Hava Durumu

Kazayı Ataberk önledi

Yazının Giriş Tarihi: 01.11.2019 06:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.11.2019 06:08

Bursaspor, Bayburt deplasmanında rakibini 2-1'le geçerek Kupa'da güç de olsa "devam" dedi...

Ligde oynamayanlar ve sakatlıklardan dönenlerden oluşan kadrosu turu son anda Ataberk marifetiyle geçti. Açıkçası Onurcan Piri neden transfer edildi halen anlayabilmiş değiliz. Forma aldığında en üst motivasyonuyla takımına her şeyi veren Ataberk varken Onurcan hiç transfer edilmemeliydi.

Doğrusu Bayburt'ta oynanan futboldan pek keyif aldığımız söylenemez ancak bu tip maçlar her zaman kaza yapmaya son derece elverişlidir.  Ve tabii antrenmanda bile daha önce yan yana oynamamış 11 futbolcudan da iyi futbol adına çok şey beklememek gerek.

Tek maçı kazananın geçtiği turlarda iç saha büyük avantaj. Hele Bayburt gibi takımlar için Bursaspor gibi rakipler vitrin maç olanağı sağladığından hiç de kolay geçmiyor. Aynı şartlarda Bayburt deplasmanına kim çıkarsa çıksın zorlanırdı. Bursaspor da aynı sıkıntıları yaşadı...

Sedat Dursun haftalar sonra defansif orta sahayla ilk 11'e döndü. Bazı pozisyonlarda aksasa da sınıfı geçti. Onur Atasayar da sol kanatta iyi işlere imza attı. Burak Kapacak haricinde etkili kanat oyuncumuz yokken Onur Atasayar'ın dönüşü kalan haftalar için önemli bir olay. Attığı gol de moral oldu Onur'a...

Igor da şu an için hayal kırıklığı. Bir şeyler yapacakmış gibi duruyor ama takıma hiç katkısı yok. Yalçın Koşukavak pek de ısrarcı olmasa daha hayırlı olacak. Musa, Igor'un hayli önünde görünüyor.

Öte yandan Seleznov'un ismi bile rakipler için yetiyor. Rakip stoperleri çok meşgul ediyor. Bu arada Bursaspor'un kazandığı ilk penaltının da haksız çalındığını söyleyelim ancak hakemin bulunduğu açıdan pozisyonu süzmesine imkân yoktu. Penaltıyı çaldı.

VAR sistemi herhalde anca yarı finalde devreye girer. İlk turlarda masraftan hayli kaçınıyor TFF... Sponsor olan Ziraat Bankası da kesenin ağzını tam açmadığından eski sistemle haksız kararlar verilebiliyor. TFF 1. Lig maçlarında da aslen VAR sistemi muhakkak kullanılmalı. Milyonlarca TL'nin döndüğü Süper Lig'e aday takımların liginde de adalet mümkün mertebe fazla dağıtılmalı.

Tabelada işler yolunda gidiyor ancak Bursaspor oyun anlamında fazlasını verebilmeli. Yalçıın Hoca'nın 10. haftadan sonra hiçbir mazereti de kalmayacak. Daha iyi futbol ve 3 puan bekliyoruz artık haklı olarak.

İstanbulspor maçının henüz başında da geriye düşebilirdik ancak şansımız yardım etti. Bunu görmemiz lazım. Altay deplasmanından sonra Bayburt maçında da kontraları kolay yediğimiz gerçeğiyle yüzleştik. Doğrusu rakibe verilen bu tip pozisyonlar yeşil beyazlı takıma yakışmıyor. Ders alıp eksiği gidermeli acilen.

Öte yandan bir Aspor saçmalığına da tanık olduk 2 saat boyunca. Pozisyonları devam eden 2 maçı kesip, henüz başlamayan maçın seremoni öncesini boş boş yayınlamak doğrusu spor yayıncılığı tarihine geçen bir hareketti.

Hatta reklam ve dizi film fragmanı dahi girdiler maçın arasına!

Kupa maçları ücretsiz yayınlanıyor diye "İstediğim gibi yaparım. Para benim top benim!" misali sporseverlerle dalga geçme hakkınız mı var?

Açık kanaldan maç yayınlıyorsunuz diye top gibi oynamayın milletle yahu!..

En fanatik taraftarı futboldan soğuturlar bunlar. Maçı da bölük pörçük yorumluyorsak, sebebi karşılaşmayı tuhaf ötesi ekrana getiren yayıncı kuruluş.

Her neyse kazasız belasız geçildi tur...

Tek sevindirici olan da bu...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.