Hava Durumu

Bursaspor'un kader anı!

Yazının Giriş Tarihi: 28.07.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.07.2020 06:00

Adana Demirspor'a, ligde aldığı skorun aynısıyla boyun eğen Timsah sezonu kapadı. Artık önümüzdeki sezon da 1. Lig'deyiz!

Öncelikle maçın kader anından söz edelim. TFF 1. Lig'in en çok penaltı kazanan takımına yine penaltı çalındı ve bu defa VAR sistemi marifetiyle. Çok büyük tereddütlerle verdi penaltıyı Yaşar Kemal Kahraman. İzlemek için kenara gitmeye bile zor ikna oldu gördüğümüz kadarıyla. Pozisyonu defalarca izledi. Doğrusu oyuncunun kendi ayağından sekip ele gelen toplara penaltı çalınmama kuralı çiğnendi. Nasıl çiğnendi, nasıl bir mantık yürütüldü bilemem ancak sezon başından bu yana yapılan uygulamanın aksi yapıldı.

Hakem hocaları anlatsa da rahatlasak...

Golden sonra Tayfur'la beraberlik şansını değerlendiremeyen Bursaspor, iki farklı mağlupken yine yetersiz Kubilay ile mutlak pozisyonu harcayınca maç 4-1 sona erdi!

Geçen hafta da yazmıştım. Bunca hataya rağmen aslında Play Off'ta yer almak dahi mucizeydi. Sezon başında transfer tahtasını zamanında açamayıp panik transferleri yapıldı... Boşta kim varsa alındı... Bu arada lige iyi başlayan gençler ikinci plana itildi...

Üstüne üstlük kendi beceriksizliğiyle sahada kazandığı 3 puanı kaybetmeyi başaran bir kulüp oldu Bursaspor! Alın teriyle kazanılan 3 puan yönetim hatasıyla kaybedildi!..

Devre arasında yardım kampanyası sonrasında takviyelerle biraz kıpırdanıp ligin büyük bölümünde üçüncü sıralarda gezinen Bursaspor'u bir de pandemi vurdu... Koronavirüs döneminde 3. sırada yer alan Bursaspor, lig yeniden başladıktan sonra altıncı sıraya kadar indi.

İtici gücü taraftarından yoksun Bursaspor iyice kan kaybetti...

Ve normal sezonun son karşılaşmasında bir tercihte bulundu Bursaspor. Karşılaşmayı kaybetmeyi göze alıp Play Off'a son sırada girmeyi kabul etti. Hatay deplasmanına tamamen yedek kadroyla çıktı yeşil beyazlılar. Oysa alınacak 1 puan sonrasında yarı finalde rakip Akhisarspor olacaktı.

Karagümrük şimdi finalde. Bursaspor ise elendi. Demek ki o günkü tercih de maalesef tutmadı. Yanlış bir strateji belirlenmişti.

Sonuç olarak 500 milyon borcuyla TFF 1. Lig'de yer alan bir kulüp şu an Bursaspor...

Yazmak hiç kolay değil ama ortada bir cenaze var!..

Mesut Mestan yönetiminin acilen istifa edip olağanüstü kongre yapılması şart. Sonrasında da iki ihtimal var. Ya fişi çekip cenazeyi kaldıracağız ya da kulübü destek ünitesine bağlı yaşatmak için mücadele vereceğiz!

Tercih zamanı geldi çattı...

Ya tamam ya devam diyeceğiz!..

Bu arada AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'e de yeşil beyazlı camiadan büyük tepki var. Maç sırasında Twitter'dan yaptığı paylaşıma hakikaten ben de anlam veremedim!

"Adana sıcağında 'şimşek nasıl çakar' diye merak eden Adana Demirspor'a baksın..."

Sorumlu bir siyaset adamı taraftar üslubuyla böyle paylaşım yapar mı hiç?

Adana Demirspor'u münasip şekilde tebrik eder geçersiniz...

Şimdi binlerce yeşil beyazlı taraftar incinmiş durumda ve "2023'te de biz çakarız" diye yazıp duruyorlar!..

Hatta bir yeşil beyazlı taraftar Çelik'i Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şöyle şikâyet etti:

 "Partimizin elinde kalan en büyük belediye olan Bursa'yı sen ve senin gibiler yüzünden kaybediyoruz. Görün bunları Sayın Başkanım, Adana Demirspor çakıyormuş!"

25 bin oy yer değiştirdiği takdirde seçimin kazananı değişebilir Bursa'da ve yeşil beyazlı camiada kırgın sayısı çok rahat bu sayıları bulur!..

Yoksa yerel seçimde kaybedilen Adana'yı yeniden alma isteği Bursa'yı kaybetme korkusunun önünde mi?

Bursa zaten cepte bir şehir olarak mı görülüyor?

O yüzden midir bu fütursuzluk?

Yorum Bursaspor camiasının!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.