Hava Durumu

Küskün ve kırgın etkisi

Yazının Giriş Tarihi: 27.03.2019 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.03.2019 06:00

31 Mart seçimi en çok küskünü ve kırgını da beraberinde getirecek. İktidar partisi elbette iktidar olması dolayısıyla en çok birikmiş küskün kitlesine sahip.

Herkese vatan görevi verilemeyeceğine göre küskünler birikti ve 31 Mart'a kadar gelindi. Küskünler küskünlüğünü hangi noktaya taşıyacak?

"Küstüm ama 'evet'i yine de basarım partime" mi diyecek? Yoksa hayata küsüp sandığa mı gitmeyecek? Ya da küskünlüğünü kızgınlığa çevirip sandıkta başka partiye oy mu verecek? 31 Mart günü göreceğiz küskünleri...

Küskünler bencil mi olacak yoksa memleket meselesi mi diye bakacak seçime? Seçimde önemli bir etkileri olacak. Çünkü 1 küskün demek çevresine yayacağı negatif enerjiyle minimum 5 sıkıntılı seçmen demek. Sıkıntı bulaşıcıdır. Hem de çok kolay bulaşır...

Küskünlerin en kızgınları artık siyasette iyice taca çıkarılandır. İşte onlardan korkulur. Gidip başka partiye oy vermenin yanı sıra seçim çalışması da yürütebilir gizliden. Kendini küstürenlerden intikam almak maksadıyla. Bambaşka bir siyasetçi kimliğine bürünür. Olacak iş değildir.

İktidar küskünlerden yana muzdarip... Aday gösterilmeyen küskünlerden yani... Aday gösterilmeyen eski başkanlar her söylemden de alınır oldu. Yerine gösterilen aday "Hesap verebilir bir yönetim vaat ediyorum" dese "Ne yani biz hiç hesap vermedik mi?" hallerine giriyorlar. "Şeffaf yönetimle geliyoruz" deseler "Biz şeffaf yönetmedik mi? Kapalı kapılar ardından gizlice mi yönettik?" diye üzülüyorlar natürel olarak.

"Akrabalarımı işe almayacağım" diyen adaya "Ne yani biz görümcemizi eltimizi mi doldurduk belediyeye?" diye karşılık veriyorlar.

Küskün eski başkan daha da küsüyor haliyle... Her söylemde Küstüm Latif misali küsme katsayısı artıyor.

Bir de seçim sürecinde küsen seçmenler de var... Hep siyasetçi küsecek değil ya... Seçmen de küstü...

Kendini "terörist" diye nitelendirenlere küsen seçmenler de oldu. İlgili söylem maksadını aştı, ahalinin kalbi kırıldı. Kalbi kırık seçmenlere yüz binlerce vatandaş eklendi.

Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Tunç Soyer için "Kenar köşe ilçeleri yönetip aday oldular" da denildi mesela... Kendinizi mevzubahis kenar köşe diye tanımlandırılan ilçelerin ahalisinin yerine koyun. Küsmez misiniz? Kızmaz mısınız? Kime oy atarsınız?

Yüz binlerce küs de kenar köşe ilçelerde nefes alıp vermekte an itibarıyla... İktidarın işi de zorlaştı ilgili ilçelerde...

Bir de aday gösterildiği yere duyduğu sevgide aşırıya kaçanlar var... Hayatım Amasya, Sevdalım Kastamonu, Aşkım Adıyaman, Sevdamsın Yozgat misali... Sanki seçimi kazanamazlarsa üzerlerine 1 bidon benzin döküp kendilerini yakacaklar. Ya da belediyeye "Benim olmadın seni kimseye yar etmem!" diye dalacaklar...

Öyle bağlanmışlar ilçelerine... Öyle seviyorlar... Gel de ürkme...

Küskünlüğü yüzle çarpın, onlarda doğacak hayal kırıklığını hesap edin...

İşte böyle bir ortamda seçime gidiyoruz.

Pek tuhaf memleketiz vesselam!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.