Hava Durumu

Babalar ve oğullar

Yazının Giriş Tarihi: 31.01.2019 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.01.2019 06:00

CHP İzmir adayı Tunç Soyer'in askeri savcı babası ve yaptıkları siyasetçilerin dilinde...

Babası 12 Eylül döneminde de görev yapan Tunç Soyer'e babası Nurettin Soyer'den dolayı yıllar sonra suç isnat edilmesi hakikaten ilginç...

"Babadan oğla, oğuldan da babaya suç geçmez" diyerek olayı özetledi Meral Akşener...

Temel Karamollaoğlu da Akşener'in sözlerini destekledi:

"Yani doğruya ne denir? Suç babadan oğla hele toruna kesinlikle geçmez. Bunu herkesin bilmesi icap eder. Bir insanın babasının eğer o da hata yapmışsa ben o konun ayrıntısına girecek değilim, hiçbir suretle çocuğunu, oğlunu, kızını itham etmeyi doğru bulmam. Çok büyük bir hatadır, çok yanlış olur."

Bugün babadan oğla suç geçirirseniz, yarın amcalar, dayılar, halalar, kayınçolara kadar varır ithamlar.

O zaman da hiçbir belediyeye başkan adayı bulamayız.

Öte yandan gerçekten işkence yaptırdıysa yargı önünde hesap sorulması gerekmiyor muydu? 2019'a kadar akıllar neredeydi? Fetullah Gülen'i ilk mahkûm ettiren savcı olmasının da büyük sıkıntılarını yaşamış oysa Soyer ailesi...

Babasının yaptıklarıyla gurur duyuyor olması da eleştiriliyor. "Babamdan utanıyorum" mu demeliydi? O zaman da "Babasını reddeden hain evlat" yakıştırmasını yapmaz mıydı aynı çevreler?

Babalar ve oğulları bırakalım, seçmenlere dönelim.

Suni tartışmalarla kamuoyunu meşgul etmeyelim.

Berkay - Arda ikili mücadelesi

Şarkıcı Berkay - Arda kavgası olayında mahkemede ilginçlikler arka arkaya geldi. Öncelikle sanatçımız Berkay mahkeme heyetine aylık gelirini "1000 (bin) TL" şeklinde beyan etti. Sosyal medyada "Berkay'a yardım kampanyası" başlatıldı anında...

Tamam, kimse "Berkay 50 bin TL desin, sonra da Maliye peşine düşsün" demiyor ama 1000 (yazıyla bin) TL gelir de nedir yahu? Yarım asgari ücret. Sanki mahkemeyle dalga geçer gibi. 1000 TL ile şarkı söylediği bara gidip gelemez bile İstanbul gibi yerde...

Böylesine akıl ve mantık dışı beyanda bulunan birinin mahkemede söyledikleri nasıl inandırıcı olabilir? Arda'yı savunmak gibi olmasın ama gelir beyanı güvenilirlik sorgulatacak derecede komik değil midir?

Berkay'ı bırakıp dönelim Arda'ya... Mahkemede avukatı aynen şöyle dedi:

"Müvekkilim haksız iddialarla suçlanıyor. Bugün ilk duruşma geldi. Polis çağırdı gitti. Ayrıca bugün müvekkilimin doğum günü. Bu talihsiz bir şey."

Demek ki bundan böyle duruşma günleri belirlenirken sanıkların doğum günlerini hesaba katmalı. Kimse mutlu gününde mahkeme kapılarında süründürülmemeli. Ya da en azından mübaşir ve adliye personeli duruşma öncesi pasta kesmeli. "İyi ki doğdun Arda" diye şarkı söyleyip moral verseler dillerine mi yapışır?

Bir yaşımıza daha girdik. Arda ile birlikte...

Berkay da avukatın ilgili sözleri üzerine "Doğum günü hediyesi mi vereyim yani?" diyerek mahkemeyi iyice sulandırmış. "Sadece özür bekliyorum. Başka bir beklentim yok" diye de tekrarlayıp durmuş.

Hayli garip bir dava cereyan ediyor görüldüğü üzere.

Daha renkli, eğlendirici celselerin vuku bulması dileğiyle...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.