Hava Durumu

Çavuşoğlu: Kucaklaşma zamanı

Yazının Giriş Tarihi: 21.04.2019 06:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.04.2019 06:05

Başbakan eski Yardımcısı ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu gazetemizi ziyaret ett. Son derece sıcak ve samimi bir ortamda geçti görüşme. Doğrusu bu kadarını beklemiyordum. Yazıya Hakan Çavuşoğlu'na teşekkürle başlamadan olmaz haliyle...

31 Mart sonrasında seçmen hem iktidara hem de muhalefete bazı mesajlar verdi malum. AK Parti bunu nasıl algıladı? Mesaj yerine ulaşmış mıydı? Öncelikle buna açıklık getirdi Çavuşoğlu:

"Seçmen mesajını verdi tabii. Açıkçası mesajı zaten seçim sürecinde çalışma yaparken aldık. Gazcılar'ı 2 günde bitiremedik. 1 kişiyle 1 saat konuştuk. Çok zaman harcadığımız bölgeler oldu Bursa'da... Mesaj o günlerde gelmişti bize. Oyumuz azaldı ancak yine de önemli orandayız iktidar olarak."

Mesajın süreçte görüldüğünü söyleyecek kadar açık sözlüydü Çavuşoğlu. Tabii Büyükşehir'in kazanılmasının da önemine vurgu yaptı:

"Ankara kaybedildi. İstanbul'da süreç devam ediyor. Diğer önemli şehirler de muhalefete geçti. Bursa şehrinin eli kuvvetlendi. Merkezi yönetimden yerel yönetimlere aktarılacak kaynaklar ve yatırımlar konusunda avantajlı konumdayız. Yıldırım metrosu önceliğimiz.. Dağ bölgesi yollar ve tüneller bitirilecek. Yatırımlar yapılacak. Stadyum artık hepimizindir. Bağlantı yollarını ve Acemler'i halledeceğiz. Acemler Kavşağı'ndan İstanbul'daki Şehitler Köprüsü'ne göre günde yüzde 12 daha fazla araç geçiyor. Tam bir geçiş noktası. Orası da bitirilecek. Bursa şehir olarak kazanacak."

Elbette iktidarın seçimde gördüğü sarı kartın en önemli nedeni ekonomi. Ekonomi düzlüğe çıkmadan AK Parti'nin oylarını artırması hiç de kolay değil. Çavuşoğlu da bunun bilincinde olduklarını anlattı:

"Bundan sonra bize düşen ekonomide reform yapmak. Önümüzdeki 4.5 yıl reform dönemi olacak. Seçim döneminde de sürekli anlattım. Dünya ekonomisi türbülans içinde.. ABD- Çin ekonomik savaşının etkilerini tüm dünya yaşıyor. Çin ile olan ilişkimiz de ekonomik saldırıya maruz kalmamızın sebebi. Bunları da göz ardı edemeyiz. Nükleer enerjide gereken adımları attık ve keşke daha da fazla atabilseydik."

Ve seçime damgasını vuran "beka meselesi" konusunda Çavuşoğlu'nun düşünceleri:

"Beka vurgusu bence çok önemliydi. Suriye artık adeta iç meselemiz. Müttefik bildiğimiz ABD'nin yaptığı faaliyetler hiç hoş değil. Terör örgütlerine verilen destekler ortada. Kendi füze savunma sistemlerimizi kurmak zorundayız. Sadece iktidarın meselesi değil bu. Türkiye'nin meselesi..."

Çavuşoğlu muhalefetten de özellikle destek beklediklerini bildirerek önemli sözler sarf etti:

"Daha çok dinleyen, ideolojik yaklaşım yerine kuşatıcı olmak zorundayız önümüzdeki dönemde. Türkiye ittifakı için kendi payıma yapılması gereken neyse yapacağım. Herkes mesajı aldı. Artık kamplaşmaları bir yana bırakıp kucaklaşma zamanı."

Son derece sevindirici ifadeler bunlar ülkemiz adına...

Özlediğimiz, gerginliği düşük, birbirine daha saygılı bir siyaset dili göreceğiz bundan böyle..

Siyasi yelpazenin merkezine doğru hareketlenme söz konusu. Orada buluşacağız gibi. Bunda Ekrem  İmamoğlu'nun kucaklayıcı üslubunun da büyük faydası bulunuyor.

Gergin bir ülkenin kimseye faydası yok. İktidar ve muhalefet birbirini daha çok dinlemek ve anlamak mecburiyetinde...

Çünkü artık kaybedecek zaman kalmadı. Diğer ülkeler atı alıp Üsküdar'ı geçerken biz içimizdeki kısır tartışmaları bir kenara koymak durumundayız.

Geçmişe sünger çekemesek de kırgınlıkları bir yana bırakabiliriz...

Mesele; memleket meselesi...


 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.