Hava Durumu

Büyükşehir'le 'Hocalara Geldik'

Yazının Giriş Tarihi: 09.01.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.01.2020 06:00

Her ailenin, her öğrencinin derdi üniversiteye hazırlık sınavları. Sınavların ismi değişti yıllar içinde lakin gençlerin gündemi değişmedi. 'Üniversite'ye istediğim bölüme nasıl girerim? Netimi nasıl artırırım? Ne yapmam lazım?'...

Sürekli sistem yenilendiği için de manevra kabiliyeti olan, yenilikçi yaklaşımlara ihtiyaç var. İşte bu konuda Büyükşehir Belediyesi altı çizilecek bir projeye imza attı.

Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere yönelik Hocalara Geldik Bursa Başarı Merkezi ekibiyle birlikte 'Büyükşehirle Üniversiteye' programı başlatıldı.

Merinos AKKM'de binlerce liseli gencin katıldığı tanıtımda merdivenler bile doluydu.

Başkan Alinur Aktaş programda gençlere aslında sınav stresinden arındıracak sözler söyledi. Üniversite kazanmanın şart olmadığını, üniversite yıllarında kimi derslerde başarısız gibi görünenlerin hayatta çok başarılı olduğunu vurguladı. Kimi zaman da çok başarılı olanların hayata atıldığında güçlükler yaşadığını kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı olarak da gençlerin başarısı için tüm imkânları kullandıklarını ve bu konuda çalışmayı görev bildiklerinin de altını çizdi Alinur Aktaş.

Gençlerin de hayli alkışını aldı sözleri...

Programda gençlere yol haritası çizen 'Hocalara Geldik Başarı Merkezi' eğitmenleri de belli ki alanlarında en iyiler arasındalar. Gençlere hitap etme şekilleri, verdikleri örnekler, kurdukları iletişim ve bilgileri üst seviyede...

Büyükşehir Belediyesi konunun profesyonellerini bulmuş kısacası.

Bireysel rehberlik, gözetmenli sınıflar, aile rehberliği ve ders dışı etkinlikleri 'olmazsa olmaz' olarak tanımlıyor Hocalara Geldik Başarı Merkezi!..

Ve dijital çağa da ayak uydurmuşlar. Öğrencilere her ortamda yol arkadaşı olacak yayınlar dijital platformlardan da takip edilebiliyor.

Bursa'da üsleri ise Cumhuriyet Caddesi'nde...

YKS konusunda gençlere seslenen hocanın "Ben bu işi başaramam diyen kesinlikle başaramaz. İşin sırrı öz güven. Öz güveni eksik olan kişi hakikaten başaramaz" sözlerine de imzamı atarım. Rekabetçi dünyada öz güveni olmayanın yeri yok artık. Kimse elinizden tutup sizi zorla bir yere getirmiyor. Öz güvenle çalışıp, didinip, tırnaklarınızla kazanmak zorundasınız.

"Siz Anadolu'dan şampiyonluk çıkartmış, inanan şehrin çocuklarısınız" diyerek gençlere özgüven aşıladı bir hocamız.

Son derece gerçekçi, hayatın içinden gelen sempatik hocaların seslerine kesinlikle kulak verilmeli. Zaman zaman bir stand-up şov havasında dahi geçti program.

Velilerin ve lise çağındaki gençlerin mutlaka ilgisini çekecek çalışmalara imza atılmış. İçerik ona göre belirlenmiş.

Büyükşehir Belediyesi'ni gençlerin ihtiyacına yönelik yaptıkları nokta atışından dolayı tebrik edelim.

Bu arada dünkü programda hediye ettikleri 'Bir Sınav Komedisi' isimli kitaptan hoşuma giden bir sözle de yazımızı noktalayalım:

"Zamanında 1 adım atmayan tembel, sonrasında 100 adım atmak zorunda kalır."

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.