Hava Durumu

Hedef: Dünya kenti Bursa

Yazının Giriş Tarihi: 14.03.2019 06:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.03.2019 06:08

Bursa'yı kim gülümsetecek? Alinur Aktaş mı Mustafa Bozbey mi? Sorunun yanıtı 17 gün sonra belli olacak...

Alinur Aktaş'tan sonra Mustafa Bozbey de projelerini Bursa'ya duyurdu ve hayalindeki şehri açıkladı. Akademik Odalar Birliği'ndeki toplantıda Bozbey, proje önerilerinin Birleşmiş Milletler'e üye ülkeler tarafından kabul edilen "Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri"nin rehberliğinde hazırlandığının altını özellikle çizdi ve 7 başlık öne sürdü:

"Ulaşılabilir Şehir", "Yaşanan/Yaşayan Şehir", "Yeşil, Beyaz, Mavi Şehir", "Bereketli Şehir", "Eşit Şehir", "Zinde Şehir", "Katılımcı Şehir."

Bursalıların beklentisini iyi analiz etmiş Bozbey...

Herkesin şikâyet ettiği konuların başında ulaşımdaki ve sudaki pahalılık geliyor. Hem ulaşımda hem de suda ciddi indirim yapma vaadinde bulundu. Gayet netti:

- İlk ve ortaokul öğrencileri evden okula bedava gidip gelecek...

- Su fiyatları 1 Nisan'dan itibaren yüzde 25 inecek...

Keza yol kenarı parklarında alınan paralar. Yine çokça şikâyet edilen konu...

Bozbey, yol kenarı parklanmalarında ücret uygulamasının kaldırılacağını "Yatırım yapılmadan vatandaştan ücret alınmayacak" şeklinde açıkladı. Hayli de ilgi gördü...

Yeşil ve beyazın yanına maviyi de ekledi Mustafa Bozbey. "Bereketini beyaz cennet Uludağ'dan alan yeşil Bursa mavi ile buluşacak" diyerek hem İznik Gölü, hem Marmara Denizi, hem de Nilüfer Çayı'na dair kurduğu yeni sağlıklı yaşam alanı projelerini vurguladı.

Atatürk Stadyumu Meydanı projesiyle Bursaspor taraftarına da pas gönderdi Bozbey:

"Bursaspor'un gerçek mabedi Atatürk Stadı, gelecek nesle tarihimizi anlatacak bir yapıya bürünecek. Kapalı tribün yeniden inşa edilecek. Stadyumda Bursaspor Kulübü'ne ait sosyal tesis yapılarak hem renktaşlarımız bir arada olma imkânını bulacak hem de kulübümüze bu tesis sayesinde sürekli bir gelir akışı olacak. Sosyal tesiste Spor Müzesi ve Atatürk Stadı'nda Şampiyonluk Anı Duvarı yapılacak."

Bakalım yeşil beyazlı taraftar grupları bu projeye nasıl yaklaşacak? Bursaspor demek yüz binlerce oy demek bu şehirde. Çoğunluğu da AK Parti'ye yakındı bugüne kadar. Bakalım Bozbey bu tavrı değiştirebilecek mi?

"Bu kent artık hoyratça ve tek elden değil, hakkaniyetle, hassasiyetle ve hep beraber yönetilecek. Katılımcı Yönetim Modelimiz ile tanışan Bursa'mızı ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan sürdürülebilir ve yaşanılabilir bir dünya kenti yapmaya geliyoruz."

Hedefini işte böyle açıkladı...

Tabii pek çok projesi daha var Bozbey'in...

Beni ve kamuoyunu en çok ilgilendiren projeler bunlardı... Direkt insanların cebine ya da duygularına hitap eden tarzda...

Bu arada Bozbey'in sunumunun finalinde izlettiği filmin de etkisi büyük oldu. İşsizlik, çaresizlik içindeki insanlarla yapılan konuşmalar yayınlandıktan sonra Bozbey final cümlesini sarf etti:

"Tüm projeler yapılır. Hepsi olur ama asıl projemiz işte bu insanları gülümsetebilmek. En büyük projemiz de işte budur..."

Muhtemelen Bozbey'in projeleri Aktaş kanadından eleştirilecek ve son 2 haftada yarış hayli sert geçecek... 2 önemli aday kıyasıya yarışacak...

Görünen köy kılavuz istemiyor...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.