Hava Durumu

Gazeteciler başkanlara çalıştı

Yazının Giriş Tarihi: 11.01.2019 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.01.2019 06:00

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Bursa basını olarak başkanların misafiri olduk.  Önce Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sonra da Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey basını kahvaltıda misafir etti.

Sabah 09:00 itibarıyla Alinur Aktaş'ın Merinos'taki programına katılan emekçiler, 10 gibi de Mahfel'e hareket ettiler. Hayli koşuşturma yaşandı. "Çalışan Gazeteciler Günü"nde ekstra çalıştık anlayacağınız. Herhalde başkanlar da "Basın biraz daha fazla çalışsın, fedakârlık göstersin keratalar" düşüncesiyle programlarını peşi sıra düzenlediler.

Sonuçta Büyükşehir'in favorisi 2 adayla birer saat arayla buluşma imkânı bulduk.

Öncelikle tarz olarak birbirine yakın, basınla ve insan ilişkilerinde son derece başarılı her 2 başkan da...

İkisinde de kompleks yok... Son derece rahatlar... Egosu tavan yapmış, burnundan kıl aldırmayan kişilik özellikleri yanlarına bile uğramamış. Sıcak ve samimiler... İnandırıcılar...

Alinur Aktaş yaptığı konuşmada "İyi şeylerin ortaya çıkması adına basın, olmazsa olmaz... Yapıcı, doğru eleştiriler her zaman yol gösterici niteliğindedir" diyerek Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

"Sizi rakibimin toplantısına geç bırakmayacağım. Kimse merak etmesin" diyerek son derece centilmen bir davranış da sergiledi. İlk toplantının sahibi olarak konuşmasını geciktirip, Bozbey'in programının etkilenmesini sağlayabilirdi kolaylıkla...

Başkan Aktaş'ın hakkını vermek gerek bu açıdan. Son derece şık bir seçim sürecinin geçeceğini gösteriyor tüm konuşmaları.

Keza Bozbey'in de Mahfel'de Alinur Aktaş'a cevaben teşekkür ettiğini vurgulayalım. 2 başkanın seçim mücadelesi, etik kurallar çerçevesinde bir hizmet yarışı şeklinde cereyan edecek. Elbette bundan kazanan da Bursa şehri olacak...

Peki, Bozbey neden Mahfel'i seçti? Nilüfer dışındaki ilk buluşma için neden Mahfel tercih edildi? Açıkladı Bozbey: "Burası eski Bursa'nın en önemli sembollerinden. Güzellikler Mahfel'den yayıldı. Biz de bunu göz önüne alarak burayı seçtik."

Başkan Bozbey sadece gazeteciler ve gazetecilik konusunda konuşmak istese de söz döndü dolaştı seçime geldi. "Arkadaşlar seçimler matematiktir. İşimiz matematik. Yola çıkarken matematik ile birlikte hareket ettik."

Türkçesi; "Anketlerde umudu görmeseydim aday olmazdım..."

İnegöl'ü 3 dönem yöneten Alinur Aktaş, Nilüfer'i 4 dönemdir yöneten Bozbey'e karşı...

Halkta karşılıkları olmasaydı üst üste bu kadar seçimi kazanabilirler miydi?

İki yiğit çıktı meydane... İkisi de birbirinden merdane...

Bakalım güreşi hangi pehlivan kazanacak?

Yaygın medyanın gözü İstanbul-Ankara-İzmir'den başka bir ili görmüyor lakin en güzel ve renkli seçim aslında Bursa'da yaşanıyor.

Umarız Bursa'yı taşra olarak görmekten vazgeçerler diyeceğim ama olmayacak duaya âmin demeye benziyor!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.