Hava Durumu

Haydi büyükler aşıya!

Yazının Giriş Tarihi: 15.01.2021 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.01.2021 06:00

Salgınla boğuşan memleketimizde aşılamalar sonunda başladı. Riske göre elbette. Sağlık çalışanları öncelikli.

Tabii önce Sağlık Bakanı oldu örnek olmak maksadıyla...

Bir millet aşılanıyor lakin millet aşı konusunda parça parça olmuş durumda. Aşı olsun mu olmasın mı bilemiyor!

Aşı konusunda kaça bölündük? Onu inceledim bugün.

1- Kesinlikle aşı olacaklar: Salgından iyice bıkmış durumda olanlar ve iktidara tam olarak güvenenler kesinlikle aşı olacak. Çin'e pek güvenmeseler de aşı olmayı tercih ediyorlar. Nasılsa vücuda ölü virüs aşılanacak. Zararı yok düşüncesindeler.

2- Kesinlikle aşı olmayacaklar: Çin ağzıyla kuş tutsa aşısına burun kıvıracak kesim. 'Virüs Çin'den çöktü! Aşı da Çin'den! Yuh artık' diyen kitle. Büyük güvensizlik hâkim. 'Çin kendi aşısını kullanmıyor, biz niye olalım?' diye sinirli tavırdalar.

3- 'Biraz bekleyelim ve görelim' diyenler: Sıcağı sıcağına aşı olmak istemeyenler. Bekleyip ortalığı gözlemleyecekler. Olana bitene bakacaklar. Ona göre manevra yapacaklar. Tatlı su kurnazı tabir ettiğimiz vatandaşlarımız. Hoş zaten 'aşı olalım tamam' deseler minimum 3 ay bekleyecekler. Çin aşıları gönderene kadar... Sıra onlara gelene kadar.

4- Alman veya yerli aşı bekleyenler: Alman aşısının Türkler tarafından yapılması büyük güven veriyor bizim ahaliye. O yüzden sıcak bakılıyor. Faz 3 çalışmaları devam eden yerli aşılar da aynı kesim tarafından uygun bulunuyor.

5- Gözü Avrupa'da olanlar: Avrupa Birliği ya Çin aşısını kabul etmezse? Kendi kabul ettiği aşıların dışındakileri Avrupa'ya almazlarsa? İki defa aşı olmayalım diye endişelenenler. Sayıları fazla olmasa da varlar.

6- Aşıya prestij gözüyle bakanlar: Çin malı hiçbir ürünü üzerine giymemiş kesim kendine 'Çin aşısı oldu' dedirtmemek için kendi çabasıyla ve bağlantılarıyla Alman aşısının peşindeler. Avrupa aşı en güzelidir. Vücuduna anca onu enjekte ederler. Aşağısı kesmez... Para var aşının da iyisi var!

7- En komplocular: "Bu gelenler zaten grip aşısı. Grip aşısı vurdular kandırmak için. Koşun koşun ne idiği belirsiz bir aşıya!.. Sizi denek olarak kullanacaklar... Zenginlere Alman fakirlere Çin aşısı vuracaklar... Bu aşıların tedavi amaçlı olduğuna inanmıyorum!.. Çin kendi aşısı için hepimizi kobay olarak kullanıyor ahali! Ey uyanın!.."

İşte böyledir hallerimiz...

Çok renkli memleketiz, çok renkli milletiz!

Başka yerde yaşayamam!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.