Hava Durumu

Güneşi gördüm!

Yazının Giriş Tarihi: 07.12.2019 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2019 06:00

Termik santrallerden elektrik üretmek zorunda mıyız? Keza hidroelektrik santrallerden? Maliyet güneş ve rüzgra göre ucuz da olsa özellikle memleket olarak yüzümüzü güneşe çevirmek güneşi iyi kullanarak enerji sorunumuzu çözebiliriz. Uzmanlar böyle söylüyor.

Güneşi görelim! Sürekli yukarı bakmak zorundayız. Tek kurtuluşumuz güneş olarak duruyor.

Bizim en kötü güneş alan bölgemiz, Almanya'nın en iyi güneş alan bölgesinden bile daha iyi lakin ^bu ülke enerjisinin büyük bölümünü güneşten karşılamayı başarıyor. Eloğlu yaparken biz neden başaramıyoruz? Biz neden termik santral bacasını tartışıp duruyoruz?..

Malumunuz yerli teknoloji eksikliği söz konusu güneş panellerinde. Paneller maliyetli ve ithal olunca yatırımcı açısından cazip değil. 5-6 yılda kendini amorti edecek enerji projeleri varken 12-13 yılda amorti yüzünden kimse yanaşmıyor.

Peki, insansız hava aracı yapan bir ülke doğru yatırımla güneş paneli işini çözemez mi? Daha doğrusu çözmesi gerekmiyor mu? Eee zaten bir taraftan nükleer santral inşaatları da sürüyor. Yani kısa vadede doğaya zarar veren termik santraller ve istenmeyen HES'lere ihtiyaç kalmayacak.

2020 yılında yerli güneş paneli üretmeye başlanacağı söyleniyor. Her türlü teşviki enerji alanına kaydırmak en mantıklısı. Önce enerjiyi halledelim, sanayiciyi rahatlatalım, arkası gelir. İstihdam yaratma imkânı verelim yatırımcılara.

Enerjisini halledemeyen ülkenin başının dertten çıkmayacağını da bilmeyen yok. Petrol misali doğal kaynağımız olmadığına göre mevcut en önemli kaynağımız güneş. Maliyetli de olsa güneş diyorum. Çünkü Allah eksik etmediği sürece kaynak baki...

Güneşi gördüm diye haykıralım.

Güneşli günler göreceğiz, elektrikli günler... Motorları maviliklere süreceğiz...

Yapılması gerekenler belli... Tabii birilerini bedavadan zengin etmek değilse niyetimiz!..

Kupa'dan elenelim gitsin

Ziraat Türkiye Kupası'nda Erzurumspor'a 4-2 yenilerek Kupa'ya veda etme ihtimali güçlenen Bursaspor aslında hiçbir şey kaybetmeyecek.

Eğri oturup doğru konuşalım şimdi! Yeşil beyazlı takımın kadrosu iki cephede mücadele etmeye uygun değil. Hatta 4-2 mağlubiyet gösterdi ki kenarda duranlar oynamaya oynamaya iyice körelmişler. Forma yüzü görmeyince performansları geriye gitmiş. Son derece şaşırtıcı görüntü verdi bazı futbolcular. Tek tek isimleri yazıp rencide etmeyelim, camia izledi zaten.

"Yahu şu adam da hiç yedek bırakılır mı?" dedirten bir topçuyu ara ki bulasın!

Görülüyor ki Kupa'da üst turlara yükselince, daha da ciddi rakiplerle eşleşince asları oynatmak zorunda kalacağız ve sakatlıklar artı cezalar da artacak. Süper Lig'e dönme yolunda yara alıp duracağız. Kupa'da tur atlayacağız derken asıl hedef de güme gidecek.

Kimse kimseyi kandırmasın. Elenelim gitsin. Hiç de üzülmeyelim. Dönüp de arkamıza bakmayalım.

Tek cephede, en önemli cephede savaşalım.

Bu yıl kupa hiç olmasın...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.