Hava Durumu

Hoş geldin 2019!

Yazının Giriş Tarihi: 02.01.2019 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.01.2019 06:00

Geriye doğru saydık...

6-5-4-3-2-1...

Vee 2019'a giriverdik...

Yeni yıl coşkusu yerini yeni yıl şoklarına bıraktı sabah olduğunda...

Osmangazi Köprüsü'nü kullanan araç sahipleri şokları yaşayan ilk talihliler oldu. Milli Piyango talihlisi misali... Piyango onlara vurdu. Sabah yollara ilk düşenler, ilk zam şoklarını da yaşayanlar oldu. Hepsine büyük geçmiş olsun.

Şok diyorum çünkü Karayolları Genel Müdürlüğü, yeni yılda köprü ve otoyollara zam yapılmayacağını henüz 24 saat önce açıklamıştı. Ahali sevinmişti. Bayram edilmişti.

Ancaaak işletmesi özel şirketlerde olan köprü ve otoyollara gelecek zam araç sahipleri tarafından merakla bekleniyordu. Onlar da "enflasyonla topyekûn mücadele" kapsamında "sıfır" zamla mı girecekti 2019'a?

Ve 2019'un ilk sabahında Osmangazi Köprüsü'nü kullananların ücret tahsil anında çektikleri fotoğrafları paylaşmasıyla anlaşıldı her şey. Cevaba ulaşıldı. Sıfır yerine 44!

Otoyol Yatırım A.Ş yüzde 44 zam ile yeni yıla merhaba demişti. İlgili gerçek ile yüzleşti Türkiye...

Vatana millete hayırlı uğurlu olsun.

İstanbul'a gidiş geliş, aracınızın sınıfına göre 230  TL ile 600 TL arasında bir rakam tutuyor Osmangazi Köprüsü üzerinden. Hakikaten iyi para. Kıbrıs'a uçak bileti bile daha ucuz.

Haber sosyal medyada yayıldıktan sonra yorumlar peş peşe geldi:

  • Ben hep 50 TL'lik geçiyorum! Siz de öyle yapın...
  • Asgari ücrete verilen katkı geri alınıyor...
  • Adamın kafa rahat, geçiş olsa da olmasa da parasını alıyor nasılsa...
  • Ver mehteri ver...

Hazine garantisi mevcudiyeti olayı tuhaf kılıyor.

Ahali dese ki "Ben bu zammı protesto ediyorum, köprüden geçmiyorum, demokratik tepkimi koyuyorum" yine de geçmiş kadar oluyor. Parasını ödüyor çünkü her halükârda.... Protesto etsen de ücreti ödüyorsun geçmesen de... Hoşuna gitse de ödüyorsun ödemesen de... Elinle ödemiyorsun sadece, dolaylı yoldan ödüyorsun!..

Köprüyü es geçip feribotu kullanırsan daha da zarardasın. Hem feribota hem de köprüye para ödüyorsun o zaman. Duble ödeme söz konusu. Biri kendi cebinden direkt çıkıyor, ötekisi dolaylı dolaylı ödeniyor.

Osmangazi Köprüsü'ne iliştirilmişsiniz yani... Kaderiniz birlikte çizilmiş. Pardon kaderimiz beraber çizilmiş...

"Yap-işlet-devret" modelindeki köprümüzün "yap" bölümü sona erdi hayırlısıyla... "İşlet" dönemi devam ediyor. İşlet dönemi devam edene kadar da el birliğiyle ödeyeceğiz. Sonrasında ucuzlar mı bilmem ama çok da fazla umutlanmamalı. Geçici deprem vergileri bile kalıcı hale gelmedi mi güzel memleketimde?

Paranın yüzü tatlıdır her daim...

"Devret" dönemi geldiğinde de çok büyük bir indirim beklentisi içine girmemeli...

Tabii vatandaş sorguluyor vaziyeti:

"Köprü devlete devredildiğinde TC vatandaşları köprüyü yapmış olmayacak mı? O zaman köprünün sadece bakım, onarım ve güvenliği" için yapılacak masrafların karşılanması gerekmiyor mu? Kendi yaptığım köprüden fahiş ücretle geçmeye devam mı edeceğim?"

Bence büyüklerimiz şimdiden bunu sorgulayanlara yanıt vermeli...

Yoksa tepki büyük, durum vahim!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.