Hava Durumu

Bursaspor kurtulur mu?

Yazının Giriş Tarihi: 25.09.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.09.2020 06:00

TFF 1. Lig'de ilk 2 hafta geride kalırken Bursaspor'daki belirsizlik devam ediyor.

Başkan Erkan Kamat öncelikle eksi 3 puan cezasını sildirmeyi becerebilecek mi?

Sonrasındaysa transfer tahtasını açtıracak geliri sağlayabilecek mi?

Camia bu soruların yanıtını bekliyor. Haftalardır hem de!

Açıkçası transfer tahtasının önümüzdeki 4 ayda açılma ihtimali tatlı bir hayal sadece. Sadece eksi 3 puan cezasının halledilmesini ve bu yapılırken de Burak Kapacak'ın takımda tutulmasını bile bir başarı olarak göreceğimi peşinen belirteyim.

Erkan Kamat yoğun bir mesai içinde lakin transfer tahtasını açtırmaya yetecek gelire ulaşmak mümkün görünmüyor. Mevcut kadroyla yola devam edeceğiz. Herkes buna göre pozisyon almalı!

Erkan Kamat'ın basına yansıyan "Önümüzdeki hafta belgelerle konuşacağım, tüm sorulara yanıt vereceğim" şeklindeki sözlerinden de anlaşılacağı üzere işler pek yolunda değil. Eksi 3 puan konusunda büyük yol alındı. Çözülecek gibi duruyor. Zaten başka türlü olması kabul edilemez. Ceza halledilemezse yeniden kongre sürecine gireriz. Bu kadar basit!

Kongre geç yapıldı, vakit kaybedildi eyvallah ama göreve başlanırken bunlar biliniyordu zaten. Kimsenin şikâyet etme hakkı yok. Tamam hazırlık maçı dahi yapılamadı, bunu bilemezdiniz sadece. Bu konudaki bahane kabul edilebilir. Diğer şikâyetlerin pek kıymeti bulunmuyor.

Peki, Bursaspor borç meselesini halledip yeniden Süper Lig'e çıkar mı? 450 milyon borcu halledip düzlüğe çıkmak için bir gömü bulmak gerekiyor. Ya da çılgın bir proje...

Timsah'ın çılgın projesi belli. Özlüce'deki Milli Emlak'a ait arazi kulübe devredilecek ve sonrasında bir gayrimenkul projesiyle borçlar hal yoluna gidilecek.

Bölgedeki rantın Bursaspor'un borcunun 4-5 katı kadar olduğu biliniyor. Yani projenin rantının tamamen Bursaspor'a bırakılacağını zannetmiyor kimse. Sadece borçsuz bir kulüp olmasına herkes razı. Sonuçta arsa da devlete ait...

Her şey için formül bulunabilen memleketimizde bunun için de formül bulunabilir.

G. Saray, Sami Yen'den çıkarken rant elde etmedi mi? Ali Sami Yen Stadyumu arazisi de G. Saray'a ait değildi ancak büyük gelir elde etti G. Saray!..

Bursaspor da kamu yararına dernek olarak arsayı bünyesine alıp rantın dörtte biriyle düzlüğe çıkabilir. Şirketleşip özlenen yapıya da kavuşabilir.

Tüm bunların olabilmesi siyasi iradenin iki dudağının arasına bakıyor! Milli Emlak'a verilecek bir talimat sonrasında işlemler 2 haftayı bile bulmaz!..

Nilüfer Belediyesi ve Büyükşehir'in de onayıyla tereyağından kıl çeker gibi sıkıntılar bitirilir.

Dediğim gibi yeter ki irade konulsun. Projeyi kimin yapacağı belirlensin. Bursaspor kendine düşen kısmı alsın yeter. Üstü devlete ve müteahhit şirketin kazanç hanesine yazılsın.

Yoksa 2 yıl sonra seçim var. Şampiyon camianın sıkıntısı artmış takımı şehirdeki sıkıntıyı da artırır! Malum sıkıntı bulaşıcıdır!..

Mevcut arazisinin dörtte bir rant geliriyle yapılacak iş modelinin Türkiye'ye kötü emsal olacağını da hiç zannetmiyorum.

Başka Bursaspor yok. Bu şehir Antep'in yaptığı gibi Bursa FK modelini hayatta kaldıramaz!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.