Hava Durumu

Bursa'ya yatırımlar nihayet

Yazının Giriş Tarihi: 27.11.2019 09:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.11.2019 09:22

İktidarın elindeki en büyük belediye olarak Bursa kaldı ve gördüğümüz kadarıyla Başkan Alinur Aktaş bunun avantajını kullanmaya da başladı.

Açıkçası daha önce bekliyorduk Bursa şehri için verilecek önemli müjdeleri. Dün açıkladı Alinur Başkan, Bursa için iktidarın desteğiyle yapılacak yatırımları ve projeleri.

Öncelikle Hanlar Bölgesi'nin imara kapatıldığını belirtti. Gereken neyse yapılacak bu bölge için.

"Hanlar Bölgesi bu şehrin ciddi turizm ve ekonomik değeri. Bana göre vitrini ve yüzü. Bunun sağlıklı şekilde ortaya çıkarılması gerekiyor" diyor Başkan Aktaş...

Hanlar Bölgesi projesi Hikmet Başkan'ın hayaliydi ancak gerçekleştirmesi Alinur Aktaş'a nasip olacak anlaşılan.

Bursa'nın Hanlar Bölgesi ve çevresi adeta kalbi konumuna gelirse işte o zaman turistler açısından cazip hale gelir.

Elin Fransızı çelikten yüksek kule yapmış. Milyonlarca kişi görmeye gidiyor. Bizdeyse 100 Eyfel Kulesi gücünde tarih ve doğa var. Tanıtıp satmayı becereceğiz inşallah. Pek yakında.

Alinur Aktaş göreve geldiğinden bu yana turizm için ciddi adımlar atıp projeler geliştiriyor.

Garaj altı taşınıp buraya kentsel dönüşüm hayalimiz. 5-6 mahallelik dönüşüm...

Metronun Emek'ten Şehir Hastanesi'ne bağlanacağını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bizzat Ulaştırma Bakanlığı'na talimat verdiğini de aktardı Başkan... Şehir Hastanesi'nin en önemli dezavantajı böylece ortadan kaldırılacak.

Bu arada Şehir Hastanesi için taksi olmayı arzu eden dolmuş sahipleri de boşuna heves etmesin. Başkan oradaki taksi durağının satışıyla belediyeye gelir elde etmeyi planlıyor. Yapılacak çok iş var çünkü. Kaynak yaratma konusu da sıkıntılı malum!..

Bir başka önemli konu başlığıysa kentsel dönüşüm meselesi. Garaj altı tabir edilen bölge Alinur Aktaş'ın öncelikli hedefi:

"Soğanlı, Yıldırım ve Beşyol olmak üzere 3 ayrı noktada kentsel dönüşümü bakanımızla görüştük. Merinos altında 7 mahalle, Soğanlı'da kısmen çalışmalar var. Küçük bir noktada bir kentsel dönüşümden ziyade 5-6 mahalleyi içine alan etap etap farklı noktalara taşıyacağımız dönüşümü hedefliyoruz."

Kentsel dönüşümü eski binayı yıkıp yerine yenisini dikmek olarak algılıyor bizde ahali. Aslında olması gereken de bu... 5-6 mahalleyi projeye dâhil ederseniz adına 'kentsel dönüşüm' diyebilirsiniz. Umarız çabuk başlar ve biter Garaj altındaki dönüşüm projesi.

Orhaneli'ndeki termik santralin bacasının bölgeyi kirletmesi meselesi elbette Alinur Aktaş'ın meselesi değil. 'Keles'e doğal gaz verdik. Dağ bölgesinin tamamı süreçte doğal gaza kavuşacak. 30 yılda bile geri dönmeyecek bir yatırım yaptık" sözleriyle dağ bölgesine de müjde verdi Başkan Aktaş...

Sanatseverlere yönelik de '2020'de film festivali yapmayı arzuluyoruz. Uluslararası... Şehri markalaştırma adına önemli bir adım' sözleriyle beklenen film festivali hakkında bilgi verdi.

Bu arada Büyükşehir'in son borç durumunu merak edenlere durumun stabil olduğunu da söyledi Alinur Başkan. 'Başlangıca göre iyi durumdayız. Sürdürülebilir borç olması önemli. Avro çok artmasaydı geriye doğru da gidebilirdi rakam' dedi.

Ve stadyum meselesindeki son durum:

"Başkasına ihale etmem mümkün değildi. Sözleşmeyi bir iki gün önce kanun gereği feshettik. Yeni müteahhit işe başladı. Yeni çalışmaları yerinde incelemek için stadyumda ziyaretimiz olacak."

Bursaspor ve stadyum aynı anda Süper Lig'e çıksa güzel olacak nitekim.

Umarız böyle olur!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.