Hava Durumu

Aktaş; olması gerekendi

Yazının Giriş Tarihi: 25.11.2018 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.11.2018 06:00

Büyükşehir Belediyesi için nice yazarlarımız kulisler yapıp durdular haftalardır. AK Parti içinden herkes temenni ettiği kişiyi aday ilan edip durdu. Malumunuz köşemize de taşımıştık. Gönüllerdeki başkanların isimleri kulislerden fısıltılar marifetiyle basın emekçilerine kadar geliyordu.

Oysa aslolan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gönlüydü. O gönülden de Aktaş çıktı.

Birçok kişinin temennisi tutmadı. Başkan Alinur Aktaş yeniden aday gösterildi. Aslında hiç de sürpriz olmadı. İnegöl'den Bursa'ya göreve getirilişi sadece 14 ay için olabilir miydi? Geliş şekline bakarsak "kısa dönem başkanlık" düşünülebilir miydi hiç?

İnegöl'den Bursa'ya sadece 14 ay başkanlık yapıp, sonrasında aday gösterilmemesi için çok berbat işlere imza atması gerekliydi bu kısa sürede Aktaş'ın... Öyle bir durum da olmadığına göre... Aday yapılması hayatın doğal akışıydı...

Elbette siyasetin akışı bazen hayatın doğal akışına galip gelebilirdi, lakin çok çok düşük ihtimaldi.

Bir başka açından bakarsak;

Eğer aday gösterilmeseydi "AK Parti Bursa'ya başkan bulamıyor. Bursa deneme tahtasına döndü. Bursa'ya başkan dayanmıyor" denilecekti. Muhalefetin eline büyük bir koz verilecekti.

Elbette verilmezdi böyle bir koz...

Rakiplerinin aksine gençliğini ve dinamikliğini de hesaba katarsak, olması gereken oldu. AK Parti Aktaş ile devam etmeliydi ve etti de...

CHP de Bozbey'i açıklarsa Bozbey-Aktaş yarışına sahne olacak 2019 seçimleri... Son derece çetin ve renkli geçmeye namzet bir mücadele izleyeceğiz Bursa'da!

Tabii MHP de büyük bir aktör. "Tak sepeti koluna" sözlerinin ardından yeniden sepet atıldı ve kol kola girildi. İstanbul, Ankara ve İzmir'de aday göstermeyeceğini açıklayan MHP, Bursa'da ne yapacak? Bu da çok önemli...

Bekleyip görelim bakalım...

Gündemimiz "soğan"

Memleketimizde soğanın hiç bu kadar gündem olduğunu görmemiştik. Doğrusu biri 6 ay önce çıksa ve "Soğanın fiyatı 5 katına çıkacak, gündem olacak dese" deli muamelesi yapardık.

Demek ki hayatta her şey olabiliyormuş. Karacabey'den her yıl "Soğan göz yaşartıyor" haberini okurken bu yıl "Soğan fiyatları vatandaşın gözünü yaşarttı". Soğan alamayan bizler ağlamaklı olduk. Kıymetini de anladık soğanın.

Hamsi bollaşınca fiyatı düştü. Yanına koyduğumuz soğan ile hamsi aynı fiyata geldi. Garip ama gerçek...

Soğanı alıp dükkanlarına koyan tüccarlar "Depocu mu stokçu mudur?" En büyük sorun ise bu. Maalesef depocular da stokçu muamelesi görünce sıkıntılı anlar yaşanıyor. Oysa soğanın depolanması elzem...

Soğan hakkındaki tüm son dakika gelişmelerini YeniDönem sütunlarında bulabilirsiniz.

Gelişmeler anlık olarak bizde... Soğan hakkında her şey!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.