Hava Durumu

İznik'te çılgın proje!

Yazının Giriş Tarihi: 03.05.2019 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.05.2019 06:00

İznik'in yeni Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta'yı ziyaret ettik.

Bursa'daki çoğu belediye gibi mali durumdan pek şikâyetçi Başkan Usta...

"Mecburen gönül belediyeciliği yapacağız. Çünkü bütçemiz az. Kalp kırmadan belediyecilik yapacağız. Dönem sonunda ise kasasında para olan borçsuz bir belediye hedefliyorum" diye başladı sözlerine.

1-2 yıl İznik'te belediye fren yapacak anladığımız kadarıyla. Sonrasında gaza basılacak.

Büyükşehir ile birlikte önemli işlere imza atmayı planladıklarını anlattı Kağan Mehmet Usta ve ekledi: "Bursa için çok farklı bir 5 yıl olacak. İznik başıboş kalmış. Kanunsuz iş yapıyorlar, tutanak tutuyoruz. Zor kabul ediyorlar. Biraz vatandaşlarımızın da işimizi kolaylaştırması gerekiyor."

Ve İznik için olmazsa olmaz turizm konusu ve planları:

"50-60 binlerden 3-4 binlere düşmüş durumdayız turist sayısında. Ayasofya, cami yapıldıktan sonra protesto ediliyoruz maalesef. Öyle şeyler yapacağız ki tekrar gelecekler. Din için olmasa bile burayı görmeye gelecekler."

Ayasofya'yı cami yapmak yaramadı İznik'e... Herkesin dilinde... Ciddi bir turizm gelirinden mahrumlar artık. Umarız sıkıntı çözülür.

"İznik'in bir turizm politikası yok. Oteller şu an 1,5 ay dolu.

Tekrar Hristiyanları çekmemiz lazım. Çinlilerle görüşüyoruz. 100 milyon Çinli var. Yılda 50 bin Çinli getirebileceklerini söylediler. İpek Yolu'ndakiler gibi kervansaray yapmayı düşünüyoruz. Ortak bir proje de olabilir."

Heyecanla bunları anlatan başkan çılgın bir projesini de açıkladı:

"Bizans, Roma, Osmanlı, Selçuklu hepsi gelmiş. Yaşayan bir antik kent yapabiliriz. İznik'i ikiye bölelim. Bir tarafı Roma, bir tarafı Osmanlı. İki taraf da kendi kimlikleriyle yaşatılan bölgeler şeklinde... Kendi kültürünün kıyafetleriyle hizmet veren yerler düşlüyorum. Dünya projesi olmalı bu... Bizi de aşıyor... İlk kez gündeme getireceğiz bunu. 50 yıl sonrasını planlayarak doğru adımlar atmak zorundayız. Bir yanlış adım tamiri imkânsız şeylere yol açabilir!"

Doğrusu Başkan Usta'nın vizyonu etkileyici ve İznik'in geleceği adına umut verici.

"Tarımsal dönüşümü gerçekleştireceğiz. Modern tarıma maalesef tam olarak geçemedik. Farklı ürünleri gündemimize sokacağız. İznik'in iklimi çok özel. Dünyada ilk 7 içinde. Eşi benzeri az" sözleriyle tarımda da önemli adımlar hedeflediklerinin altını çizdi.

Günümüzün moda meyvelerini üretmesi için çiftçi teşvik edilmeli kesinlikle. Yol göstermek şart. Belediye öncü olup ipleri eline almalı kanaatimce...

Otopark problemi kesin olarak çözülecek. Bu konuda BURBAK'ın desteğini bekliyor.

Umarız 5 yıllık dönemde söylediklerini gerçekleştirebilir Başkan Usta...

İşi hiç de kolay değil mevcut şartlarda!

Takip edeceğiz...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.