Hava Durumu

Git bakalım Muharrem!..

Yazının Giriş Tarihi: 14.08.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.08.2020 06:00

Merakla beklenen yeni hareketini açıkladı Muharrem İnce... 

"Biz Türkiye'ye yeni bir seçenek sunuyoruz. Bugün başlattığım hareketin adı '1000 Günde Memleket Hareketi'dir" diyerek duyurdu hareketini.

Tüm kanallarda da yer buldu...

Cumhurbaşkanlığı seçiminde İnce'ye ambargo uygulayan TV kanalları da toplantıyı canlı yayınladı.

"Haftanın olayıydı, habercilik yaptılar" diyeceğim ama samimiyetsizlik vardı tabii!..

İnce, taşı gediğine koymakta tereddüt etmedi hal böyle olunca: 

"Yandaş medyaya gelince... Bana olan yakınlığınız gözlerimi yaşartıyor! Ne kadar çok beni seviyormuşsunuz da ben anlayamamışım! Memleket hareketi gerçekleri haykırmaya başladığında ekranlarınızı bana kapatacağınızı biliyorum ama merak etmeyin, memleket hareketi medyayı da özgürleştirecektir!.."

Bu sözler dolayısıyla canlı yayınladıklarına pişman oldular kesin.

Üstüne üstlük İnce'nin şu sözlerini de ekranlarından yansıttılar:

"Ekonomideki başarıyı buzdolabı satışına bağlayan bir cumhurbaşkanı var. Oysa buzdolabının içindekiler önemli... Türkiye'yi bu hale lider partileri getirdi. Türkiye'nin hem iktidar hem de muhalefet sorunu vardır. Türkiye'nin sorununu ne tek adam iktidarı, ne tek adam muhalefeti çözebilir. Türkiye seçeneksiz değildir, Saray rejimine mahkûm da değildir."

Eyvah ki ne eyvah!..

"Keşke banttan verseydik!" demişlerdir ilgili kanal yöneticileri... "Hareketini açıklarken bize niye hareket çekiyorsun' diye hallere girmişlerdir.

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine dair öyle şeyler anlattı ki İnce... Herhalde CHP yönetimi İnce hakkında ihraç işlemi başlatacaktır: 

"Televizyonlarda bir Kemal Bey'in bir benim reklamım var. Kemal Bey'in reklamı neden konuyor, aday benim. Dünya siyaset tarihinin en büyük mitingini yapıyoruz. Bana yakın isimleri aday yapmıyorlar, örgütlere para vermiyorlar. Ben kazanmayayım diye elinden geleni yapıyorlar."

Belli ki o dönemde hayli yalnız bırakmış CHP yönetimi İnce'yi!..

Ancak kuyusunu kazacak derecede hareket etmişler midir? Zor görünüyor.

Dönelim Muharrem İnce'nin sözlerine:

"Seçim gecesi elimde bilgi yok. İkinci tura kalıp kalmadığımı öğrenemedim. Sabah oldu sonuçları aldım. YSK'ya yazdım, CHP kaç sandıkta gözlemci göndermemiş? 13 bin sandıkta gözlemci yok. Dört milyon oy çöpe gitti. Erdoğan 1.5 milyon az oy alsaydı seçim ikinci tura kalacaktı. 'Bana neredeydin?' diye soranlardan özür diliyorum. Krizi yönetemedim belki ama bana veri vermediler. Kortizonla ayakta kaldım. Miting rekorları kırdım."

CHP yönetimi umduğu desteği İnce'ye vermemiş olabilir ama seçmenin hakkını yemeyelim. CHP seçmeni ve çok daha fazlası İnce'ye tam destek çıktı. Adeta bağrına bastı.

Böylesine sert eleştirilerden sonra zamanında "Gel bakalım Muharrem" diyen Kılıçdaroğlu'nun "Git bakalım Muharrem" demesi çok yüksek ihtimal!

Muharrem de o vakit mağdur olur ve hareketi daha fazla ilgi çeker. 

Bu da ayrı konu...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.