Hava Durumu

Bursaspor'da son vaziyet...

Yazının Giriş Tarihi: 28.11.2018 06:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.11.2018 06:04

Akhisar'da 2-0'dan maçı 4-2'ye çeviren Bursaspor, taraftarına güzel ve güneşli günler yaşattı. Önündeki 2 maçı iç sahada Erzurum ve Antalya ile oynayacak yeşil beyazlılar taraftar desteğiyle maçları kazandığı takdirde üst sıralara doğru yelken açabilir.

İşte o zaman farklı şeyler konuşabiliriz. Önümüzdeki 180 dakika çok kritik anlayacağınız. Tebriklerimizi gönderiyoruz 4 gol için lakin hâlâ Bursaspor için yapılması gereken çok şey var. Ekonomik durum hiç de parlak değil.

Eski futbolculara ve Le Guen'e ödenmesi gereken hatırı sayılır meblağlar var. Ödenmesi de elzem. Kimse dillendirmiyor ama puan silme cezası dahi gelebilir. Bu bakımdan yönetimin şeffaf olması ve ilgili konuyu camiayla paylaşması şart.

Futbolcuların sahada güç bela aldığı 5 puan, hanemizden silinirse sizce ne olur? O yönetim yerinde durabilir mi? Orada tutmaya kimsenin gücü yeter mi? Yetmez tabii. Bursaspor camiası böyle bir cezayı kaldıramaz.

Kulislerde konuşulan puan silme cezasında en ufak bir ihtimal dahi varsa bunu bilmek hakkımız. Bir anda piyango misali çıkarsa ortaya hiç de şık olmaz. Ve camia fena karışır. Benden uyarması...

Gelelim devre arası transfer konusuna...

Mevcut takım mevcut durumda sezon sonuna kadar idare edebilir. Elbette önce futbolcuların ödemeleri yapılmalı. Lakin biz transfer yapmaz iken, eloğlu güçlenirse sezon sonu yine sıkıntı yaşanabilir. Rakipler seriye bağlarsa korkulu rüyaya doğru da inebiliriz. Çünkü bu sezonki görüntüde herkes herkesi yenebilir. Maçların favorisi yok. Günlük performanslar 3 puanı getiriyor. 3 puan da beraberinde 2,5 milyon TL getiriyor.

Kanaatimce saha içine yatırım şart. 1-2 takviye elzem. Eldeki kadroyla idare etmek beraberinde büyük de risk getiriyor. Uyaralım yönetimi. Kumar oynamamak en güzeli. Her maç 2,5 milyon ediyorsa gerçek nokta atışı transfer yapmak mecburi...

Elbette futbolcular bedava değil... Öpücük karşılığı bonservis veren de vaki değil...

Yerel seçim döneminde baskılı bir çalışmayla, kent dinamikleri ile birlikte stadın isim hakkı 2-3 yıllığına verilebilir. Artık 10 yıllık beklentiyi bırakmalı, ayaklar yere basmalı. Ekonomik kriz ortamında kimse 10 yıllık alım yapmaz. Biraz düşürmeli hedefi...

Taraftar ile yüzde 100 uyum ve huzurlu bir 2019 isteniyorsa devre arasında takviye şart...

Yoksa yine esmer günler çöküverir üstümüze...

Gelir getirici projesi olan, camiada hayli kafası çalışan zeki taraftarımız da mevcut. Ne zaman bir yerde karşılaşsak projelerini söylüyorlar. Hepsi de çok mantıklı.

Acaba diyorum Bursaspor'da bu tip proje önerilerini taraftarla birlikte değerlendirecek bir kurul oluşturulamaz mı? Yönetime tavsiye niteliğinde projeler sunacak bir oluşum...

Bence mantıklı. Taraftarı da biraz yönetime katmış oluruz böylelikle...

Gelen önerileri iletmek bizden, gerçekleştirilmesine karar vermek yönetimden...

Neden olmasın?

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.