Hava Durumu

Çılgın pandemi tedbirleri!

Yazının Giriş Tarihi: 18.11.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.11.2020 06:00

Vakalar arttı. Pardon hastalar arttı! Gerçi vakalar da arttı lakin ne kadar arttı bilemiyoruz!.. Gizlilik arz ediyor. Biz bilmiyoruz ama Dünya Sağlık Örgütü biliyor.

Gerçi bilseler ne olur? Dünya beceremedi pandemiyle mücadeleyi... Kişi başına milli geliri bizimkinin 5 katı olan ülkeler dahi afedersiniz fena sıvadı. O yüzden memlekette birilerini acımasızca eleştirmek gereksiz.

Dünya beceremezken bizim becermemiz büyük sürpriz olurdu. Netekim sürpriz yaşanmadı! Hep birlikte saplandık kovid-19 bataklığına!..

Ay'a giden, Mars'a gitme hazırlıkları yapan insanoğlu kovid-19 mücadelesinde kocaman SIFIR aldı...

Aşı bulundu bulunacak ancak vatandaşa ulaşması iyimser bir tahminle 6 ay... Daha uzayabilir de...

Kanal İstanbul misali çılgın önlemler lazım belki de!.. Önerilerime buyurunuz:

TC kimlik numarası çift olanlar evde otursun. Tek olanlar dışarı çıksın. Her gün roller değişsin. Böylece yoğunluğu yarı yarıya azaltalım.

Sanayide de kontak kapatmayız ama yarı yarıya azaltırız böylece. Esnaftan 100 TL alışveriş yapmayan kişi AVM'ye giremesin. Her 100 TL esnaf alışverişine karşılık AVM'ye 1 adet giriş bileti verelim. İçeriye biletsiz girilmesin. Hem esnafı destekleriz hem de AVM yoğunluğunu azaltırız böylece...

Pozitif vaka görünen sitelerin yöneticilerine ödenek sağlayalım. Pozitif ve karantinadaki ailelerin bakkal kasap manav alışverişini yapsın. Bulaş böylece azalsın.

Site yönetimleri vakaların bekçisi ilan edilsin. Israrla çıkmak isteyenleri derdest etme yetkisi olsun.

Tüm ısrarlara rağmen 'Hayat Eve Sığar' uygulamasını kullanmayarak sokakta gezmeye çalışanlara 5 yıl boyunca akıllı telefon kullanmama cezası verilsin. Bakın yüklemeyen kalıyor mu?..

Okullar elbette ertelensin bu arada... Vakalar bu seviyedeyken hangi çocuğu nasıl okula göndereceksin.

"Baba beni salgında neden okula gönderiyorsun? Yoksa beni sevmiyor musun?" diyen çocuğa verecek cevabınız var mı?

Spor müsabakalarındaki localara girişi de yasaklayalım. 500 kişi sıkışık vaziyette localarda maç izliyor tedbir gereği! Bunun yerine tribünleri açıp içeriye aralıklı oturan 2 bin taraftar alsak daha iyi... Tabii gol olsa dahi birbirine yaklaşmamak şartıyla. İstersen maçı 3-0'dan 4-3'e çevir... Sevinç yumağı yasak. Omuz omuza yasak...

Toplu taşımada da yoğunluk azaltılmalı. Otomobillerde tek kişi ve 3 kişi yolculuğa ceza kesilmeli. 2 kişi ideali... Herkes metro durağından 1 yolcuyu arabasına almalı. Yoksa anında ceza kesilmeli.

Uçuk gibi görünse de önerilerim fena değil!

Beğendim...

Kendimi tebrik ediyorum!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.