Hava Durumu

Hatalar takımı Bursaspor!

Yazının Giriş Tarihi: 11.04.2019 06:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.04.2019 06:03

"Bir futbol kulübü ne yapmamalı? Hangi hatalar vahim sonuçlar doğurur" sorularının cevabı Bursaspor'da mevcut.

Maşallah diyelim... Ne yapılmaması gerekiyorsa hepsini yaptı Bursaspor!..

Samet Aybaba'nın takımın başına getirilişi doğruydu lakin futbolcularınıza ödeme yapmazsanız değil Aybaba, Mourinho gelse ne yazar? Özellikle yabancı oyuncular paralı askerler. Parası verilmeyen askerin savaştığı nerede görülmüş?

Son 3 sezona bakacak olursanız Ali Ay yönetiminin istikrarlı şekilde ödeme geciktirmesi sonrasında istikrarlı şekilde düşüşe geçti Bursaspor. 3 sezon arka arkaya aynı şeyleri yaşamak tesadüfle açıklanabilir mi? Açıklanamaz elbette...

İlk 2 sezondan ders almayan yönetimimiz maalesef aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar bekledi 3. sezonda da... Tabii ki hayatın doğal akışına ters. Aynı sonuçları elde ediyorsunuz. Farklı olmuyor. Başka sonuç beklemek hata...

Ne ekersen onu biçiyorsun... Bursaspor bu yıl ekmemeyi tercih etti. Bütçe yarıya düşürüldü. İlk başta güzel gibi görünüyor lakin ucuz etin yahnisi de anca bu kadar oluyor. Hele mevcut malzemelerinle bile yahniyi pişiremiyor ve altını yakıyorsan kötü günlere doğru yelken açıyorsun. Ahlar vahlar içinde sezon sonunu getiriyorsun.

Devre arasında transfer tahtası kapalı bir Bursaspor, mevcut futbolcuların alacaklarını ödeyebilseydi keşke!.. Onu da beceremedi. Alacaklarını tahsil edemeyen yabancı futbolcuların antrenmana dahi çıkmak istemediğini de gördük maalesef. Alacak-verecek meselesi o noktaya kadar vardı.

2-3 bin TL maaşlı personelinin bile maaşını ödeyemeyen bir kulüp oluverdi Bursaspor. Asgari ücretli çalışanını bile mağdur eden bir yönetimin takımı hiç iflah olur mu? Cevap kamuoyunun!..

Son 8 haftaya geldiğimizde milli maç arası ile seçim birleşti ve ortaya 3 haftalık bir boşluk çıktı. İşte teknik direktör değişikliği bu arada yapılsaydı yeni teknik adamın 21 günlük bir çalışma süresi olacaktı. Resmen yeni sezona başlayan bir teknik direktör gibi zamanı olacaktı.

Lakin böylesine çalkantılı ortamda yönetim yine Alanya maçını bekledi ve gelen mağlubiyetin ardından Aybaba ile yollar ayrıldı. Hoca ile futbolcular arasındaki güven ortamı da bitmişti gördüğümüz kadarıyla.

Kalan 7 hafta için anlaşılan Mesut Bakkal'ın Trabzon maçı için sadece 3 günü var şimdi. 21 günü olabilirdi ve ilk rakibi de Alanya olabilirdi. Morali dibe vurmuş, ödemeleri yapılamamış bir oyuncu topluluğunu 3 puan hedefi doğrultusunda hazırlayacak. Ve rakip ise Trabzonspor şimdi. Alanya'dan 2 gömlek üstün...

Bakkal'ın da işini zorlaştırdık haliyle... Galibiyet ile başlamasını sağlayabilirdik eğer değişikliği 3 hafta önce yapabilseydik. Her türlü yönetim hatası arka arkaya geldi sonuç olarak.

Erkan Körüstan, Recep Bölükbaşı ve Ali Ay dönemlerinde sürekli eriyen, kan kaybeden Bursaspor'u üzüntüyle takip ettik!..

Şimdiyse umutlar 7 haftalık teknik adam Mesut Bakkal'da...

Şen Bakkal misali olmasını arzu ediyoruz Mesut Bakkal'ın...

Sezon sonunda Bakkal da Mesut olsun, yeşil beyazlı camia da...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.