Hava Durumu

Bursaspor'un mağlubiyeti normal

Yazının Giriş Tarihi: 15.09.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.09.2020 06:00

Yeşil beyazlı Bursaspor tarihinin en sıkıntılı döneminde sezona mağlubiyetle başladı. Aslında sezona kötü başlamak artık gelenek oldu Bursaspor'da. O yüzden şaşırmadık. Henüz 10 gündür çalışan bir teknik direktörle ve genç ağırlıklı bir kadroyla alınan sonuç son derece normal.

Daha önce hiç birlikte oynamamış, hazırlık maçına dahi çıkmamış bir kadroyla TFF 1.Lig'in bu sezonun en iddialı takımı karşısına çıktı Timsah. Ve maça iyi de başladı. Genç golcüsü Ali Akman'la henüz maçın başında öne de geçti. Güçlü rakibine hem skor hem oyun olarak üstünlük sağladı ilk yarı boyunca. Yardımlaşma ve dayanışma üst seviyedeydi.

Ancak ne olduysa ikinci yarıda oldu. Rakip Teknik Direktör Ümit Özat'ın hamlelerine cevap veremedi yeşil beyazlılar. İkinci yarıya sitem değişikliğyle başlayan Adana Demirspor oyuna ağırlığını koymaya başlayınca kontrolü sağlamayı başardı. Dizginleri ellerine aldılar ve beraberlik golünü de erken buldular.

Karşılaşma 1-1 berabere devam ederken 2 kader anı yaşandı. Oyuna dahil olan Recep Aydın'ın şutu direkten döndü ve Bursaspor adına öne geçme şansı kaçtı. Hemen sonrasındaysa Cüneyt Köz'ün topu oyuna sokarken yaptığı affedilmez hatayı izledik ve Mehmet Akyüz hatayı nitekim affetmedi.

Mecburiyetten de olsa öze dönmek camianın hoşuna gidiyor lakin madalyanın bir de öteki yüzü var.  Tecrübesiz gençler dağılmaya son derece müsait. Skor 2-1'e geldikten sonra oyundan ciddi şekilde düştüler. Umarız Mustafa Er bu sıkıntıyı fazla uzamadan halleder.

Tabii ki kimseyi acımasızca eleştirmek mümkün değil henüz ilk haftadan. Özellikle genç oyuncuları. Ancak Cüneyt Köz'ü eleştirebiliriz. Tecrübeli bir oyuncu baskı yerken topu ara pasıyla orta sahaya aktarmaya çalışmaz. Özellikle böyle bir rakip karşısında üst düzey konsantreyle oynar. Tecrübeli isimler böyle yaparsa gençler ne yapmaz?

Sedat Dursun- Cüneyt Köz savunma göbeğinde ikili olarak uyum sağladıklarında daha faydalı olabilirler lakin oyun tarzları bunu çok zor kılıyor. Sedat Dursun'a çarpıp gol olan top da bir başka şanssızlıktı. Belki Aykut Akgün düşünülebilir stoperde...

Yenilen gollere ve oyuna baktığımızda 3-1'lik skoru hak etmedi Timsah. Oynanan oyunun karşılığı bu değildi. Bireysel hatalar olmasa, sahadan 1 puanla ayrılmak mümkündü.

Transfer tahtasının açılması çok düşük bir ihtimal olduğuna göre bu kadroyla mücadeleye devam edeceğiz. Eldeki malzeme bu. Vurup kırmadan doğru yolu bulmak durumuındayız.

Mustafa Er ve talebelerine yalandan değil tam destek vermek gerekli şimdi. Ve yönetimin özellikle takımın ağabeylerini motive edici hamleler yapması şart. Ağabeyler kötü olunca gençler ne yapsın?

Serdar Özkan iyileşip takıma mutlaka girmeli... Burak Kapacak, Özer Hurmacı, Recep Aydın, Aykut Akgün, Onur Atasayar gibi isimlerin sorumluluk alması şart.

Ali Akman zaten "Ben golcüyüm bana güvenin" "diyor. Hem futbol zekası hem de mücadelesi üst seviyede. 90 dakika oynamaya alıştığında çok daha iyi olacak.

3-4 haftalık süreçte taşlar biraz daha yerine oturacak. Mustafa Er'in ve ekibinin zamana ihtiyacı var. Eldeki malzemeden daha lezzetli bir yemek çıkartabilir.

"Keşke kalibre olarak daha düşük bir rakiple lige başlansaydı. En azından daha moralli devam edilebilirdi lige" diyenler var ancak bu maç 10.haftada da oynansaydı Adana Demirspor kazanabilirdi. Yani pek de kayıp değil aslında. Önemli olan bundan sonraki haftalarda yapılacak mücadele ve alınacak sonuçlar.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.