Hava Durumu

Gürsu'ya tren istasyonu

Yazının Giriş Tarihi: 11.09.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.09.2020 06:00

Bursa'ya en önemli katma değeri sağlayan, istihdama önemli katkı sağlayan OSB'lerin başında geliyor Uludağ OSB... Sosyal projeleriyle ses getirip Bursa gündemine oturan parlayan bir OSB olarak dikkat çekiyorlar...

Gün geliyor köy öğrencilerine, gün geliyor Bursaspor taraftarına, gün geliyor engellilere yönelik sosyal projeler gerçekleştiriyorlar. Gürsu ve Kestel'de devlet hastanelerine teçhizat ve ekipman bağışlıyorlar. Sıfırdan üniteler kuruyorlar...

Gürsu'da filyasyon ekiplerine araç ve şoför tahsis ederek pandemiyle mücadelede sorumluluk alıyorlar.

Dinamik ve sürekli yeni projeler ve icraatlar peşinde koşan Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın yaklaşık 2-3 aydır Gürsu'ya hızlı tren istasyonu yapılması için de mücadele veriyor. Proje şu an için Başkan Aydın'ın beklentisi yönünde değil. Doğu yakasına istasyon yapılması işi, hızlı tren projesinde bulunmuyor. Oysa Gürsu'ya yapılacak bir istasyon şehrin Doğu yakasının gelişimi adına önemli bir adım olacak.

"Konuyu gündeme getirdiğimizde sanki hızlı trenden işadamları yararlanacakmış gibi bir hava oluştu. Oysa işadamları treni zaten kullanmıyor. Özel araçlarını kullanıyorlar. Gürsu'ya hızlı tren istasyonu yapılırsa bundan asıl faydayı halkımız görecek. Barakfaki, Kestel, Yıldırım ve Osmangazi için de en uygun yer Gürsu'dur. İstasyon kesinlikle buraya yapılmalıdır. Gürsu ortalamanın çok üzerinde bir göç almaktadır ve ilçenin hem güçlü tarım sektörü hem de sanayicini rekabet gücünü artırmak açısından istasyonu Gürsu'ya yapma gerekliliği bulunmaktadır."

Durumu böyle özetliyor Başkan Aydın...

Gördüğümüz kadarıyla Gürsu'yu ve Kestel'i yöneten idarecilerimiz de aslen Yunus Aydın'la aynı fikirde olmalarına rağmen seslerini yükseltemiyorlar. Konu son derece ince... Haklı talebin bir anda muhalif tavır şeklinde algılanması da ihtimal dahilinde.

Bu yüzden sesini samimiyetle ve cesaretle yükseltip Gürsu için tüm milletvekilleri, siyasetçi, işadamı, mülki amirleri ve yerel yöneticilerine güç birliği çağrısı yapan tek kişi Yunus Aydın oluveriyor.

Hızlı tren istasyonu projesinin yıllardır Bursa'dan saklanması ve projenin halen net şekilde ortaya konmaması da gerçekten çok ilginç. Oysa yapılması gereken belediyelerin, OSB'lerin ve sivil toplumun sesine kulak verip projeyi şeffaf şekilde değerlendirmeye vde tartışmaya açmak.

"Ben yaptım oldu" formülünü artık 2020'de taca atmak gerekmiyor mu?

Sızan bilgilere göre Geçit - Balat arasında olacak hızlı tren istasyonu... Tabii net bir bilgi değil...

Yapılması gereken; Gürsu'ya yapılacak bir istasyonun Doğu yakasına neler katacağını hesap etmek ve Doğu-Batı arasındaki kalkınmışlık farkının da biraz olsun azalacağını düşünmek gerek.

Başkan Yunus Aydın gibi bölgeyi ve Bursa'yı çok iyi bilen, hızlı tren istasyonunun yerinin ne getireceğini ve ne götüreceğini detaylı analiz edebilen isimlerin eleştirilerini dikkate almak şart.

Eğer bir hata yapılırsa gelecekte hatadan dönmenin maliyeti de daha büyük olacaktır. Bunu da unutmamak gerek.

Doğu Yakası'nın makus talihini yenmesini istiyor muyuz? İstemiyor muyuz? Öncelikle bu sorunun yanıtını içtenlikle vermeliyiz.

Cevap "evet" ise duracağımız yer Yunus Aydın'ın yanı olmalı...

Bursamızı yönetenlerin de aynı tavrı göstereceğine inancımız tam...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.