Hava Durumu

Çıldırıyor muyuz?

Yazının Giriş Tarihi: 27.10.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.10.2020 06:00

Pandemi dönemi öncesinde de ahalinin psikolojisi bozuktu ancak özellikle son 2-3 aydır depresyonlar müthiş arttı. Psikolojik bozulma had safhada. Yolda yürürken kendi kendine yüksek sesle konuşup el kol hareketleri yapan vatandaş sayımız ciddi oranda arttı. Ne zaman Heykel taraflarına çıksam denk geliyorlar. Siz de dikkat ederseniz görürsünüz.

Aylardır fiziksel mesafeye ve hijyene dikkat ettik lakin vakaların önü alınamıyor. İlla ki herkes etkilendi. Çok etkilenenler de işte yolda, sokakta kendiyle polemiğe girmeye başladı. Allah hepimizin yardımcısı olsun... Çıldırıyoruz galiba topyekûn...

Kimisi halen virüsün varlığına dahi inanmıyor. Onlar da bir nevi çıldırma halindeler. "Dünya oyuna geliyor virüs hikâye" diye başlayarak hepsinin Amerika'nın oyunu olduğunu iddia etmekteler. Komplo teorilerinden geri adım atmıyorlar.

"Bağışıklığımız daha iyi çünkü biz ne kötü şartlarda büyüdük, Avrupalı çok etkilenir biz az. Ne kirli ortamlarda bugünlere geldik" diyenler şimdi ne diyor acaba? Vakaların önü alınamıyor. Türkiye'nin de pek farkı yok.

Koronavirüs salgınında kimisi vurdumduymazlığı sürdürürken diğer bir kesim de duyarsız olanları cep telefonu marifetiyle ifşa etmek için apartta bekliyor. Kafede, düğünde, parkta, bahçede radarlar tamamen açık vaziyette gezmekteler. Birinin açığını bulunca affetmiyorlar. Sosyal medyaya iletip ortalığı iyice karıştırıyorlar. Kendilerini biraz olsun iyi hissediyorlar böylelikle...

Komşusunu site bahçesinde gizlice maskesizken görüntüleyip bize gönderenler dahi oluyor. "Aman kimliğim gizli kalsın" notuyla birlikte fotoğrafları iletiyorlar. Enselenmek de istemiyorlar.

Gündemdeki bazı gelişmeler de çıldırdığımızın işareti;

Fenerbahçe- Trabzonspor maçı öncesinde CHP Isparta Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlayda Kılınç şöyle bir paylaşıma imza attı: "Yıkılsın Trabzon, enkazını göreyim. Sana şehir diyenin anasını s......?!.."

İsmi İlayda olan birinden bekleyeceğimiz son şey herhalde böylesine küfür içerikli bir paylaşım olsa gerek. Hem İlayda hem küfürbaz olunur mu? Herhalde pandemide kendisi de çıldırdı. Başka açıklaması yok.

CHP yönetiminin, hakkında disiplin soruşturması başlattığı çılgın İlayda özür diledi. Ne yapsınlar gariplerim...

Sadece Türkiye'de değil, yurt dışında da var çıldırma hali.

Macron'un İslam karşıtı nefret kampanyası da bir üst çıldırma hali. Aklı başında adam hiç "İslam yapılandırılmalı" der mi? Özellikle de kendi ülkesinde milyonlarca Müslüman varken...

Dünya da çıldırıyor arkadaş. Fanatikler, aşırı uçlar ülke yönetimlerini ele geçiriyor. Milyarlarca insana pek acıyorum hakikaten.

Trump, Macron, Putin, Merkel, Boris Johnson'ın aynı döneme denk gelmesi dünyaya Allah'ın bir cezası olsa gerek. Herhangi bir devlet adamı görebiliyor musunuz içlerinde? Bendeniz kendimı zorladım ama yaklaşık sonuç dahi göremedim.

Paşinyan ve Miçotakis gibi yarım akıllılar da bunların dediklerine inanıp abuk sabuk işlere girişiyorlar.

Sonra dünya topyekûn çıldırıyor... Neredeyse dünya savaşı çıkartacaklar...

Mutedil, mütevazı ve kendi halindeki azınlıksa olanları şaşkınlıkla izliyor...

Maalesef dünyayı deliliğin eşiğindekiler yönetiyor...

Çıldırmak çok normal...

Çıldırıyoruz topyekûn...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.