Hava Durumu

Bursaspor ve istikrar

Yazının Giriş Tarihi: 24.10.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.10.2020 06:00

Son 2 maça bakarsak; Bursaspor istikrarsız sonuçlar alıyor diyebiliriz ancak 6 maçın tamamına bakarsak ortada bir istikrar söz konusu...

Savunma hattı istikrarlı bir şekilde berbat bireysel hatalar yapmaya devam ediyor!..

Ligde henüz galibiyeti bulunmayan genç Menemenspor'a 3 puanı maalesef Bursaspor savunması hediye etti. Aykut- Cüneyt ikilisi sınıfı sadece Balıkesir maçında geçebildi. O da idareten! 10 üzerinden 5!..

Menemen deplasmanında gördük ki iki oyuncu da tecrübeli lakin ısrarın kimseye faydası yok. Sol bek Onur'u da işin içine katabiliriz.

Geri dörtlünün 3'ü sonbaharda dökülmeye hazır yaprak misali...

Biraz zorlasanız dökülüyor, teslim bayrağını çekiveriyorlar.

Öne geçilmeyen maç yok sezon başından bu yana ancak puanımız sadece 7. Maçı tutmayı beceremiyoruz. Ödemeler hiç mi yapılmıyor, futbolcular aşırı bir geçim sıkıntısında mı? Doğrusu bilemiyorum! Saha içine bakıp değerlendirme yapabiliyoruz. Hangi topçunun hayatında ne yaşadığı konusunda bilgi sahibi değiliz. "6 ay sen para almasan nasıl oynardın" derlerse sus pus oluruz haliyle....

Mustafa Er ve ekibinin öyle veya böyle savunmaya çözüm üretmesi şart. Yoksa 3 puan almak için forvetler her maç minimum 3 gol bulmak zorunda. İşimiz çok zor bu savunma hattıyla!

Her karşılaşmayı "Aman korner olmasın, rakip derinlemesine oynamasın, stoperlerimizle baş başa kalmasın" diye dua ede ede geçireceğiz.

Tabii "Forvetlerimizin vurduğu da gol olsun" diye ekleyeceğiz...

Her mevkide genç oyuncu alternatifi üreten bir kulübün stoperde genç oyuncu alternatifi olmayışı kabul edilebilir mi? Furkan Emre Ünver ve Ertuğrul Kurtuluş gibi 2 genç stoper var kazanabileceğimiz.

Verelim onlara formayı. Ağabeylerinden daha kötü olmaları ihtimal dâhilinde değil. Hata yapıp gol yedirirlerse bari gençliklerine verip geçeriz. Üzüntüsü az olur. Zaman içinde üstüne koyup bize güzel dönüş de sağlayabilirler. Piyango çıkmış gibi olur camiaya...

Balıkesir maçındaki futbolla Menemenspor maçındaki futbol da gece ve gündüz kadar farklıydı! Sadece savunma hattını değil diğer üretken ve güvendiğimiz ayakları da eleştirmek gerek!..

Öncelikle kimse bencil oynamamalı. Yardımlaşmaya sekte vurmamalı. Burak Kapacak ayağında çok top tutmadığı zaman daha da verimli olacak. Keza Ali Akman da biraz daha topu alıp vermeyi düşünmeli.

Devre arasında transfer tahtası açılmalı. Büyük bir hayal ama Süper Lig biletini almak istiyorsak bunu yapmak zorundayız. Bu sene bileti almak gerek çünkü seneye Süper Lig'den 4 takım birden aşağıya inecek. Tabii canımız, ciğerimiz TFF salgın nedeniyle yine düşmeyi kaldırmazsa...

Yani seneye Süper Lig bileti aslanın ağzında değil midesinde olacak.

Bursaspor camiası savaştaki tüm barutlarını bu sene kullanmak durumunda! İş çok ciddi!.. Bu sene çıkamazsak önümüze 2023 hedefini koyup tekrar yapılanabiliriz. Şaka değil yazdığım.

Tabii Başkan Kamat'ın bu konularda ne düşündüğünü bilemiyoruz.

Eksi 3 puan konusunu hallettikten sonra geniş açıklamalar yapacaktı lakin halen beklemedeyiz kendisini.

Ara dönemde transfer tahtası açılabilir mi? Açılması için çalışmaları var mı? Ne gerekiyor? Camiayı harekete geçirebilecek bir plan yapıyor mu?..

Bursaspor savunması nasıl kötü yönde istikrarlıysa Başkan Kamat'ta da aynı istikrar var maalesef!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.