Hava Durumu

Gelecek "Teknoloji ve Fen"de...

Yazının Giriş Tarihi: 27.12.2018 06:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.12.2018 06:01

Farklı eğitim modelleri uygulayan, Bursa'da teknoloji ve fen odaklı eğitim yapan bir okul; Özel Teknoloji Fen Okulları...

"Kodlanan değil kodlayan bir gelecek için, tasarlamak, hayal etmek ve geliştirmek gerekiyor..."

İşte okulun hedefini kısaca böyle özetleyebiliriz.

1995'te Kültür Dershanesi ile başladılar eğitim hayatlarına. 2002'de Ovaakça Kültür Okulları'nı kurdular. 2 yıldır çiçeği burnunda bir okul konumundaydılar. Teknoloji Fen Okulları şimdi de Teknoloji Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi ile 2019-2020 yılında yeni bir eğitim anlayışıyla da hizmet verecek. 

ÜNİTEK Anadolu ve Fen Lisesi'nin hedefleri ve çizgisi dün itibarıyla basına tanıtıldı.

Bursa'da siyaset ve iş dünyasının yakından tanıdığı Naci Atış'ın önderliğinde istikrarlı ve kararlı şekilde yollarında ilerleyen bir kurum konumunda Teknoloji Fen Okulları...

Sağlıklı köprüler oluşturarak, güvenli bir ortamda akademik başarıyı çocukları sıkmadan yakalamayı amaçlamışlar. Köklü eğitim kurumu olduklarından şimdilerde mezunları iş başvurusunda bulunmaya bile başlamışlar. Alanlarında ilk tercih edilecek okul olmak hedefini şimdiden koymuşlar.

Elbette Bursa'ya ve eğitime yaptıkları yaptıkları 30 milyon TL'lik katkının da altını çizmek gerek.

Vahap Atış'ın mühendislik ve tasarım bilgisiyle etkin şekilde yer aldığı eğitim kurumu, Bursa'nın önemli markası olma yolunda hayli mesafe katetti. Anadolu ve Fen liseleri de açılınca çıtayı daha da yükseğe çıkartacaklar.

Değerli bir yönetim ve eğitim kadrosu var bünyelerinde. Eğitimdeki tüm sıkıntıları, zorlukları iyi bilen Genel Koordinatör Orhan Karakoç ve Okul Müdiresi Müge Düşmez de tecrübeleri ve duruşlarıyla dikkatleri çekiyor.

Vahap Atış'ın yenilikçi fikirleri, işin uzmanlarıyla harmanlanınca başarının gelmesi de kaçınılmaz. Bursa eğitimde ışıldayan bir markaya kavuştu diyebiliriz...

Artık savaşlar "siber"

Teknoloji Fen'de tanıtımdayken Cumhurbaşkanı Erdoğan da TÜBİTAK ödüllerinde konuştu. Tam da üzerine geldi:

"Artık fiziki güvenliğinizi siber güvenlikle, dijital sanayiyle ve yapay zekâyla tahkim etmiyorsanız kendi kendinizi kandırıyorsunuz demektir.

Geliştirdiğimiz ahtapot yazılımı sayesinde bir kuvvet komutanlığımızın karargahına yapılan siber saldırıyı başarıyla engelledik."

Elbette gelecekte savaşlar da siber olacak. Bir bakmışsınız ABD, Moskova elektrik şebekesini çökertmiş. Koca şehir karanlıkta. Moskova da siber karşılık vererek Los Angeles'taki tüm kumarhanelerde herkesin kazanmasını sağlamış mesela...

Biz de aynı şekilde hazır olmalıyız bu tip saldırılara. Sibere hazırlanmak elzem...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.