Hava Durumu

En pahalı Bursaspor!

Yazının Giriş Tarihi: 14.04.2019 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.04.2019 06:00

Başkan Ali Ay'ın "bütçe küçültme" operasyonuyla lige başlayan Bursaspor, son 7 haftada düşük bütçenin yarattığı tabloyu daha da hissediyor.

Trabzonspor'a tek golle yenilen yeşile beyazlıların yine üretemediğini, yine cılız ataklarla rakibi zorladığını üzüntüyle gördük.

10 numarayı bırakın, 9,5 numara diyebileceğimiz bir futbolcusu bile yok Bursaspor'un. Ceza alanına doğru atılan rastgele toplar, ne yaptığını bilmeyen, ne oynadığının farkında olmayan bir futbolcular topluğunu izlemek hakikaten azap veriyor.

İlk yarıda yakalanan iki pozisyon haricinde Trabzonspor'u hiç zorlayamadı Timsah. Yediği golün sonrasında bile rakibi yalandan da olsa baskı altına alamadı. Hatta Okan Kocuk'un kurtardığı penaltı bile ateşleyemedi takımı.

Çünkü kapasite yok. Olmayan kapasiteyle rakibin üzerine gitmek de olası değil. Acıların ucuz takımını izledik durduk maalesef.

Aslına bakarsanız bu "ucuz bütçe" Bursaspor tarihinin en pahalı bütçesi. Topladıkları puan ve attıkları golle oranlayın bütçeyi ne demek istediğimi anlarsınız. İşini bilmeyen yönetimlerin hesap edemedikleri de işte bu.

Devre arasında transfer tahtasını açmayı geçtim, mevcut futbolcuların ve personelinin maaşlarını veremeyen bir şampiyon kulüp yeşil beyazlılar.

Bursaspor forması hiç bu kadar ucuz olmamıştı. Sadece koşan, 3 üst üste etkili pas yapamayan bir takımız artık. Ve küme de düştük. Son anda Göztepe de küme düşse Bursaspor yine küme düşmüştür. Kimse kimseyi kandırmasın.

İki küme düşen takımdan "daha fazla küme düşen" ligde kaldı gibi görünecek. Ne Göztepe ne de Bursaspor, verdikleri görüntüleriyle Süper Lig'i hak ediyor. Bunu yazmak acı da olsa yapacak yazmak durumundayız.

1 galibiyetin 3 milyon TL olduğu ligde saha içine yatırım yapmayıp arazi ve benzinlik projeleriyle gelir elde etmeye kalkışır, onu da yüzüne gözüne bulaştırırsan karşılaştığımız tablo hiç de sürpriz değil.

Futbol plansızlığı, programsızlığı, beceriksizliği hiç ama hiç affetmiyor. Senden kötü durumda görünen eloğlu - Rizespor gibi- devre arasında silkiniyor. Çünkü küme düşme halinde başına gelecekleri çok iyi biliyor. 7-8 haftada kendini kurtarıyor. Sen nal topluyorsun en gerilerden.

Bursaspor, tarihinin en kötü yönetimin kurduğu, en üretemeyen takımıyla ligde kalmaya çalışıyor son 6 haftada...

Tek gerçeği yeşil beyazlı taraftarlar...

Kasımpaşa deplasmanından 3 puanla dönmek şart artık. Yeşil beyazlı kulübün lig tarihinde en fazla puanlı aldığı takımlardan biri Kasımpaşa... Baskının pek olmadığı bir ortamda, taraftarını da arkasına alacağı maçta 3 puan şart.

Herkesin Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nun çimlerinde canını dişine takmasını, yeni teknik direktör Mesut Bakkal'ın ise şapkadan tavşan çıkartmasını bekliyoruz.

Şans da çok fazla yanında olmalı Bursaspor'un...

Tabii şans dediğin şeyin yanında olması için bir şeyler yapmak gerekiyor. Durduk yerde ayağına gelmiyor. Şansını biraz da sen yaratacaksın.

Kasımpaşa deplasmanında Allah yar ve yardımcımız olsun...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.