Hava Durumu

İnsanın virüsle imtihanı

Yazının Giriş Tarihi: 08.03.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.03.2020 06:00

Koronavirüs Avrupa'da en çok İtalya'yı etkisi altına aldı. Futbol maçları seyircisiz oynanırken, hükümet ortağı Demokratik Parti'nin lideri Nicola Zingaretti'nin de koronavirüse yakalandığı anlaşıldı.

Türkiye'de henüz vaka yok. Farklı şekillerde virüse karşı önlem alıyor ahali...

Memleketimin sağlıklı beslenme işlerinden sorumlu doğal Müdürü Canan Karatay 'Koronavirüs'e karşı kelle paça çorba için. Bol bol tüketin ve virüsü yenin' demişti.

Oysa sakatat bağışıklığı kuvvetlendirseydi Çinlilerin böyle bir hastalığa hiç yakalanmaması gerekiyordu. Çünkü sakatatın kralını yiyen bir millet Çinliler. Hayvanların ve bilumum mahlukatın yenmedik kısmını bırakmıyorlar. Hepsinin zıpkın gibi olması gerekmiyor muydu hal böyleyken?

Neden koronavirüs Çin'den çıktı o zaman? Kısmetsizlikle açıklanabilir mi? Mantıklı değil Canan Hocam... Kusura bakma... Sakakat teorin olmadı hiç..!

Türkiye'de durum böyleyken Hindistan'da da inek dışkısıyla banyo yapıyorlar virüsten korunmak için...

Sosyal medyada ibretle izledik. İneğin idrarı ve dışkısıyla duş alanlar, "İnek annemiz çok yaşa" sloganı atıp vaziyeti açıklıyorlar:

"Çin'de çıkan koronavirüsüne karşı tek ilaç, kutsal ineğin idrarı ve dışkısında duş almak. Eğer her kim ineğin dışkısında duş alırsa korona asla ona gelmez. Çünkü o kişi artık kutsal oluyor."

Memleketimin 2 yurttaşı da Umre ziyareti sırasında hadislerde yazdığı gerekçesiyle deve sütü ve idrarı içmiş, Türkiye dönüşlerinde hastaneye kaldırılmışlardı. Aylarca tedavi görmüşlerdi.

Bedevi kervanlarındaki develerin taze sağılmış sütlerini ve idrarlarını içerek hastalıklardan korunmaya çalışmışlardı oysa... Virüslere karşı bağışıklık kazanacaktı uyanıklar.

İnternete girip 'Camel urine, deve idrarı' yazdığınızda milyonlarca sonuç geliyor. Yani birine inanıp deve idrarı içmek pekala mümkün.

İnsanoğlu bu akıl fikirde oldukça daha çok koronalar, moronalar, zoronalar çıkar. Bunlar daha iyi günlerimiz. Daha beterlerini bekleyin ey ahali!

Uzmanlara buradan sesleniyorum. Lütfen koronavirüs aşısını bir zahmet çabuk bulun. Yoksa insanoğlu daha güçlülerini yaymak için gereken her türlü abukluğu yapıyor.

Elinizi çabuk tutmanız herkes için hayırlı.

Öte yandan sosyal medyada yayınlanan asılsız koronavirüs haberlerine karşı da harekete geçildi.

Sadece Emniyet Müdürlüğü değil sosyal medya şirketleri de asılsız video ve ses kaydı yayanlara karşı operasyon başlattı.

Çünkü asılsız haber koronavirüsten çok daha hızlı yayılıyor. Sosyal medyada kontrolü mümkün olmuyor.

Esrarengiz bir ses anlatıyor misal: "Hastayı şöyle getirdiler. Böyle karantinaya aldılar. Gizli tutuyorlar. Kimseye söylemiyorlar. Az önce kıçına iğneyi vurdular."

Kısık sesle anlatınca daha fazla kabul görüyor, inandırıcılık artıyor. Sanki yoğun bakımda ecza dolabının arkasına saklanmış. Köşeye tünemiş. Kısık sesle konuşuyor ki koronavirüs duyup üzerine gelmesin.

Ne tuhaf insanlar var yahu..

Asıl daha da garibi...  Bunlara inanan ve ses kayıtlarını yayan da nice insanımız var...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.