Hava Durumu

Kutu açmak kolaylaşınca...

Yazının Giriş Tarihi: 06.12.2018 06:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.12.2018 06:03

Bir bakıyorsunuz iktidar partisinin başkan adayı tutmuş 5 yıl önce zamanın başbakanı Tayyip Erdoğan'ı son derece sert eleştiren tweet atmış. Döküveriyorlar ortalığa...

Bir bakıyorsunuz "Alkol de içeriz... Rakımıza dokunma... Evellalah... Kendimizi iyi anlatamadık bugüne kadar" diyerek oy toplamaya çalışan bir başkan adayı ise kendi belediye başkanlığı döneminde alkollü mekânları toptan taşımaya çalışmış. Gerekirse alkolü yasaklamaya kalkmış. "Sigara yasaklanıyor, alkol neden yasaklanmasın" sözleriyle kendini savunmuş.

E artık her şey dijital ortamda. Arşivleri karıştırmak çocuk oyuncağı. "Açtırma kutuyu,  söyletme kötüyü"  demiş atalarımız. Şimdilerde kutuyu açtırmak, kötüyü söyletmek çok kolay oluyor. Kutu ortada çünkü. Kapalı da değil. İsteyen istediği gibi kutunuzu bırkalayabiliyor. Dikkatsizlik ve tedbirsizlik had safhada...

Geleceğin aday adaylarına sesleniyorum. Bir yere aday olmadan önce sosyal medyada geçmişte yaptığınız paylaşımları bir kolaçan edin. Gaza gelip de şimdi hiç hatırlamadığınız paylaşımlar yapmış olabilirsiniz. Adaylığa başvurmadan en azından 3 ay öncesinde sosyal medya tarama faaliyetinde bulunun. Siz yapamıyorsanız bilen bir genç bulun. İyice elden geçirin. Size negatif etki edecek paylaşımları silin gitsin.

İşinize yarayacak paylaşımları da daha işlevsel hale getirin. Ne bileyim "Meclis'te filanca vekille yemekteydik" yazmışsınız diyelim. Hemen paylaşımı düzenleyip "15 Temmuz'da büyük mücadele veren gazi Meclis'te şanlı vekillerle yemek yedik" diye yazın.  Kimse anlamaz. Biri sosyal medya hesabınızı didiklemeye kalkarsa avucunu yalar böylelikle...

Lütfen akıllı olalım ve arşiv karıştırmacılara fırsat vermeyelim... Teşekkürler...

Fakir Fransa şaşırdı!

"Fransa şaşırma sabrımızı taşırma" diyerek tepki göstermek bizde adettendir. Şimdilerde bir kez daha sokağa çıkıp haykırmalı aynı şekilde. "Fransa şaşırma sabrımızı taşırma!"

Hakikaten şaşırdılar çünkü... Tez elden kendilerini toparlamaları gerekiyor. Sarı yeleklilerin ortalığı savaş alanına çevirdi. Bir sürü hır gür çıktı. Günler sonra çıkıp "Sesi duyduk. 6 aylığına donduruyoruz kararımızı" dediler. Yani eylemler ses getirdi. Hükümet yola geldi. Eylemciler kazandı.

Fransa'da yaşananları örnek alan eylemciler dünya genelinde benzer eylemler yapıp anarşiyi körükleseler halimiz ne olacak? Sorarım sana ey şaşkın Macron! Gerçekten şaşırdın, dünyanın da sabrını taşırdın!

Sarı yelekliler eylemle sonuç alınca şimdi çiftçiler girmiş sıraya. Fransız çiftçiler üretim maliyetlerinde artmasını protesto etmek için önümüzdeki hafta genel greve gideceklerini duyurmuşlar bile.

Buyurun cenaze namazına...

Allah'tan bizde bir zenginlik, refah var. Benzine gelen zamlar kimseyi etkilemiyor.  Depolarımızı doldurup doldurup duruyoruz.  Hatta benzin istasyonlarında tanımadıklarımıza akaryakıt ısmarlama yarışındayız.

Çiftçimizin üretim maliyetleri de sürekli geriye gidiyor.

Fakir Fransızlar birbirini yesin, biz nargile fokurdatarak seyredelim.

Güzel oluyor...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.