Hava Durumu

Devam değil DEVA!

Yazının Giriş Tarihi: 10.03.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.03.2020 06:00

AK Parti küskünlerinden Ali Babacan sürekli ertelediği partisinin kuruluşunu 11 Mart 2020 itibarıyla açıkladı. Artık geriye dönüşü yok. Türk siyasetinde yeni bir sayfa açılacak. Demokrasi ve Atılım Partisi siyasi yelpazedeki yerini alacak.

Kısaltılmış adı ne olacak acaba diye hallere girildi ve DEVA'da karar kılındı. Oysa aslında DAP olmalı kısa adı. GAP'ı andıran DAP...  GAP'ı gaptırmayanların partisi DAP... Böyle olmalı kısaltılışı aslında...

Tabii DEVA'cılar galip gelecek gibi. Kısaltılmış adı ilaç firmasına benzese de yepyeni partisine kavuşuyor Türk siyaseti. DEVA bakalım memleketin dertlerine deva olabilecek mi?

İsmin kısaltılmış hali reklam açısından kullanışlı lakin rakiplerin kötüye kullanımı açısından da risk arz ediyor. Çift taraflı bir durum yani.

Türkiye'de DEVA olmaya geldik...

Her derde DEVA... Ali Babacan ve arkadaşları...

AK Parti'nin devamı diyenlere "Devam değil DEVA'yız" mesajını göndermek istiyorlar belki de...

Peki, parti kime hitap edecek? Yüzde kaç oy alır?

Kimisine göre yüzde 1'i geçemez... Kimisine göreyse AK Parti'ye özellikle ekonomik nedenlerle kızanların ilk tercihi olur ve en azından yüzde 6-7 oy alır. Muhafazakâr değil ılımlı tabanından oy tırtıklamaya daha yakın duruyor.

Ali Babacan merkezde bir parti hedeflemiş belli ki... Kurucuları ve söylemlerinin siyasal İslam ile bir ilgisi bulunmuyor. Liberal bir parti görünümünde...

Bakalım zaman içinde göreceğiz. Kim haklı çıkacak?

"Babacan'dan lider olmaz, anca ikinci adam olur" diyenler mi doğru söylüyor yoksa ötekiler mi?

 "Deva olacağını söylediğin sıkıntıları da sen yarattın" şeklinde sert eleştiriler de çokça yapıldı bu arada... Ve en çok da "Babacan ve partisi Amerika'ya memleketi temsil etme misyonuyla yüklüdür. Arayı düzeltirler ve ABD'nin kucağına otururuz" şeklindeki eleştiri yapılıyor.

Liberal bir partinin ABD'ye yakın olması dışında bir ihtimal var mıdır? Turgut Özal da ABD ile sıkı fıkı değil miydi? Ne farkı var?

Biraz da magazin yönüne bakalım. Dedik ya DEVA Partisi olmanın kötü yanı da var diye. Misal; popçu Yalın'ın bir şarkısı var. Adı "Deva bize sevişler..."

Sözlerinden de bir kuple verelim:

"Hayatın içinde her şey varsa benim de içimde sen varsın
Saparsam kaçarsam tut bırakma
Yüküm de derdim de aşktır

Bir inada yüklenip dövülür mü sevinçler
Bizden geçmedi geçmez deva bize sevişler..."

Romantizmin doruklarında bir şarkı...

Yalın'a da selamlarımızı gönderelim bu vesileyle şarkısı daha popüler olacak... Belki de Babacan şarkının sözlerini değiştirerek satmasını dahi isteyebilir... Maksat rakipleri kullanamasın...

Bir de Petek Dinçöz kızımızın şarkısı mevcut. İçinde deva geçiyor.

"Derde deva gibiyim
Sevdiğime taparım
Hafife alma beni sakın
Alışkanlık yaparım..."

Bu da seçim şarkısı olabilir gibi. "Beni hafife almayın" mesajını iktidara veren bir Ali Babacan... Seçmene "Bana oy verirseniz alışkanlık yaparım" diyor mesela...

Cuk oturuyor...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.