Hava Durumu

İnsanın korona ile imtihanı 

Yazının Giriş Tarihi: 09.05.2020 04:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.05.2020 04:00

Korona krizinde sorunlar yumak olmaya devam ediyor. İnsanoğlu daha önce böyle bir sorunla karşılaşmadığından iyice afallamış durumda...

Araçlarıyla seyir halindeki karı kocaya 'maske takmamaktan' ceza kesiliyor misal. Olacak iş mi? Bu insanlar gece birlikte yatmıyorlar mı? Araçta maske takmasalar ne yazar? Anca araçta üçüncü biri bulunuyorsa maske takmalılar. Yoksa çiftlere böyle maskeden ceza kesmek tuhafın önde gideni bir durum!

Dedik ya daha önceden hiç talimli değiliz. Benzerini yaşamadık. Çok acemiyiz. Ne adım atsak yüzümüze gözümüze bulaşma ihtimali yüksek.

Misal 65 yaş üstü büyüklerimiz bu pazar günü çıkıp haftalar sonra hava alabilecekler.

İyi de öncelikle yaşlılarımıza maske vermedik! Hep evde oturdukları için maskeleri mevcut değil. Dışarıya çıkacaklar ama maskesiz gezebilirler mi? Kimse maskesiz çıkmak istemiyor. 

Kimi yaşlı da kendi kendine çıkıp gezebilecek gibi değil. Biri ona refakat etmeli. Hafif uzaktan da olsa koruma altına almalı bir yakını. Ancak gençlerin sokağa çıkması yasak. Her yaşlı kendine yetmek durumunda.

Vefa destek ekipleri belki devreye girip sokaklarda yaşlılara yardım etmeli.

Açıkçası pazar günü izne rağmen dışarıya çıkış oranının yüksek olacağını hiç düşünmüyorum. Üçte 1 olsa iyi kanaatimce.

Gelelim maske olayına. Sonunda 1 TL'den satışlar başladı. Peki madem o fiyata satılabiliyordu neden tanesine 3-5 TL ödedik? Fırsatçıları yakalatıp falakaya yatıracaksın. 10 vuracaksın 1 sayacaksın. Öyle sinir bir durum...

En azından maske konusunda talimliyiz. Allah göstermesin benzer bir salgında artık daha ilk günden 'maskeler 1 TL' açıklamasını yapabilir büyüklerimiz. Rayına oturur ilk günden!..

Gelelim futbola. F.Bahçe topa giren ilk kulüp oldu ve TFF'ye sorular yöneltti. Maçlar oynanırken pozitif vaka çıkarsa karantinaya alma süreci ve kimlerin karantinaya nasıl alınacağına dair bilgi talep etti.

Tahminlerime göre maçlar oynanırken her hafta 1 futbolcuda korona tespit edilirse son 2 haftaya kulüpler sahada U14 takımları marifetiyle temsil edilebilecek. Son hafta belki de yöneticiler de sahaya sürülebilir!

Şimdiden testlerde pozitif haberleri geliyor çünkü kulüplerden. İnegölspor'da 2 pozitif çıktı bile... Umarız sıkıntılı bir durum yaşanmaz. Acil şifalar diliyoruz.

Ha bir de unutmadan Ziraat Türkiye Kupası maçlarımız da var. Orası da ayrı bir risk alanı. Sayın Nihat Özdemir ne olacak kupanın hali?

Bu arada futbol kurallarını belirleyen uluslararası birlik olan IFAB sene sonuna kadar kulüplerin 5'er futbolcu değiştirebileceğini açıkladı. Daha az dakika oynatarak riski dağıtmak istiyorlar herhalde...

Gelelim havacılığa... Yani uçuşlara... Çoğu uçakta yolcular omuz omuza seyahat ediyor malum. Uçuşlar başladığında orta koltukları boş bıraktık diyelim. E o zaman bilet fiyatları artacak. Kim uçağa binebilecek ki vaziyet böyleyken...

Zaten orta koltuk boş bırakılsa bile yanlarda oturanların arasında sosyal mesafe bulunmuyor. Yine kurtarmıyor. 120 kişilik uçağa 40 kişi binerse anca güvenli olur. Bilet fiyatları daha da patlar tabii...

Uçak içi ikramları zaten unutmak şart. Lakin bavullar bile sıkıntı. Hangi bavula kim nasıl dokundu diye kıllanıp duracağız. Bavulları dezenfekte etmeye çalışacağız mecburen.

Neresinden bakarsanız bakın vaziyetimiz üzücü.  Aşı bulunmadan da benzer durumları yaşayıp duracağız...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.