Hava Durumu

Bursaspor'da "kırmızı alarm"

Yazının Giriş Tarihi: 31.05.2019 06:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.05.2019 06:18

Küme düşen Bursaspor'da Divan Kurulu toplantısı yapıldı. Basketbol şubesini başarıdan başarıya koşturan Sezer Sezgin dışında hiçbir yönetim kurulu üyesini göremedik.

Zaten Sezer Sezgin'in sıkı Bursasporluluğunu, yönetimde olmadığı günlerde dahi kulübe katkı yaptığını biliyorduk. Sezgin'e müteşekkir bu camia...

Lakin futbolu yönetmeyi beceremeyip yüzüne gözüne bulaştıranlardan numune bir yönetici katılamaz mıydı toplantıya? Başkan Ali Ay zaten haftalardır ortalarda yoktu. Gelmemesi sürpriz kaçmadı.

Bizse dün oradaydık, bugün de oradayız, yarın da aynı yerde olacağız... Küme düşülse de yerimizi değiştirmedik. Biz yerimizdeydik, yönetimin yerindeyse yeller esiyordu!

Selim Kurtulan da aynen oradaydı... Kongre'de konuşmuştu, Divan'da yine konuştu. Tek fark bu kez darp edilmedi. Kürsüden yaka paça indirilmedi. Onu Kongre'de kürsüden indirenler acaba şimdi ne düşünüyor doğrusu çok merak ettim.

Oysa Selim Kurtulan'ın kongrede yaptığı konuşma, Bursaspor taraftarının akıl fikir dengesinin hayli yerinde olduğunu gösteriyordu. Her şeye rağmen uyaran biri çıkmıştı. Dinlemedikleri gibi dövmeye de yeltendiler. Muhtemelen şimdi de dizlerini dövüyorlar...

Kulübün içinde bulunduğu mali tabloyu Bağımsız Denetleme Kurulu Başkanı Yalçın Canbaz acı şekilde açıkladı:

Bursaspor'un ulusal ve uluslararası transfer tahtasını açabilmek için acilen 4 milyon avro bulması gerekiyor. "Kırmızı alarm" tabir edilen konumdaki Bursaspor 27 Haziran'a kadar 675 bin avro ödemediği takdirde, yeni sezona -6 puan ve 2 sezon transfer yasağı ile başlayacak.

Buyurunuz işte tablo bu...

Harun'u, Serdar Aziz'i ve Aziz Behic'i satacaksın, maliyetli transfer yapmayacaksın, buna rağmen oyuncularının parasını ödemeyeceksin ve transfer tahtanı da kapatacaksın...

Doğrusu bunu becermek için çok büyük yetenek gerekli. Güzide yönetim kurulumuzu tebrik ediyoruz. Şapka çıkartılır sevgili okur!..

TFF 1.Lig'de oynayacak Bursaspor'un gelirini de açıkladı Sevgili Yalçın Canbaz.

"Bursaspor ayakbastı 6 milyon 200 bin, düştüğü için paraşüt parası olarak 4 milyon, 12 milyon yayın geliri hakkı, şampiyon olursak 4 milyon gelecek. Yani Bursaspor'un 80 milyon geliri düşecek ve 27 milyon TL civarında olacak. Gelir 65 milyon civarında düşecek."

Acı kaybımız 65 milyon TL!

Devre arasında 11 milyon TL ödenip transfer tahtası açılsa, 14 milyona da 2 iş yapacak topçu alınsa 25 milyon TL civarında bir maliyet çıkardı önümüze. 4 maç kazanılsa 12 milyon ederdi. Yani yük maksimum 13 milyon civarında olurdu ve kümede de kalınırdı.

Şimdi 65 milyon zarar ve her şeyi doğru yapsanız da Süper Lig'e dönmenin garantisi de yok!

İşte bunu hesaplayamayan bir yönetim, şampiyon camiayı yönetti maalesef!..

Transferi geçtim, mevcut futbolcuların paraları ödense dahi kümede kalınırdı. Onu dahi beceremediler!

Toplam borç konusunda ise net bir bilgi yok. Bağımsız Denetleme Kurulu'nun elinde bile sağlıklı veriler bulunmuyor.

Yönetim bu konuda bile ayak sürüyor anlaşılan.

Muhtemelen ibra da edilmeyecekler kongrede. İşler daha da karışacak. Yeni gelecek yönetim 400 milyon ile 550 milyon arasında bir borçla devralacak Bursaspor'u...

Aday olmayı düşünenlerin birleşerek güç oluşturması ve "efsane yönetim oluşturma" formülüyle her yönetim kurulu üyesinden de 5 milyon kaynak yaratması şart.

Sonrasındaysa geniş katılımlı bir kampanya...

Başka formülle bu tablonun altından kalkılmaz maalesef!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.