Hava Durumu

Bursa için gol vakti!

Yazının Giriş Tarihi: 01.05.2019 06:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.05.2019 06:08

Önümüz ramazan... "Bursa için iftar vakti" denilecek, oruçlar bozulacak... Önümüzdeki 5 yılsa "Bursa için gol vakti" diyebileceğimiz bir süreç yaşanacak.

Bursa şehri "yatırım orucunu" bozacak diye umut ediyoruz. Maalesef hak ettiğini Ankara'dan uzun yıllardır alamayan bir kentiz. Bursamız AK Parti'nin elindeki en büyükşehir olarak golleri arka arkaya sıralamalı.

Hepimizin beklentisi bu yönde...

Oylar verildi, Bursa ahalisi gollük pozisyonu hazırladı. Peki, golleri kim atacak? Elbette Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş... Bursa şehrinin yıldız golcüsü hüviyetinde artık. Net gollük pozisyonları değerlendirmek zorunda.

Başkan Aktaş da bunun bilincinde. Dün basına artık sık sık Ankara'da olacağının altını çizdi. Bursa şehrinin taleplerinin yerine getirilmesi için Ankara'yı mesken tutacak. Büyükşehir'de makamının girişine "Ankara'ya gittim geleceğim" yazısını astırsa yeridir. Başkan pek yerinde olamayacak.  Bu durumda olmamalı zaten.

Çünkü gollük pozisyonlar Ankara dolaylarında kendisini bekleyecek. Bursa'dan Ankara'ya mesafe çok. Bu mesafeden golleri bulmak pek mümkün görünmüyor. Maradona olsan atamazsın. Kaleye yaklaşmak durumundayız. Kale Ankara'da... Topsa Alinur Aktaş'ın ayağında... Kaleye iyice yaklaşıp sağ ayak içini köşeye gönderiverecek. Defansif engellemeye kalkacakların çıkacağını da hiç düşünmüyorum. Bu kadar basit.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 4.5 saat görüştük. Kentsel dönüşümle alakalı yer talebinde bulunduk. Doğru projelerle karşısına çıkmamızı istedi. Mahalle kültürünü yaşatmamızı istiyor. Yüksek yapı düşünmüyoruz. Yeniden yeşil Bursa'ya dönüşü başlatmak amacındayız. Önümüzdeki günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan bir ekip Bursa'ya gelecek. Borçların yeniden yapılandırılması ve ek gelirlerin oluşturulmasıyla alakalı Maliye Bakanımıza talimatları oldu. Ulaştırma Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan taleplerimiz oldu. Tüm taleplerimiz daha yaşanılabilir ve müreffeh bir Bursa içindi. Bu taleplerimizin takibini yapacağız. Bundan sonra bize sık sık Ankara yolu görünüyor."

Ankara temaslarını böyle aktaran Başkan Aktaş öncelikli projeleri de anlattı. Öncelikle Doğanbey'in tıraşlanması veya yıkım konuları Alinur Aktaş'ın ajandasında bulunmuyor. Zaten gerçekçi olmak da gerek. Tıraşlama teknik olarak da mümkün değil. Yıkım içinse mevcut ekonomik durum en büyük engel. Hayal kurmayalım yani...

Acemler Kavşağı, stada bağlantı yolları, Şehir Hastanesi'ne ulaşım, T2 hattının bitirilmesi gibi konular acil. 2.5 yıl içinde vaatlerinin en azından yüzde 40'ını gerçekleştirmek amacında. Umarız başarılı olur ve golleri de arka arkaya sıralar.

Zaten önümüzdeki 5 yılda da golleri atamazsak, eski hamam tas eski misali Ankara'dan üzgün dönersek işte o zaman ağlayalım halimize. Tabii bunlar kötü senaryolar. Düşünmek dahi istemiyoruz.

Bursa şehri arkanda, fileleri havalandırıver Sayın Başkan!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.