Hava Durumu

Elektrik kesildi böyle oldu!

Yazının Giriş Tarihi: 09.07.2019 06:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.07.2019 06:05

          Bursa'da büyük çaplı elektrik kesintisi yaşandı. Yaşam altüst oldu. Trafo arızası olduğu bilgisi geldi. Hemen trafoya giren kedi esprileri yapıldı lakin bu esprinin artık son derece bayatladığını vurgulayalım. Her 10 yerli sosyal medya kullanıcısından biri trafo kedisi esprisi yapıyor hâlâ. Son derece de kötü bir nükte. Lütfen artık yapmayalım. Yapanları da uyaralım.

  • Elektrikler neden kesildi bilemiyoruz ama kesin bir şeyler oldu ama biz fark edemedik. Var kesin bir üçkağıt. Sadece biz idrak edemiyoruz. Kesin birileri bir şeyler yaptı trafolarımıza ama ne yaptıkları hususunda en ufak fikrimiz yok... (Bu espri güzel mesela. Daha güncel. Kullanılabilir.)
  • Elektrik kesintisinin "dış mihrakların işi" olduğuna dair espriler de yapıldı. Aslında espriyi bir yana bırakalım, doğruluk payı da olabilir. Siber savaşlar, siber saldırılar en önce elektrik şebekelerini hedef alacak. Karanlığa gömülmüş ülkeler çok kolay ele geçirilir. Öyle değil mi? Hem daha da maliyetsiz. Uçakla bombardıman yapacağına elektriğini kes. Dağıtım şebekesine hasar ver. 24 saat sonra istediğini yap. Bu arada hakikaten merak ediyorum. Bu tip saldırılara, siber savaşlara karşı herhangi bir hazırlığımız var mı? Devletin hangi birimi mevzubahis saldırı konularıyla ilgileniyor? Yoksa "kervan yolda düzelir" misali bir saldırıya maruz kalınca mı tedbir almak aklımıza gelecek? S400 almadan önce elektriği halletmek gerekli değil midir?
  • Sinyalizasyon sistemleri çalışmayınca, ahali de birbirine saygısız olunca onlarca trafik kazası meydana geldi Bursa'da... Herkes geçiş hakkını kendinde görünce kazalar kaçınılmaz haliyle. Metro ve İpekböceği de saatler boyunca çalışmayınca belediye ve halk otobüsleri 10 yıl önceki popülerliğine ulaştı. Nostalji dolu, sıkış tepiş saatler yaşandı toplu taşıma araçlarında...
  • Öte yandan elektrik faturasını ödemediğinizde şirket yetkilileri gelip sayacınızı mühürlüyor. 20-25 TL açma kapama bedeli de sonraki faturaya ekleniyor. Peki dağıtım şirketi elektrik veremediği zaman, kendi asli görevini yerine getiremediği zaman herhangi bir yaptırım neden yoktur? Binlerce firmanın işi gücü etkilenmedi mi kesinti yüzünden? Abone başına 20 TL bonus elektrik hediye etmeleri gerekli değil mi şimdi? Abone ödemeyince bas cezayı, sen elektriği veremeyince hayat normal devam etsin. Oldu mu şimdi? Aboneye hediye şart.
  • Son günlerin moda esprisi ise "Bunlar iyi günleriniz!" şeklinde... Sosyal medyada yüzlerce kez okudum. Elektrik kesintisini de iktidar beceriksizliği gibi yorumlamak moda. Tabii haksızlık etmeyelim. Elektrik kesintileri hep vardı bizim memlekette. Sadece 2019 yılında yaşanması tuhaf kaçıyor!.. 1977'de olsak öpüp de başımıza koyardık günde 6 saat kesintisiz elektriğimiz olsa... Lakin dijital çağdayız. Dün kaç bin kişinin telefon şarjı bitti ve dünyayla bağlantısı kesildi kim bilir. Resmen travma. Günümüz insanının en büyük korkusu; telefonunun şarjının bitmesi. İkinci büyük korkuysa internetinin yavaş olması. İkisini de yaşadık dün. Allah bir daha yaşatmasın. Geçmiş olsun Bursa!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.