Hava Durumu

Enflasyonla topyekûn kavgam!

Yazının Giriş Tarihi: 01.11.2018 06:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.11.2018 06:19

Enflasyonla topyekûn mücadele ediyoruz malumunuz. Topla tüfekle, yetmezse taşla tekmeyle yürüyoruz canavarın üstüne! Kavgada yumruk aranmazmış, neyimiz varsa kullanıyoruz. Pat güm pat! Pek şahane...

İşte bu mücadele kapsamında Taşıt Kanunu'nda çok önemli değişiklik yapıldığı yönünde yepyeni bir haber geldi. Yapılan değişikliğe göre; bazı makamlar dışında, yabancı menşeli binek veya station-wagon cinsi taşıt edinilemeyecek.

Yani bazı makamlara serbest, bazılarına ise aynen devam durumu... "Kimler yabancı araç edinebilecek, o makamlar hangileri?" derseniz hemen yanıtlayalım:

Kamu Başdenetçisi, üniversite rektörleri, Diyanet İşleri Başkanı, Genelkurmay 2. Başkanı ve başkanlıkları, Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri Kurmay başkanlıkları, Ordu, Kolordu, Tümen, Donanma, Hava Kuvvet ve Yurt İçi Bölge komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanı, general veya amiral rütbesi ile fiilen işgal edilen diğer bütün makamlar ile bakanlık müsteşarları, düzenleyici ve denetleyici kurum başkanları, Emniyet Genel Müdürlüğü, Ankara, İstanbul, İzmir Emniyet müdürlükleri ile güvenlik önlemli (zırhlı) araçlar, koruma altına alınanlarla ilgili yönetmelik hükümlerine göre tahsis olunanlar ile Cumhurbaşkanlığı'na bağlı başkanlıklar ve idarelerin yurt dışı teşkilatları.

Elbette hareket güzel, düşünce güzel. Tasarruf etme fikriyle yola çıkılmış ancak listeye bakınca kimlerin yabancı araç alamayacağını söyleseler daha rahat olurdu gibi. Öyle değil mi sevgili okur? Herhalde listeyi başta dar tutacaklardı lakin "Filanca da olursa fişmancada da olmalı... Falancayı da darıltmayalım" diye diye hayli genişlemiş liste...

İstanbul, Ankara ve İzmir emniyet müdürlükleri alabilirken Bursa neden alamıyor mesela? Bursa alırsa Adana da ister diye mi vazgeçildi? İster istemez düşünüyor insan.

Şimdiden yazıyorum, bu liste çok küskün yaratır. "Onda var da bende niye yok?" diyen nice yöneticimiz farklı duygulara gark olur. Ezik hisseder kendini... İşin ilginci hibe dahi olsa yabancı araç kabul edemeyecek geniş listenin dışındakiler. Herhalde lüks aracı bedava verip, parçasından ve araç bakımından para kazanan kimi uyanıklar var. Enselenmişler ki bedava dahi olsa verdikleri araç kabul olunmayacak.

Öte yandan yabancı araç satın alınmayacak ama kiralanabilecek mi? Bu konuda net bir bilgi göremedim.

Bir de limit getirmek gerekmiyor mu? Listedekilerden biri kendine milyon TL tutarında araç alırsa, listede olmayandan yapılan tasarrufun ne anlamı kalır? Ben ne anladım o işten? Bu ne terhis bu ne Bahama kuşkusu demezler mi?

Derler elbet...

Tüm bunların ışığında diyorum ki ilgili kanun daha net hale getirilsin. O ilin müdürüne var, bu ilin müdürüne yok olayına son verilsin. Kaş yapalım derken göz çıkarmayalım.

Naçizane önerimdir...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.