Hava Durumu

Instagram istifası?!..

Yazının Giriş Tarihi: 10.11.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.11.2020 06:00

Memleketin ekonomisini yürüten Berat Albayrak, pazar akşamı resmi Instagram hesabından bir mesaj paylaşarak istifa ettiğini açıkladı.

Açıklamanın ardından Twitter hesabını da kapattı. Ortalık toz duman oldu!

Bir kısım medya istifayı paylaşırken, bir kısım medyaysa şaştı kaldı! Ne olduğunu anlamaya çalıştı. Haber yapıp silenler de oldu.

Büyük medyalar haberi saatlerce görmezden geldi. Onların güvenilirlik hanelerine kocaman bir eksi yazıldı! Zaten güven endeksleri arızalıydı, daha da yerlerde sürünüyor şimdi?!..

Sosyal medyada "Yoksa dijital bir saldırı mı var? Bakan Albayrak'ın hesabını birileri kesin ele geçirdi. Senden memnunuz, istifa etme" diyen AK Partilileri gördük...

"İstifadan sakın vazgeçme, arkandayız Sayın Bakanım" diyen AK Partilileri de takip ettik.

İstifa büyük oranda kamuoyunda kabul gördü. Instagram istifası desteklendi.

Eğri oturup doğru konuşalım; AK Partili iş dünyası da Berat Albayrak'ın icraatından memnun değildi, hiç güvenmiyordu! "Berat Albayrak giderse yatırım artar. Büyük paralar yatırıma yönlenir. Kimse güvenmiyor" diyen fanatik AK Partili iş adamlarının sayısı azımsanacak gibi değildi!..

Türkiye yüzde 96-97'nin üzerinde bir oranla birleşti. Gözlerimiz yaşardı açıkçası bu milli birlik ve beraberlik karşısında!

Sadece Instagram istifası tuhaf kaçtı haliyle. Daha önce görülmüş şey değil! Ekonomiden sorumlu bakan hiç Instagram marifetiyle görevi bıraktığını açıklar mı?

Ve neden Instagram? Neden asıl haberlerin döndüğü Twitter değil?..

"Ben gencim, yenilikçiyim, Instagram genciyim" mesajı mı verdi?

Danslı TikTok videosu çekerek neden istifa etmedi o vakit? Daha ses getirici ve sarsıcı olmaz mıydı?

Şaka bir yana belli ki eski Bakan Albayrak Twitter ahalisinin diline fazla düşmek istemedi. Kontağa girmek istemedi. O yüzden Twitter hesabını dondurdu. Lakin kaçış yoktu. Twitter ahalisi olayı öyle veya böyle diline doladı. Pek de fark etmedi aslen...

Ve ilginçtir ki istifa haberinin ardından dolar ve avro düşüşe geçti. Piyasalar toparlandı. 3 kere daha istifa etse tamamen normalleşeceğiz!

"İstesek doları düşürürüz" demişti ve aynen gerçekleşti. İstedi, istifayı bastı, doları düşürdü. Ne dediyse o! Bıdı bıdı yapanlar büyük ders aldı herhalde!..

Gerçi istifa tek başına yeterli değil tabii... Ek önlemler, ek paketler gerekli...

Bizim milletimizin cebine dokunmaya başlayınca işler, değişir iktidarlar! Bunu bilmeyen yok!..

Dünyada saygın, işinin ehli, kimsenin itiraz etmeyeceği bir isim gelmeli.

Bu arada Naci Ağbal'ın Merkez Bankası'nın başına gelmesi asıl tuhaf oldu. "Merkez Bankası bağımsızdır" deniliyordu ancak şimdi 20 yıllık AK Parti siyasetçisinin yöneteceği Merkez Bankası'nın bağımsız olduğuna kimi nasıl inandıracağız?!..

Öte yandan sosyal medyanın kapatılmaması gerektiği de anlaşıldı. Nasıl öğrenecektik yoksa istifayı?

Tuhaf memleketiz vesselam!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.