Hava Durumu

Korona 1.Lig!

Yazının Giriş Tarihi: 21.06.2020 06:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.06.2020 06:06

Süper Lig'in ardından TFF 1. Lig de başladı ve kötü haber Akhisar'dan geldi.

Beklenen bir gelişme aslında. Sürpriz olmadı benim için...

3 futbolcu dâhil 12 kişide korona virüsüne rastlandı. Korona testi pozitif çıkanlardan biri de Teknik Direktör Yılmaz Vural!

Akhisar 93 günlük pandemi arasının ardından bugün deplasmanda Altay ile karşılaşacaktı.

Peki, şimdi ne olacak?

TFF Başkanı Özdemir "14 futbolcu kalana kadar maçlara devam" açıklamasını yapmış ve bendeniz de "Yahu bu futbolcular ölümüne savaşan gladyatörler mi? Kalıcı hasar  oluşursa futbol hayatı bitecek oyuncuların hesabını kim nasıl verecek?" diye sormuştum.

Ve işte o noktaya geldik...

Tüm takım karantinaya alınmalı mı şimdi? Bilim Kurulu muhtemelen bunu isterdi lakin canımız ciğerimiz TFF'miz maçları ne şartlarda oynatacağını önceden bildirmişti.

"Kulüp doktorları tarafından teslim edilen testlerin sonucunda salgın hastalığı geçirmekte olanlar ile test yaptırmayanlar stadyuma giremez, müsabakalarda yer alamazlar. Takımların A Takım Listesi'nde bulunan futbolculardan test sonuçlarına göre müsabakalarda görev alacak olanların sayısı 14 futbolcunun altına inmesi halinde, müsabaka oynatılmayarak TFF tarafından ileri bir tarihe ertelenir."

Böyle diyor talimatname...

Akhisar şimdi deplasman maçı için erteleme bekliyor lakin kurallar da ortada!

Teknik direktörleri Yılmaz Vural ile futbolcuları Burhan Eşer, Ergin Keleş ve Vrsajevic stadyuma dahi giremeyecekler!..

Altay maçı oynamak istiyor tabii... Teknik direktörü ve 3 önemli oyuncusu olmayan rakibi yakalamışlar. İşi bitirip 3 puanı almak istiyor. Uyanıklar...

Bu arada Altaylı oyuncular acaba ne düşünüyor? Negatif çıkan PCR testlerinin güvenilirlik oranının yüzde 80 olduğunu onlar da biliyor. Yani koronavirüsün kol gezdiği Akhisarspor'da sahadaki 11 Akhisarlı oyuncu yüzde 20 ihtimalle virüs taşıyor. Az bir ihtimal değil. Futbolcular saha içinde nasıl oyuna konsantre olabilecekler?

Altay camiasına yazıyorum. Hadi 1 maçı kazandınız diyelim. 4 gün sonra sizden 4 oyuncuda virüs çıkarsa siz de ağlamayacak mısınız?

Önümüzdeki hafta Altay ile mücadele edecek takım da risk altında değil mi şimdi?

Peki, erteleme olursa ne olur? TFF kendi talimatnamesini çiğnemiş olur ve başka bir garabet ortaya çıkar!

Akhisar'ın 2 maçını ertelediniz diyelim ne zaman oynatacaksınız? Tüm maçlar bittikten sonra ağustos ayında mı? Oynanmayan maçları aralara sıkıştırmayı da diğer takımlar kabul etmeyecek.

Araplar alınmasın ama iş arapsaçına dönecek şimdi!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.