Hava Durumu

'Deprem Amca' yazıyor!

Yazının Giriş Tarihi: 22.12.2018 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.12.2018 06:00

Rahmetli Ahmet Mete Işıkara 'Deprem Dede'ydi hatırlarsanız. Depreme karşı önlemler alınsın, hazırlık yapılsın diye çizgi filmi bile çekilmişti. Farkındalık yaratmak için... "Işıklar içinde uyusun" diyor insanımız Işıkara anılırken..

Gerçi ben "ışıklar içinde uyumaya" karşıyım. İnsanın gözünü alır ışık, adamı uyku tutmaz. Biri bana odamda sürekli fener tutsa hayatta uyuyamam. Uykunun en kaliteli olanı en karanlıkta yapılanıdır. Hekimler öyle diyor. Sanıyorum son uyku için de geçerli olmalı.

Dağılmayalım... Ahmet Mete Işıkara "Deprem Dede"ydi... Ben de artık kendimi "Deprem Amca" ilan ediyorum. Tabii Bursa'nın deprem amcası... Yerel ölçekli... Neden mi? Okumaya devam ediniz lütfen...

Son 1 ayda Bursa'da istatistikler gösterdi ki 29 deprem oldu. Bunların en büyüğü 15 Aralık saat 12.26'da Gemlik Körfezi'nde gerçekleşen depremdi. Kandilli kayıtları öyle diyor.

İşte o gün bilgisayar başındayım. Aynı şimdiki gibi yazı yazma hallerindeyim. Sosyal medyada bir Mudanya fotoğrafı paylaşayım dedim. Google marifetiyle arama yaptım. Mudanya'nın Altıntaş köyünde denize doğru bir gündoğumu fotoğrafı buldum. Tanıdığımız bir arkadaşımıza da aitti. İmzası üzerindeydi. Ben de paylaştım.

Ve benim fotoğrafı sosyal medya marifetiyle servis etmemin üzerinden 45 dakika geçmişti ki Gemlik - Körfezi - Altıntaş merkezli deprem oldu.

Yani depremin merkez üssünün fotoğrafını paylaştım ey okur.

Aynı günün akşamında fark eden arkadaşlar "Sen ne yaptın yahu? Fotoğrafı paylaştığın yerde deprem oldu" şeklinde şaşkınlıklarını dile getirdiler. Nasıl yaptım bilmiyorum ama depremin merkez üssünü piyango misali yakaladım. Olacak iş değil tabii...

Köpekler nasıl deprem yaklaştığında huzursuz olup havlıyorsa aynısı bende de olabilir. Tabii ben havlamıyorum lakin huzursuzluk aynen mevcut. Kendimi huzursuz hissedip sosyal medyada depremin merkezini paylaşıyorum. Öyle bir özelliğimi yeni keşfettim.

Sadece tek mecrada değil, 3 mecrada birden paylaştım hem de fotoğrafı. Resmen alarm vermişim o gün... Sonradan anladım.

O yüzden kendimi 'Deprem Amca' ilan etmiş bulunuyorum. Hak ettiğimi de düşünüyorum ilgili unvanı. Sosyal medyada paylaştığım Bursa fotoğraflarını takip ediniz. Beni takibe alınız. Tabii canınızı seviyorsanız...

"Deprem Amca olmak için bu yetmez" derseniz, dönelim o vakit 17 Ağustos 1999 gecesine... İyi okuyun bunu... O gün yeni bir tablo almıştım. Odamın duvarına, yatağımın başucuna yeni asmıştım. Gece geç vakit (üçe doğru) yatmadan önce elimle deprem testi yaptım. İki elimle tutup tabloyu salladım. Deprem olursa üstüme düşer mi diye...

Ve yaklaşık 5 dakika sonra korkunç 17 Ağustos depremini yaşadık. Tablom da düşmedi. Testi doğru yapmıştım...

Türkiye'de kaç insan 17 Ağustos depreminden önce tablosuna deprem testi yapmıştır sevgili okur?

Sanıyorum Türkiye'de tek ben varım.

Yani 'Deprem Amca' ben olmayayım da kim olsun?

Bu arada kendimi huzursuz hissettim hafiften...

Artçı mı oldu ne?..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.