Hava Durumu

Doğal gazlı eve kömür!

Yazının Giriş Tarihi: 03.10.2019 06:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.10.2019 06:09

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, önceki dönemde "doğal gaz aboneliği bulunan" binlerce kişiye "kömür yardımı" yapıldığını tespit ettiklerini açıkladı. Şaşırtıcı ama gerçek diyebiliriz. Peki, bu nasıl oluyor?

Hem doğal gazlı hem de kömürlü evlerimiz olması bir ihtimal. Zam hangisine yoğun gelirse diğerine dümeni çeviren vatandaşlarımız yaşıyor demek Başkent'te... Kömür ucuzsa kömürlü soba... Yoksa dayan doğal gaza... Elbette yardım yapılabilir bu durumda. Vatandaş opsiyonel ısınsın. Hem LPG hem benzin kullanan araçlar gibi...

İlk akla gelen ihtimal bu...

İkinci ihtimalse vatandaşın ticari kabiliyetini artırma niyeti. Belediye doğal gazlı evlere kömür veriyor ki vatandaş ticarete dâhil olsun. Alım satımı öğrensin. Kömür toptancılarıyla haşır neşir olsun. Az pazarlık yapsın. Ticareti öğrensin. Yarın öbür gün ticaret yaparak geçimini sağlasın. Maksat ilk sermaye belediyeden olsun. Sonrasını da ahali getirsin.

Bir nevi vatandaşı ticarete teşvik tedbiri. Ticaretin tadını alan vatandaşlarımız neden birer bayilik alıp ticarete girişmesin? Bu yüzden Melih Gökçek'i ellerimiz kızarana kadar alkışlamamız gerekli!

Aklıma gelen ihtimaller bunlar. Yoksa doğal gazı bulunan eve neden yardım edilsin? Yani doğal gaz abonelerine kömür yardımı artarak devam etmelidir. Her ihtimalde memleketin hayrınadır. Uzun vadede tabii...

Bu arada benzin zamlarından bıkıp araçlarına LPG taktıranlar da zamlardan nasibini aldı. LPG'ye de yüzde 10 gibi bir zam geliverdi. Şaşırdı LPG'ciler... Şiştiler ve morardılar açıkçası. Onlardan biri de bendeniz oluyorum. Hükümetimizin takipçiliğini hesaba katmadığımdan kendimden utandım.

Ezcümle; bizim memlekette zamdan kaçmak mümkün değildir. Mağaraya saklansanız "sarkıt ve dikitlere zam geldi" haberiyle zıplatırlar adamı.

Bir başkadır benim memleketim...

Oy sana gelmiyorsa...

Yüzde 35 oy oranının tek başına iktidarı getirdiği bir parlamenter sistemimiz vardı. Sonrasında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni getirdik ve seçilmeyi yüzde 50+1'e çıkarttık. Şimdiyse eski bakanımız Faruk Çelik "İlk turda yüzde 40+1"i alan Cumhurbaşkanı olsun önerisinde bulundu.

Yeni sistemi güncelleme vaziyeti... 50+1 zor geldi anlaşılan. 40+1'e çekilecek seçilebilme oranı. En azından gündeme geldi bile...

Top sana gelmiyorsa sen topa gideceksin... Oy sana gelmiyorsa barajı aşağı çekeceksin. Oy almış kadar olacaksın.

Bu arada '40+1 gerçekleşirse MHP ile ittifak da bozulur mu?' diye de düşünmeli. Sonuçta MHP tabanının bir bölümünün oyunu AK Partili adaylara vermediği ortada. "Her halükarda yüzde 40'ı bulurum" diyen bir iktidar köprüleri atar mı?

40+1 de tehlikeli görülürse oyların üçte birine de çekilebilir seçilme yeterliliği... Neden olmasın? Sistem sana uyana kadar değiştir gitsin. Yeni maç, yeni kurallarla sürekli başlayabilir. Düdük ve federasyon sende nasılsa!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.