Hava Durumu

Kulak çekmek ya da kulak vermek

Yazının Giriş Tarihi: 29.03.2019 06:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.03.2019 06:02

Millet İttifakı'nın Bursa mitingi seçime 72 saat kala yapıldı. Meral Akşener - Kemal Kılıçdaroğlu ikilisi Bursa'da coşkulu bir kalabalığa seslendi.

Önce Büyükşehir adayı Mustafa Bozbey söz aldı ve proje önerilerini anlattı. Seçimi kazandığı takdirde yapacaklarını anlattı. İhtiyaç sahiplerine Halk Kart, çocuklara ücretsiz süt vs. Fazla uzun anlatmadı Bozbey. Tabii liderlerin programının yoğunluğundan olsa gerek Bozbey kısa kesti.

Bozbey'in ardından Akşener aldı sazı eline...

Bursa'da öğretmen okulunda 4 yıl parasız yatılı olduğunu hatırlattı Meral Akşener. Son seçimlerde video izletmek moda malumunuz. Akşener de modaya uydu ve Bahçeli ile Erdoğan'ın birbiri için geçmişte söylediği sert sözleri hatırlattı. Hani kavgada bile söylenmez denilir ya... O denli sert, artık herkesin bildiği sözler...

O sözlerden ittifak noktasına gelinmesini doğrusu siyasette son 20 yılın sürprizi olarak değerlendirebiliriz. Darbe girişimi sonrasında kurulan ittifaka itiraz eden AK Partililere karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Size mi dedi, sonuçta bana söyledi hepsini" diyerek partililerin gazını aldığını da biliyoruz.

Ancak eski sözlerin siyasi malzeme olarak rakipler tarafından kullanılması da son derece doğal. Demek ki siyasetçiler 3 kez düşünüp 1 kez konuşacak! Sözlerini her ihtimali düşünerek sarf edecek! Çünkü siyaset sürprizlerle dolu.

Akşener Bursa'da da "İktidarın kulağını çekin" sözlerini yineledi. Bu arada mitinge katılan için de "Kulak çekme" resimleri hazırlanmıştı. Yüzlerce kişinin elinde gördük.

Bakalım Bursa Akşener'e uyup kulak çekecek mi yoksa sözünü dinlemeyip iktidarın "Bu seçim cezalandırma seçimi değil" sözüne mi kulak verecek?

Ya kulak çekecek ya da kulak verecek seçmen...

2 gün sonra tavır belli olacak. Kulak ile ilgili bir eylemde bulunulacağı kesin lakin hangi yönde olacağı muamma.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu son olarak söz aldı ve bilinen eleştirilerini sıraladı. Doğrusu Akşener'in konuştuğu bölümde mitinge katılanların coşku katsayısı daha fazlaydı. Yeşil Bursa sözünü bir kez daha verdi Kılıçdaroğlu. Tabii Bozbey'in namına...

"Hepimiz aynı belediye otobüsündeyiz" sözüyle miting sona ererken Millet İttifakı'nın Bursa adayları bir kez daha tek tek tanıtıldı.

İktidarın mitingleriyle karşılaştırırsak vaziyet "kafa kafaya" diyebiliriz. İki güçlü adayın yarışında zaten kimse de farklı bir sonuç beklemiyor. "Kazanan 2-3 puanla kazanacak" yorumu en çok dillendirilen yorum.

Ancak siyasi ortamın gerginliği iyice üzücü bir hal aldı. Bir yerel seçimin bu kadar gerildiğini hiç ama hiç hatırlamıyorum.

Bursa ahalisinin miting sırasında sosyal medyada yaptığı yorumlar içler acısıydı. Şu son 48 saat geçse, seçim bitse de normal seyrine dönse memleket.

1 hafta daha gergin ortam devam etseydi vay halimizeydi...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.