Hava Durumu

Dev derbi hallerimiz

Yazının Giriş Tarihi: 22.02.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.02.2020 06:00

Türk futbolu gittikçe cüceleşiyor lakin hâlâ derbilere 'dev' yakıştırması yapmaya devam ediyor İstanbul basınımız!

Hafta sonunda Süper Lig'de telaş kalitesi yüksek dev maçlar izleyeceğimizi umut ediyorlar boş yere. Ne yapsın medya? Suçlamamak lazım. Gazetesini satmak için kulüpleri parlatmak durumunda. Hayal ürünü şeyler çok hoşuna gider bizim taraftarın! O yüzden dev derbi aşağı, dev derbi yukarı hallerimiz komik ötesi!..

Oysa artık bankaların belirlediği limitler dâhilinde hareket ediyor güzide dev kulüplerimiz...

Kulüplerin sahibi bankalar olalı aylar geçti. Başkanların eline birer kredi kartı veriyorlar. Limitleri kendileri belirliyorlar. Tuhaf bir sisteme itildi güzide kulüplerimiz. Taraftar kendi kulüplerini kendilerinin idare ettiğini zannediyorlar. Yazık!..

Canımız ciğerimiz güzidelerimizden hiçbiri Avrupa'da mart ayını dahi çıkartamadı hal böyle olunca. Normal sonuç tabii içinde bulundukları şartlar dâhilinde...

Hakikaten vaziyetleri çok üzücü! Türk futbolunun bugüne kadar yarattığı kaynak havuzunun yarısını kullandı dev tabir edilen kulüpler ve halleri de maalesef ortada. Milyarlarca lirayı batırıp milyarlarca lira da üstüne borç yaptılar. Batağa düştüler!

Hele kazara sürpriz bir şampiyonluk yaşanırsa birlikte yanacak tüm devasa kulüpler aynı ateşte...

Yani bu sezonki şampiyonluk hiç olmadığı kadar değerli. Deniz bitti çünkü... Şampiyon olmak zorundalar... Şampiyonluk primi, Şampiyonlar Ligi katılım payı kasaya girecek ki kaşı başı biraz düzeltecekler.

Bir şampiyonluk hiç bu denli kıymete binmemişti...

Bu yüzdendir koca koca iş adamlarının hararetli kavgaları, tartışmaları... Memleketi germeleri...

Şampiyonluk kupası için birbirlerinin boğazına hamle edecek hale geldiler. Yokluk işte... Neler yaptırır adama... Delikanlıyı dahi bozar...

Öte yandan Trabzonspor lider olunca bir anda 'İktidara yakın oldukları için önleri açılıyor' sesleri yükseldi.

İyi de Trabzon yıllardan beri iktidara yakın. Seçe seçe bu sezonu mu seçtiler perde arkasında? Neden daha önce yoktular?

E o zaman 3 sezon önce de seni mi ittirdi birileri? Son 2 yılda da ötekini mi ittiler? Bu işlerin böyle yürüdüğünü itiraf mı ediyorsun?

Lütfen boş taraftar ağzı tartışmalarını bir tarafa bırakalım. Zaten dibe vurmuş futbolumuza bir darbe de biz vurmayalım. Biraz efendi olmak herkesin lehine...

İktidara yakınlıkla başarılı olunsaydı Bursaspor neden alt ligde ey futbol kamuoyu? Sahada futbol oynamazsanız saha dışından gelen biri mi gol atacak sizin yerinize!

Hakemleri eleştirenleri de TFF 1. Lig'deki cinayetvari yönetimleri izlemeye davet ediyorum. Her Süper Lig hakemi süper ötesi görünüyor artık gözüme... En fanatik Hüseyin Göçek hayranıyım 2020 itibarıyla...

Bakalım dev derbilerde dev futbol nasıl cereyan edecek? Dev hakemler nasıl devasa düdükler çalacaklar? Dev taraftar nasıl dev üçlüler çekecek?

Hepsi bu hafta sonu sinemalarda! Pardon stadyumlarda!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.