Hava Durumu

Bozbey ve Türkyılmaz!

Yazının Giriş Tarihi: 26.12.2018 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.12.2018 06:00

Resmen açıklanmasalar da...

CHP'nin Büyükşehir adayı Mustafa Bozbey... Mudanya'da ise Hayri Türkyılmaz...

Yeni yıl kutlaması için dün gazetemizi ayrı ayrı ziyaret etti 2 başkan. Aslında seçim çalışması da diyebiliriz. 'Erken kalkan yol alır' demişler. İki başkan da yol almaya başladı yeni yıla 5 gün kala...

Başkan Bozbey'in adaylığından sonra seçimin renkli geçeceğini zaten tüm Bursa biliyor. Büyükşehir "çantada keklik" değil. Şehirde hissettiğimiz hava da en başından beri bunu gösteriyor.

"Bursa için görev yapan tüm başkanlar bir şeyler yaptı ama olmadı. Maalesef Bursa geriye gitti. Şehrimizin stratejik ve coğrafi anlamdaki önemini maalesef ileriye taşıyamadık. Bunları halletmek için göreve talip olduk... Bu amaçla yola çıktık."

Böyle diyor Bozbey ve ekliyor: "Trafik, ulaşım, kentsel ve çevresel sorunlar... Bunları çözmek zorundayız. Bursa'da surların dışına ilk Yıldırım Beyazıt kazmayı vurdu. Ama hayalindeki şehir bu değildi. Bambaşka bir hayali vardı."

Peki, sorunları hangi kaynakla nasıl çözecek?

"Bursa büyük, potansiyeli de. Kendi kaynağı var. Kentin içini rahatlatarak banliyöler kuracağız. Ovayı da koruyacağız. Bursa'yı örnek kent yapmanın hayalini kuruyoruz. Keşke Altıparmak'ı, eskisi gibi koruyabilseydik. Keza Merinos evleri. Keşke o doku tekrar olsaydı. Yerelin sorunlarını belirleyip çözmek zorundayız. Barış ve huzur önce kentlerde olmalı. Kentlerden ülkeye yayılır. İşimiz yerelden mutluluğu yaymak."

xxx

Mudanya'da da beklenen oluyor. Zaten kulislere yansımıştı. Mudanya'yı başarıyla yöneten Hayri Türkyılmaz yeniden CHP'nin adayı. Zaten kendinden sürekli olarak emindi Başkan...

"Seçimi kazanmak adına hiçbir engel görmüyorum. Yüksek bir oyla kazanacağım. Çok küçük bir kesim var parti içinde bana karşı olan ve seçmen nezdinde sıkıntı yaratmaları da mümkün değil. Yüzde 1'lik kesim... Cumhuriyet Hareket Partililer diyorum ben onlara. Önceki seçimde de bana oy vermemişlerdi. Şimdi de vermesinler. Diğer partilerden de bana doğru oy geçişi görülüyor. Hizmetlerimin sonucunu aldım..."

Mudanya'ya yaptığımız ziyaretlerde de görüyoruz ki Mudanya değişiyor ve gelişiyor. Göç de alıyor. Tercih ediliyor. 100 bin nüfusa ulaşması çok da uzak değil. Bu noktada sosyal etkinlikler ve sosyal alanlar önem kazanıyor. Bu açığı da kapatıyor Mudanya Belediyesi. Özellikle son 2 yılda Mudanya'ya konuk olan sanatçılar ve tiyatro gruplarındaki artış büyük bir gösterge...

"Yıldıztepe'deki yaşam alanı en geç 18 ay içinde bitecek. Harika olacak. Kumyaka ve Tirilye için de özel projeler ürettik. Girit Mahallesi bir turizm alanı olacak. Esnafın dışarıya ikişer metre masa ve sandalye koymasına olanak sağlayacağız. Mudanya'yı daha da güzelleştireceğiz. Zaten projelerimizi açıklamıştık."

Ve Büyükşehir seçimine de değindi Başkan Türkyılmaz:

"Mustafa Bozbey'in karşılığı var. Anketler yaptırıldı. Yıldırım, Osmangazi ve dağ bölgesinde de ona yönelme görülüyor. Büyükşehir de CHP'nin olacak."

Hem Bozbey hem de Türkyılmaz'ı emin, moralli ve kararlı gördük.

Bursa'da 2019 yerel seçimleri çok hareketli ve rekabetçi geçecek...

                                     

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.