Hava Durumu

Beştepe'ye giden CHP'li...

Yazının Giriş Tarihi: 22.11.2019 06:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.11.2019 06:05

CHP'de kurultay süreci başlarken çarşı "Beştepe'ye giden CHP'li" haberi üzerine hayli karıştı...

Sözcü gazetesinde Rahmi Turan'ın köşesinde gündeme getirdiği iddiaya göre CHP'li bir isim 9 Kasım'da Beştepe'ye plakası değiştirilmiş araçla gizlice gitti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştü. Erdoğan görüşmede "Türkiye'nin güvenliği için senin CHP genel başkanı olman gerekir. Düşün karar ver. Memleketin iyiliği için bu gerekli. Ben de yardımcı olurum" dedi. Beştepe'ye giden CHP'li ise "Engellerim var" diyerek teklife soğuk bakmasa da şimdilik uzak durdu.

Kaynağının Beştepe'ye yakın bir isim olduğunu belirtiyordu Rahmi Turan...

İlk açıklama Muharrem İnce'den anında gelince anladık ki İnce, Beştepe'ye giden CHP'li değilmiş...  24 saat boyunca her kafadan bir ses çıktı... Birçok isim dillendirildi...

Rahmi Turan yeni yazısında da aynı konuya değindi ve haber kaynağının işini kaybetme endişesine kapıldığını belirterek "Ben de ona, söylediği ismi unutacağıma dair söz verdim" diye yazdı. Topu Cumhurbaşkanlığı'na gönderdi. Beştepe'nin açıklama yapması gerektiğini söyledi.

Ve ardından Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama geldi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'li bir siyasetçiyle görüştüğüne dair iddiaların gerçek dışı ve hayal ürünü olduğunu açıkladı. İddialarla ilgili AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da konuştu. Kurtulmuş, "Cumhurbaşkanı'nın asla bir ilgisi yoktur. CHP'nin sayın genel başkanı ya da yetkilileri, CHP içindeki çekişmelere Cumhurbaşkanımızı alet etmesinler" dedi.

Şimdi halen tartışılıyor. Böyle bir görüşme gerçekleşti mi gerçekleşmedi mi? Bir CHP'li Beştepe'ye çıktı mı çıkmadı mı?

Öncelikle neden ilgili yazı yalanlanmak için 24 saat beklendi. Onu anlayamadım. Böyle bir görüşme yoksa yazı yayınlanır yayınlanmaz 1 paragraf metin servis etmek zor muydu? Rahmi Turan da direkt ofsayta düşerdi. Kimse isim de aramaya kalkmazdı. Haksız mıyım ey okur? Birileri Rahmi Turan'ı yanılttı da diyebilirdik.

Tamamen hayal ürünüyse 24 saat sonra yalanlamak geç değil midir?

1 gün sonra yalanlama gelince insan ister istemez "Acaba şimdi ne yapalım?" konulu bir toplantı düzenlendikten sonra mı açıklama yapıldı sorusu akıllara geliyor. Ortada iddia edildiği gibi bir görüşme yoksa hızlı davranmak gerekmiyor muydu? Özellikle iletişim çağında...

Peki, şimdi bu yaşanan olay kime yaradı? En çok Kılıçdaroğlu'na yaradı kanaatimce. Şimdi kongrede karşısına çıkan aday için "Beştepe'ye giden sen miydin?" misali yakıştırmalar yapılacak. Muhtemelen aday dahi çıkmaz vaziyet böyleyken. "Beştepe'ye giden CHP'li" damgasını yemeyi kim isteyebilir ki?

Yani Kılıçdaroğlu'na önümüzdeki kurultay hayırlı uğurlu olsun şimdiden...

Bu arada Numan Kurtulmuş'un "Öyle bir görüşme olmadı. Kesinlikle de olamaz!" tadındaki açıklaması da manidar. Malum kendisi Beştepe'den hesap sorucuydu bir zamanlar! Şimdi üst perdeden kulis yalanlamalarına girişiyor genel başkan vekili kimliğiyle!..

Ey siyaset sen nelere kadirsin?

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.