Hava Durumu

Bir maçtan çok fazlası!

Yazının Giriş Tarihi: 24.07.2020 06:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.07.2020 06:04

Bursaspor bulduğu 3 net pozisyonu akıl almaz şekilde harcayınca play-off turunun ilk karşılaşmasında sahadan beraberlikle ayrıldı. Ahlar vahlar bu kez TV karşısında çekildi! Seyircisiz maçlar keyif vermiyor maalesef... Bir kez daha gördük!..

Adana Demirspor maçında seyirci olsaydı kesinlikle golsüz bitmezdi mücadele...

Bu arada şampiyonluğunu ilan eden Başakşehir'e özel izin verildi ve 4 bin taraftar maçı izleyebilecek. Hem de 12 bin kişilik stadyumda!.. Peki Bursa'da, 42 bin kişilik stadyumda Adana Demir maçını aralıklı oturan 8 bin taraftar izleseydi olamaz mıydı?

3 bin kişi aynı anda kapalı mekân bir AVM'ye girebiliyor ancak 5 bin kişi açık havadaki koca stadyuma giremiyor!.. Saçma değil mi sizce de?

Maça dönecek olursak... 2 metreden topu kaleciye nişanlamayı başardı Kubilay! Gemiyi kurtaran kaptan olacaktı, olamadı!.. Aynı pozisyonun devamında tecrübeli Anıl topu kaleye diziyle göndermeye çalıştı. Hiç yakışmadı! Kader anıydı ve diğer 2 mutlak pozisyonu da gole çevirmeyi beceremedi yeşil beyazlılar.

VAR sisteminin hiç devreye girmeyişi de dikkat çekti. Oysa en azından 2 pozisyonda Mete Kalkavan VAR tarafından davet edilebilirdi. "Hocam şu pozisyonu tekrar izle" denilebilirdi. VAR'ın varlığıyla yokluğu pek belli olmadı. Muhtemelen VAR yoktu desek daha doğru...

Burak Kapacak bekleneni vermeyince 45 dakika sahada kalabildi. Yerine giren Serdar Özkan'ı daha iyi gördük. Umarız rövanşta asist veya gole imza atar.

Diarra bu defa hatasız oynadı ve sınıfı geçti. Keza Çağlar Şahin Akbaba... Eski takımına karşı yine başarılıydı. Nazar değmesin! Mücadele yönünden takım olarak başarılıydık ancak gol üretemedik maalesef.

Maçlar seyircili olmadığı için 0-0'lık skor sonrasında aslında Bursaspor az da olsa avantajlı. Gollü beraberliklerde turu geçen taraf Bursaspor olacak. Adana Demirspor iç sahada oynamasına rağmen taraftar olmayacağı için baskı ortamı oluşmayacak.

Ve Adana Demirspor 1 hafta içindeki 3. kritik maçına çıkıyor olacak pazar günü. Mehmet Akyüz, Erkan Zengin gibi oyuncular için 1 haftada 3 maçı kaldırabilmek hiç de kolay değil. Volkan Şen'in durumu da hiç iyi değil demek ki dün oyuna sonradan bile giremedi.

Süper Lig'i sadece 1 puanla kaçırmanın verdiği psikolojik etki de üzerlerinde halen. Açıkça görülüyor. Hedefi son ana kadar kovalayıp kaçırmayı kabullenmek hiç kolay değil.

Bursaspor rövanş öncesinde kâğıt üzerinde biraz daha avantajlı gibi görünüyor ancak gol bulmak şartıyla. Timsah'ın tek golüne Adana Demir 2 golle karşılık vermek zorunda. Peki, golü kimle bulacağız? İşte bu soruya yanıt vermek zor. Son dönemeçte 2 golcümüz de formsuz görünüyor.

Traore, Burak Kapacak, Serdar Özkan gibi isimler gole daha yakın duruyorlar kanaatimce...

Takımın canını dişine takarak 90 dakika boyunca mücadele etmesi şart. Bugüne kadar hiçbir deplasmanda görmedik mücadeleyi ama bu kez göreceğiz diye umut ediyoruz!

Çünkü pazar günkü mücadele 1 maçtan çok daha fazlası Bursaspor için... Adana Demirspor açısından da 25 yıl sonra Süper Lig'e dönmek özel önem arz ediyor...

Bir maçtan çok ama çok fazlasına sahne olacak Adana...

Umarız tartışmalara yol açmadan biter karşılaşma ve gülen taraf Bursaspor olur...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.