Hava Durumu

Karacabey'den Avrupa'ya...

Yazının Giriş Tarihi: 16.11.2019 06:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.11.2019 06:05

Bursa'da çekilen 'Yaren leylek ile Adem amca'nın belgeseli Prag'da finale kaldı. İnsana dokunan bu hikâye, balıkçı Adem amca ile Yaren leyleğin 8 yıllık dostluğunu anlatıyor. Film, Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da düzenlenen yarışmada yüzlerce film arasında finale kalan 3 eserden birisi olmayı başardı. Çok haklı bir dereceyi elde etti.

Türkiye'nin ilk ve tek Avrupa Leylek köyü Eskikaraağaç'ın simgesi haline geldi Yaren leylek... Ve tabii Adem amca... Onları gündeme getiren de doğa fotoğraflarıyla ün yapan Alper Tüydeş'ti... Yıllarca bu konuya emek verdi Tüydeş ve Başkan Ali Özkan'ın önemli desteğiyle Karacabey'i Avrupa gündemine taşıyacak film gerçekleşti.

Karacabey Belediyesi katkılarıyla belgeselci Burak Doğansoysal hikâyeyi filme aldı. Gala da Eskikaraağaç'ta açık hava sinemasında yapılmıştı. Ve şimdiyse film hak ettiği değerini buluyor. Emeklerin karşılığı geliyor...

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan "Karacabey, Bursa ve Türkiye'nin tanıtımı için önemli bir adım attık. Bu tarz turizm bölgelerinde genelde efsaneler yoğun ilgi görürken bizim gerçek ve her yıl yaşanan bir hikâyemiz olan Adem amca ve Yaren leylek, şehrimizi apayrı bir noktaya taşıdı. Umuyorum uluslararası arenada leylek köyümüzde çekilen bu film büyük ses getirecek'" diyor.

Yapılan iş 10 numara gerçekten...

Bir kez daha Başkan Ali Özkan'ı, Alper Tüydeş'i ve yönetmen Burak Doğansoysal'ı kutlayalım...

Tabii filmde oyunculuk yapan Eskikaraağaç ahalisini de unutmayalım. Onlara da büyük bir alkış...

Şenol Güneş dokunuşu

A Millilerimiz Euro2020'ye katılma hakkını elde etti. Hayli sevindik. Bayrakları astık. Uzun zamandır böylesine bir sevinç yaşamamıştık. Hepimize güzel geldi.

Öte yandan İzlandalılar üzüldü haliyle. Hayal kırıklığı yaşadılar. Futbolculardan Skulason, Türkiye maçının hakemi Anthony Taylor'ı 'korkaklıkla' itham etti:

"Bödvarsson'un formasına asıldılar ve yere indirdiler. VAR olsaydı penaltı kararı verilirdi ve biz kazanırdık. Hakemi de anlıyorum. 52 bin Türk'ün önünde, VAR olmadan öyle bir pozisyonda penaltı çalmak çok büyük cesaret isterdi."

Açıkçası sonunda lehimize hakem hatası da gördük. 42 yıldır milli maçları takip eden biri olarak ilk kez bizim lehimize bir hatayla karşılaştım. Hem de böylesine önemli bir karşılaşmada. O yüzden ağlamak istedim bir an!..

VAR sisteminin neden kullanılmadığı ise bizim değil UEFA'nın sorunu. İzlandalılar havaalanında kafilemize eziyet etmeyi planlayacaklarına kritik maçlarda VAR sistemi kullanılsın diye UEFA'nın kapısını aşındırsalardı keşke.

Öte yandan Şenol Güneş'in başarının altını defalarca çizmek gerek. Sevmeyeni de hayli mevcut lakin teknik adam olarak belli bir tarzı var. Her gittiği takımda  başarı da peşinden geliyor. Kazanma hırsını, azmini oyuncularına aşılamayı başarıyor. Bir dokunuşu var . Şenol Güneş dokunuşu... Ben dokunuş dedim, siz adına ne derseniz artık...

Bursaspor'da da işe yaradı bu dokunuş, Beşiktaş'ta da... Milli Takım'da da...

Bu yüzden artık Güneş hakkında bıdı bıdı yapmaktan vazgeçmeli...

Gittiğimiz turnuvalarda illa ki bir hikaye yazıyoruz malum. 2020'de de benzer bir hikaye bekliyorum açıkçası Şenol Güneş ve talebelerinden....

Londra Saat Kulesi'ne bayrağımızı asma zamanı yaklaşıyor...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.