Hava Durumu

Artık Avrupa'nın sorunu!

Yazının Giriş Tarihi: 29.02.2020 06:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.02.2020 06:06

Kimse kimseyi kandırmasın. İdlib'de Türk askerlerine saldırı düzenleyen bizzat Rusya! Suriye rejimi veya bir başka ülke misliyle karşılık göreceğini bildiğinden böyle bir saldırıya cesaret edemez!..

Bu tip bir saldırıya kalkışabilecek bölgedeki tek güç Rusya... İnsanların değerinin yerlerde süründüğü, kolayca öldürüldüğü bir gelenekten geliyor Rusya...

Hem saldırı başlangıcında tekrar uyarı yapılmasına rağmen fütursuzca hareket edip ambulansları dahi vurabilen bir deli cesareti sadece Rusya'da var.

Esad bu derece bir cesarete sahip değil. Saldırıyı planlasa dahi Putin'den habersiz uygulaması düşünülemez!

Tüm bunların ışığında; saldıran Rusya'dan başkası olamaz. İki kere iki dört. Pişkin pişkin yalanlamalarından da belli. Tam Rusya tarzı!

33 şehidimiz sonrasında Suriye sorunu Avrupa'nın da sorunu oldu. Sınır kapılarının denetlenmeyeceğinin açıklanması sonrasında son derece doğru bir adım atıldı.

Madem Avrupa bugüne kadar göçmen meselesine duyarsız kaldı, bundan sonra bir bedel ödemek durumunda! Şikâyet etmek için çok geç!..

Kimseyi polis zoruyla Türkiye'de tutamayacağımıza göre göçmenler her yere gitmeyi seçebilir. Geçmek isteyen geçebilir. İradeleri özgür!

3.5 milyon göçmen yaşıyor Türkiye'de. Milyonu geçtim 350 bin mülteci Avrupa'ya geçse sarsılır Avrupa Birliği. Her 10 mülteciden 1'i yani...

Şimdi onlar düşünsün!..

Bursaspor için Hataylıyız!

Altay karşısında 2-0 mağlubiyetten 2-2'ye ulaşan Bursaspor 1 puanla yetindi. Maç gidip gidip geldi. 3 puan gelebilirdi de gidebilirdi de...

Beraberlik maçın hakkı diyebiliriz.

Bu arada hakikaten 1 puanları küçümsemeyelim. Eskişehir ve Erzurum maçları çok rahat 1'er puanla bitirilebilirdi ve şu an 2. konumda olabilirdik. Kazanamıyorsan 1 puan iyidir.

Eğri oturalım doğru konuşalım. Eksikler, cezalılar ve oynanan vasat futbol derken Hatay ile aramızdaki 8 puan farkı kapatmamız pek mümkün görünmüyor kalan haftalarda.

O zaman ikinciliği gözümüze kestirmemiz daha mantıklı. Hatay'ın rakiplerimizi yenerek uzak ara Süper Lig bileti alması halinde ikincilik için işimiz kolaylaşır. Hatta bitime 2 hafta kala gibi Hatay'ın yükselmeyi kesinleştirmesi daha da büyük avantaj. Çünkü Bursaspor ligin son haftasında ununu elemiş, eleğini de asmış ve zafer sarhoşu bir Hatay ile deplasmanda karşılaşacak. İşi de kolaylaşacak hal böyleyken...

Kanaatimce kalan haftalarda Hataylı olalım. Erzurum ve Adana Demirspor'u mağlup edecek bir Hatay önümüzü açabilir.

Bursaspor için Hatay'ı destekleyelim. 34. haftaya kadar!

Karşıt görüşte olanlar "Hatay 3 hafta yenilsin biz yetişiriz" diyebilir lakin Timsah kazanmayı bir türlü alışkanlık edinemedi.

Hatay seri mağlubiyetler aldığı takdirde 4 takımlı bir lige sahne olunur ve ikili averaj hesapları devreye girer. Maalesef Adana Demirspor vs Erzurum'a karşı ikili averajda avantajlı değiliz.

En mantıklısı Hatay'ın arayı açması ve bizim de vaziyetten faydalanıp ikincilik koltuğuna oturmamız.

Gerçekçi olalım lütfen...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.