Hava Durumu

Dündar, Aydın ve sıfat

Yazının Giriş Tarihi: 07.02.2019 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.02.2019 06:00

Her ne kadar partilerin genel başkanları söylemleriyle memleketi gerse de Bursa'da seçim yarışı "proje ve hizmet odaklı" devam ediyor. Büyükşehir'de Alinur Aktaş ile Mustafa Bozbey arasındaki pozitif diyaloğun benzeri Osmangazi'de de yaşanıyor. Mustafa Dündar ile Erkan Aydın arasında...

Başkan Dündar, farklı 32 ülkeden gelen akademisyenlerin sunumda bulunacağı Yörükler Sempozyumu'nu basına tanıttıktan sonra anlattı. Erkan Aydın ile aralarında ilginç bir diyalog geçmiş.

"Osmangazili çiftçilerin programındaydık. Erkan Aydın ile karşılaştık. 'Buraya ne sıfatla geldin' diye sordum Erkan Aydın'a... Öyle ya... Hem milletvekili hem de başkan adayı... Hangi sıfatla toplantıya katıldığını sordum. 'Her ikisi de... Hem milletvekili hem de başkan adayı olarak geldim' dedi. Böyle bir sohbet oldu aramızda..."

Bursa'nın sevdiği iki önemli isim son derece samimi ve şık bir seçim yarışına imza atıyorlar. Şehrimize de böylesi yaraşır. Bursa basını için de seçimin medeni geçmesi önem taşıyor. Her adayın programını gönül rahatlığıyla takip edebiliyor. Programlar da pek çakışmıyor.

Öte yandan Mustafa Dündar'ın "Cumhur İttifakı adayıyım ama milletin de oyuna talibim. Sonuçta belediye olarak herkese hizmet vereceğiz" sözlerinin de altını çizelim. Samimi, güler yüzlü, kendine güvenen ve kavgacı olmayan yapısıyla farklı bir portre çiziyor Bursa'da...

Yaygın medya içinse varsa yoksa İstanbul-Ankara-İzmir üçlüsü... Bursa'nın yanına yaklaşan bile yok.

Aslında Bursa'yı bir keşfetseler buradaki "temiz seçim havası" genele de sirayet edecek belki de... Bursa'dan Türkiye'ye bir barış havası yayılacak...

Kavga hoşlarına gidiyor demek ki... Medya adına son derece üzücü haller bunlar...

Bozbey ve Sertaslan

CHP Gemlik Belediye başkan adayı Mehmet Uğur Sertaslan, Bursa'da projelerini anlattı. Kimi aday ilçesinden çıkmama yemini etmiş gibi davranırken, Sertaslan'ın Mustafa Bozbey ile birlikte Nilüfer'de toplantı düzenlemesi doğrusu aday adına doğru bir hareketti.

Sertaslan dersine çok iyi çalışmış gördüğümüz kadarıyla. Gemlik'teki sıkıntıları çok iyi biliyor ve ekibiyle birlikte doğru projelerle ilçesini ileriye taşımayı hedefliyor.

"Denize sırtını dönmüş bir Gemlik söz konusu. Oysa en önem vermemiz gereken şey denizimiz. Gemlik'i İstanbul, İzmit ve Bursa için cazip hale getirmeyi istiyoruz. Buraya gelmeyi isteyecekler. Kumla gürültünün, eğlencenin merkezi olacak. Kurşunlu sükûnet istiyor. Gemlik'e biçilen rolün dışına taşacağız."

Böyle diyor Sertaslan...

İlginç söylemleri de vardı doğrusu.

"Gemlik artık kaderine razı değil... Hafta sonu Gemlikliler gülümsemek için Nilüfer'e gitmeyecek. Bursa Gemlik'e gelecek... Gemlikliler balığı Nilüfer'de yiyor. Biz buna son vereceğiz. Herkes Gemlik'e gelmek isteyecek. Gemlik'i yeniden tanıtacağız."

Bozbey de "Yeşil ve beyaz üzerine konuşuyoruz ama artık bunlara maviyi de eklememiz gerek" diyerek deniz odaklı çalışmalar yapılacağının altını çizdi.

Geçen seçimlerdeki oy oranlarına baktığımızda son derece çetin bir seçim Gemlik'te cereyan edecek.

Görünen o...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.