ofansif futbolu da deneyecek Üzülmez. İmza töreninde bunun işaretini de verdi.

Kalan 2 haftayı kayıpsız geçersek ikinci yarı çok renkli geçer kanaatimce.

İbrahim de üzülmesin biz de üzülmeyelim!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.