Hava Durumu

Güneşli günler mi yoksa!..

Yazının Giriş Tarihi: 20.12.2018 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.12.2018 06:00

Süper Lig'in son haftası yaklaşırken yeşil beyazlı camia için ligin ilk yarısını "orta şekerli" olarak değerlendirebiliriz. Acı geçebilecek bir ilk yarı, Teknik Direktör Samet Aybaba'nın dokunuşları sonrasında orta şekerliye dönüştü.

Sezar'ın hakkı Sezar'a...

Son 2 sezonda yaşadıklarımızdan sonra ekonomik sıkıntılar dolayısıyla bütçesini de kısan Bursaspor'un ilk yarıyı hasarsız atlatmasını çoğunluk beklemiyordu.

Futbolcusuna ve yönetimine güvenini kaybetmiş yeşil beyazlı taraftar... Öz güvenini yitirmiş topçular... Futbolcu ve personel maaşlarının tam olarak ödenemediği kargaşa dolu bir ortam...

Tüm bu olumsuzluklara rağmen Samet Aybaba topçularını maçlara motive etmeyi başardı. Hiçbir maçta mücadele gücünün kötü olduğuna şahit olmadık. Son 2 sezonu iyi hatırladığımız için mevcut takımın mücadele gücü hakikaten gönüllere su serpti.

Gençlerle tecrübelileri iyi harmanladı Aybaba. Biraz şımaran genç oyuncuları kadroya almayarak anında kendine gelmelerini sağladı. Disiplinden yana gram taviz vermedi.

Aybaba'nın son saniye transferleri de takıma hayli katkı verdi. Hatta Latovlevici - Umut Meraş ikilisi takımı sırtladı diyebiliriz. Onların katkıları olmasaydı şu an 6-7 puanımız az vardı ve muhtemelen karışmış bir camia durumundaydık.

Aziz Behic ve Harun Tekin'in satılmasına da ses çıkarmayan Aybaba yönetimin de önünü açtı.

Gelelim madalyonun diğer yüzüne...

Bursaspor'un aldığı bir transfer yasağı cezası var malumunuz. Le Guen ve ekibine yapılması gereken ödemenin son taksitinin yatırılamaması üzerine gelmişti ceza.

Başkan Ali Ay tüm ikili imkânlarını kullanarak cezayı kaldırtmaya çalışıyor ama hukuk torpil morpil dinlemez. Kimse gözümüzün yaşına bakmaz. Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun dışarıdan etkilerle karar değiştireceğini pek düşünmüyoruz. Diğer kulüpler için emsal olur çünkü. Bursaspor'un cezasını kaldırıp diğerlerini devam ettirmek olabilir mi hiç?

Yani Başkan ne yapacak edecek ve o parayı temin edecek. Yasak kalkacak ki Stancu'dan boşalan yere bir golcü alınabilsin. Yönetimin önünü açan Aybaba'ya bu defa Başkan Ay bir olanak sunsun.

Transfer yasağı sonrasında gelebilecek daha ağır cezaları kimse göz ardı etmesin. Buraya yazmak istemediğimiz ağır cezalar geldiği takdirde 60 gün içinde olağanüstü kongre görürüz. Ve bu defa hiçbir dinamik de Ali Ay'ı destekleyecek cesareti kendinde göremez.

Herkes aklını başına toplasın!

Malatyaspor son hafta mağlup edilirse görünüm pozitife dönüşecek. Beraberlik ve mağlubiyet halindeyse durağan görüntü devam edecek. Transfer dönemine çevrilecek gözler her durumda. Ve karşımızdaki transfer yasağına toslayacağız gibi duruyor şimdilik.

Son hafta 3 puanla kapatılamasa da Ali Ay yönetimi anında cezayı kaldırtmak zorunda. Güneşli günler göreceğiz derken kara bulutlu eski günlere dönüş yapmayalım sonra!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.